Zaporniški duhovnik Robert Friškovec s tekmovalci na dobrodelni tomboli v Železnikih

Tombola prinesla pet tisoč evrov

Izkupiček dobrodelne tombole v Železnikih so tokrat namenili gradnji centra Ecce homo, katerega pobudnik je zaporniški duhovnik Robert Friškovec.

Železniki – »Na dobrodelno tombolo pridem vsako leto, predvsem zaradi dobrega namena, pa tudi zabave in druženja. Letos je nikakor nisem hotela zamuditi, ker je gost Robert Friškovec in sem vedela, da bo zanimivo. Takšnih duhovnikov nam manjka, tudi med mašo zna poskrbeti za smeh in zabavo. Prav je, da ga podpremo tudi pri projektu hiše Ecce homo, saj je takšen dom v Sloveniji potreben,« nam je na nedeljski dobrodelni tomboli v Železnikih zaupala domačinka Marija Demšar. Tombola, ki jo je že šestnajstič priredila župnija Železniki, je v tamkajšnjo športno dvorano privabila od sedemsto do osemsto obiskovalcev, med njimi številne družine. Kot je pojasnil župnik Andrej Jemec, so izkupiček tombole doslej vsa leta namenjali za misijone, letos pa so se odločili pomagati pri uresničitvi projekta centra Ecce homo (Glejte, človek), ki bi bil zasnovan kot hiša, v kateri bi delovali programi zaporniškega vikariata. »Namen zaporniškega vikariata je pastoralna skrb za vse, ki so kakorkoli povezani z besedo zapor, in s tem tudi za tiste, ki sta jih prizadela tako kaznivo dejanje kot sankcija takšnega dejanja,« je pojasnil pobudnik centra, zaporniški duhovnik Robert Friškovec.

Za center Ecce homo so z dobrodelno tombolo v Železnikih zbrali okoli pet tisoč evrov. »Projekt centra, ki bi ga gradili v Ljubljani ali okolici, je sicer ocenjen na milijon evrov, doslej imamo skupaj zbranih okoli štirideset tisoč evrov. A saj veste, kako pravijo: kamen na kamen palača. Vesel sem, da so ljudje v Železnikih pokazali veliko dobre volje in pripomogli h gradnji centra, ki ga slovenska družba zagotovo potrebuje,« je bil zadovoljen Friškovec, ki je svoje delo z zaporniki pobliže predstavil tudi na nedeljski tomboli. Tekmovalci so sicer potegovali za približno tisoč dobitkov, glavna nagrada pa je bila steklokeramična plošča.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bohinj / sreda, 1. december 2021 / 11:58

Novo potniško središče

V Bohinju so z javnim natečajem izbrali elaborat, ki ponuja strokovno najprimernejšo urbanistično, arhitekturno in prometno zasnovo potniškega središča Bohinjska Bistrica.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / sreda, 17. september 2014 / 12:02

Petru Hafnerju v spomin

V naslednjem tednu, od 19. do 26. septembra, se bo na različnih lokacijah v Škofji Loki odvil že šesti festival In Memoriam prof. Pe­ter Hafner, ki poteka v spomin na pokojnega profesorja matematik...

Mularija / sreda, 17. september 2014 / 12:01

Dan smeha in zabave

Nedeljski dobrodelni prireditvi, ki so jo poimenovali Dan smeha in zabave, je dež prizanesel, na njej pa so se v Kranju zabavali tako najmlajši kot tudi njihovi starši.

Gospodarstvo / sreda, 17. september 2014 / 11:46

Nov hlev na posestvu Poljče

Kmetijsko gozdarska zadruga Sava Lesce je na posestvu Poljče zgradila nov hlev za 72 krav molznic.

Volitve 2019 / sreda, 17. september 2014 / 11:45

V Škofji Loki kandidira tudi Združena levica

Škofja Loka – Iniciativa za demokratični socializem, ki se je na državni ravni s še dvema strankama združila v Združeno levico, na lokalnih volitvah v Škofji Loki nastopa s svojo listo, njeno podpo...

Volitve 2019 / sreda, 17. september 2014 / 11:44

Preveč je bilo zamujenih priložnosti

Andrej Logar, kandidat za župana v občini Preddvor, s podporo stranke DeSUS na volitvah pričakuje gladko zmago.