Ljubitelja starih avtomobilov sta tudi Jože in Angelca Martinjak.

Ljubitelji starih vozil

Na 6. vseslovenskem srečanju lastnikov starodobnih vozil se je zbralo več kot dvesto voznikov iz vse Slovenije.

Polje – Zdaj že tradicionalno srečanje ljubiteljev starodobnih vozil so tudi letos organizirali člani Motokluba Mak Vodice, ki se radi pohvalijo, da je srečanje v Polju drugo največje v Sloveniji.

Po nekajmesečnih organizacijskih pripravah je maloštevilnim članom društva, katerega značilnost naj bi bila veliko članic, navdušenih nad starimi motorji, uspelo privabiti več kot dvesto lastnikov starih avtomobilov, motorjev in traktorjev, ki so se že dopoldne podali na nekajurno promocijsko vožnjo skozi Brdo pri Kranju, Preddvor, Cerklje in nazaj v Polje, kjer je sledilo prijetno druženje.

»Zelo rad se udeležujem različnih tovrstnih srečanj po vsej Sloveniji in tudi sem pridem vsako leto. Danes zjutraj sem se še posebej potrudil pripraviti svojega audija 60, a sem žal zamudil štart sprevoda,« je nekoliko razočaran dejal Franc Florjančič iz Štude, ki se že vrsto let ukvarja s starodobniki. Kar nekaj jih ima v svoji garaži, lepotec, s katerim pa je prišel na srečanje, pa je sestavljen iz treh starih audijev. Na znamko Peugeot prisegata Jože in Angelca Martinjak iz Kranja, ki sta na srečanje pripeljala model 404 iz leta 1966.

Srečanje lastnikov starodobnih vozil je bila prva od prireditev ob letošnjem občinskem prazniku občine Vodice, ki se bodo vrstile še ves mesec.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / sobota, 24. julij 2010 / 07:00

Večer z okusom Pod marelo z OdBeatli

Večeri z okusom Pod marelo so serija poletnih koncertov, ki potekajo vsako drugo soboto na terasi lokala KluBar v Kranju. Serija združuje akustične nastope domače kakovostne glas...

Objavljeno na isti dan


Bled / četrtek, 22. avgust 2013 / 00:45

Deseti festival ribjih dobrot

Na Bohinjski Beli je bil minuli konec tedna že deseti festival ribjih dobrot, pripravili pa so tudi mednarodno tekmo v muharjenju.

Razvedrilo / četrtek, 22. avgust 2013 / 00:34

Avseniki, hip hop in srečen konec

V letnem gledališču na Studencu so zaradi izjemnega zanimanja odigrali dodatno predstavo prvega narodnozabavnega muzikala na svetu Bila sva mlada oba, a prava turneja se za ustvarjalce šele začenja. E...

Bled / četrtek, 22. avgust 2013 / 00:28

Najlepša je Riklijeva cesta

Na Bledu so za najlepšo ulico razglasili Riklijevo cesto s Slovenskim trgom.

Rekreacija / četrtek, 22. avgust 2013 / 00:24

Dupljanci na planini pod Krnom

Ljubitelji hoje in gora iz Dupelj in okolice so že tretjič obiskali »svojo« planino Duplje pri Krnskih jezerih pod Krnom. Pohodnikov je bilo tokrat osemdeset.

Kranj / četrtek, 22. avgust 2013 / 00:20

Daleč stran od vsakdanjih stisk

Med šolskimi počitnicami s Slovensko Karitas letuje 169 otrok in mladostnikov iz socialno ogroženih družin. »Otroci in mladostniki že v svoji rani mladosti nosijo s seboj lepe, a tudi težke trenutke....