V ekipi prvakov še dva novinca

Konec meseca ekipa odbojkarjev AVH Volley začenja priprave na novo sezono, minuli teden pa sta pogodbi s Blejci podpisala še Kanadčan Nicholas Cundy in Šempetrčan Saša Gadnik.

Bled - Odbojkarji Bleda bodo v novi sezoni močnejši še za dva odbojkarja in sicer je enoletno pogodbo s klubom podpisal Kanadčan Nicholas Cundy, dve sezoni pa bo dres aktualnih slovenskih prvakov nosil tudi Šempeterčan Saša Gadnik. To so minuli konec tedna sporočili iz kluba naših prvakov, kjer so prepričani, da bo 24-letni Cundy, ki prihaja iz Edmontona in je tudi član kanadske reprezentančne selekcije, v ACH Volleyu okrepil sprejemalsko vrsto. Preteklo sezono je namreč uspešno nastopal za belgijski Noliko Maaseik in bil na zaključnem turnirju CEV Cup-a v Rimu razglašen tudi za najboljšega sprejemalca. Med drugim je bil tudi eden od nosilcev igre svojega moštva v končnici belgijskega prvenstva, v kateri je Noliko v finalu proti moštvu Knack Randstad Roeselare slavil naslov državnega prvaka.

Saša Gadnik, ki se je v dosedanji karieri z igranjem že preizkusil tudi v Italiji, je v zadnji sezoni nosil dres ruskega moštva ZSK Gazprom Surgut, s katerim je na koncu zasedel osmo mesto v močnem ruskem prvenstvu. 193 centimetrov visoki igralec bo v dresu ACH Volleya igral na mestu korektorja.

Tako bo moštvo ACH Volley v novi sezoni sestavljalo 15 odbojkarjev in sicer: Satler, Perez (podajalca), Čebron, Pajenk, Kamnik, Thomas (srednji blokerji), Čuturič, Flajs, Pleško, Šket, Cundy (sprejemalci), Gasparini, Gadnik (korektorja), Škorc, Fabjan (libera). Ekipo bo vodil Kanadčan Glenn Hoag, njegov pomočnik bo Radovan Gačić, fizioterapevt in kondicijski trener pa bo Marko Šercer.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / torek, 27. maj 2014 / 07:00

Voščenka, št. 1

Voščenka, 27. maj 2014, št. 1

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / ponedeljek, 21. april 2014 / 13:36

Varčen, a ambiciozen

Takšen naj bi bil po besedah vodje Mateja Mohoriča Peternelja Škofjeloški pasijon 2015, katerega finančni načrt je predstavil na zadnji seji občinskega sveta v Škofji Loki.

Železniki / ponedeljek, 21. april 2014 / 13:30

Sprejeli drugi rebalans proračuna

Železniki – Svetniki Občine Železniki so na aprilski seji obravnavali že drugi rebalans letošnjega proračuna. Prihodki se povečujejo za 168 tisoč evrov, poleg tega pa še 142 tisoč evrov za čistilno...

Bled / ponedeljek, 21. april 2014 / 13:29

Izgubo naj bi pokrili v šestih letih

Na torkovi seji sveta javnega zavoda Triglavski narodni park (TNP) so med drugim sprejeli tudi predlog sanacijskega načrta.

Žirovnica / ponedeljek, 21. april 2014 / 13:27

Na Selu občinska stanovanja

Selo pri Žirovnici – Občina Žirovnica začenja projekt izgradnje občinskih stanovanj na Selu 15. Objekt so odkupili lani, gradbeno dovoljenje so že pridobili in dela se bodo pričela še letos. Po bes...

Nasveti / ponedeljek, 21. april 2014 / 13:13

Rad bi bil najboljši

Najbrž poznate odrasle in otroke, ki stremijo k popolnosti v vsem, kar počnejo in kar so. Do neke mere je to normalna želja, ki pa se lahko spremeni v stisko takoj, ko se ta meja prestopi. Razlika...