Železna zavesa gospe Marine T. Ravnik

Odgovor na članek gospe Marine T. Ravnik z naslovom Radovljica in železna zavesa, ki je bil objavljen v Deželnih novicah dne 11. aprila 2008.

Omenjena gospa se v svojem članku sprašuje, zakaj koalicijska pogodba ni javna in navaja, ali živimo v času železne zavese. Gospo moram popraviti, saj so podpisniki koalicijske pogodbe le-to na novinarski konferenci predstavili javnosti. Javnost pa se običajno obvešča prav preko medijev, ki se jih zelo rada poslužuje tudi omenjena gospa. Zato me čudi, da taista gospa enkrat za »razčiščevanje« uporablja medije, po drugi strani pa navaja, da mediji niso pravi način o obveščanju javnosti v zvezi s koalicijsko pogodbo.

 

Omenjena gospa se rada predstavlja kot javnost, v pojasnitev naj navedem, da je bila gospa Marina T. Ravnik članica taiste stranke, ki ji pripadam tudi sam! Prav ona je v letu 2002 kandirala na listi LDS na lokalnih volitvah, proti koncu leta 2005 pa je na zboru članov LDS Radovljica kandidirala tudi za vodilna mesta, vključno z mestom predsednice/predsednika, vendar ni bila izvoljena. Zakaj ji članstvo ni namenilo glasov, naj vpraša sama sebe. Po tem zboru članov je v kratkem izstopila iz stranke; kaj je bil razlog za njen izstop, pa ne želim ugibati, saj to najbolje ve prav sama. Da pa omenjena gospa še naprej ostaja aktivna v politiki, pa kaže njena ponovna kandidatura na lokalnih volitvah v letu 2006, ko je kandidirala na neki drugi listi, ampak tudi ni bila izvoljena v občinski svet. Toliko v pojasnilo glede nepolitičnosti gospe Marine T. Ravnik.

 

Občinski programi pa so javni in so objavljeni na spletni strani www.radovljica.si, kjer si jih občanke in občani lahko preberete, kot si jih lahko prebere tudi omenjena gospa. Razvoj občine je začrtan v razvojnem programu za obdobje od leta 2007 do leta 2013, ki je tudi sprejet in objavljen. Trenutno pa se pripravlja novelacija razvojnega programa, za katero pa računam, da bo na občinskem svetu sprejeta konec maja in nato tudi objavljena na gornjem spletnem naslovu.

 

Upam, da sem vam odpravil dileme, v kakšnem času živimo!

 

Primož Jeglič,

predsednik OO LDS Radovljica

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / ponedeljek, 7. maj 2007 / 07:00

Tudi policisti želijo varno na cilj

Člani Mednarodnega policijskega združenja IPA na Gorenjskem so minulo soboto pripravili že tretje druženje z blagoslovom motorjev.

Objavljeno na isti dan


Splošno / sobota, 26. april 2008 / 07:00

Napotki policije za varnost med prazniki

Bližata se praznika 27. april - dan upora proti okupatorju, in 1. maj - praznik dela.

Splošno / sobota, 26. april 2008 / 07:00

Posluh za krajevne skupnosti

"Z dveletnim proračunom imajo predsedniki krajevnih skupnosti večji pregled nad denarjem, lažje spremljajo in načrtujejo naložbe, bolj so motivirani za delo," pravi Bojan Homan, kranjski podžupan, pos...

Splošno / sobota, 26. april 2008 / 07:00

Prejeli smo: Novelacija razvojnega programa

Komisija za razvoj občine je decembra 2007 začela pripravljati novelacijo razvojnega programa za obdobje 2007 do 2013. Razvojni program za omenjeno obdobje je bil sicer že sprejet na občinskem svetu v...

Radovljica / sobota, 26. april 2008 / 07:00

Ureditev Šercerjeve ulice

V zadnji številki Deželnih novic so radovljiški krajani s Šercerjeve ulice občinski upravi zastavili več vprašanj o prometni ureditvi te ulice, na katera na kratko odgovarjamo.

Radovljica / sobota, 26. april 2008 / 07:00

Festival Avsenik letos prvič v Begunjah

Ob 55-letnici Avsenikove glasbe bo avgusta letos v Begunjah program prireditev Festival Avsenik 2008.