V prvem polčasu zmaga za Autocommerce

Radovljica - V osmini finala evropskega pokala Top teams so odbojkarji Autocommerca minulo sredo zvečer v nabito polni dvorani v Radovljici gostili moštvo Ferenbahce iz Istambula. Dvoboj so državni prvaki odlično začeli in ga tako tudi končali. Največ težav so imeli v drugem nizu, ko se na začetku Turki niso dali, nato pa so domačini znova vzeli vajeti v svoje roke in ga tudi dobili. Tudi v nadaljevanju tekme gostje niso našli prave obrambe za res razigrane Blejce, tako da so se na koncu morali sprijazniti s porazom 3 : 0 (16, 20, 19). Z domačo zmago pa je ekipa Autocommerca opravila šele pol naloge, saj jo za napredovanje v četrtfinale čaka še povratna tekma v Turčiji.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / ponedeljek, 6. julij 2015 / 15:00

Za nekatere sporna izbira

Svet Mestne knjižnice Kranj je minuli teden za novo direktorico knjižnice predlagal Petro Puhar Kejžar, ki naj po očitkih nekaterih ne bi izpolnjevala vseh pogojev iz razpisa.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Rojstva, obletnice, slovesa

Športnike navadno opazujemo zgolj pri njihovih dosežkih, zmagah in porazih. Večinoma pa so čisto običajni fantje in dekleta, možje in žene, ki imajo podobne radosti in skrbi kot drugi.

Prosti čas / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Zdrava ekološka cigareta

Kot kaže je izum gorenjskega inovatorja prišel v pravem času. Kadilcem bo lažje preživeti protikadilski zakon.

Prosti čas / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Nominator 232

Že nekaj časa se je govorilo, da se na Zgornjem Brniku, vasi, ki gleda proti Karavankam, prenavlja domačija, ki naj bi »dvor« postala. In tako so osmega prosinca povabili na »Zgorn´Brn´k...

Kultura / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Energija ljubezni

Pod tem naslovom Gabi Grm razstavlja v Tržiču mozaike.

Kultura / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Prišel z odhodom

V Mladinskem kulturnem centru v Kranju fotograf Janez Pelko razstavlja cikel fotografij z naslovom "Odhod".