Jezeršek gostinstvo je podpisalo pogodbo o uradnem sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez. Na fotografiji so bratje Jezeršek in Franjo Bobinac./ Foto: Gorazd Kavčič

Jezerškovi odhajajo v Pariz

Slovenska hiša Pariz 2024 bo v znamenju slovenske kulinarike, izbranih dobaviteljev in nadobudnih mladih gostincev. Jezeršek gostinstvo nadaljuje svojo tradicijo sodelovanja na enem najpomembnejših športnih dogodkov na svetu – olimpijskih igrah.

Luka Jezeršek: »Gostom bomo postregli pravo slovensko 'južino', ki bo vsebovala suhomesnate dobrote, izbrane sire z vseslovenskih gričev ter okusne tople jedi, med katerimi ne bodo manjkali idrijski žlikrofi, štruklji, ajdova ričota, piranski brancin, kranjska klobasa, jedi iz ponve, zmagovalne pogače in dobrote iz sladke 'špajze'.«

Ljubljana – Jezeršek gostinstvo, ki od maja 2024 skrbi tudi za kulinariko na gradu Taggenbrunn in za štirizvezdični butični hotel na avstrijskem Koroškem, je nedavno pred enim izmed najpomembnejših športnih dogodkov na svetu, olimpijskimi igrami v Parizu, povabilo v ljubljansko Gostilno na Gradu na podpis pogodbe o uradnem sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez.

Pestrost gostovanja in nepozabna kulinarična doživetja, ki čakajo goste Slovenske hiše v Parizu, so na dogodku razkrili predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez Franjo Bobinac, direktor podjetja Jezeršek gostinstvo Martin Jezeršek in njegov brat, znani kuharski mojster Luka Jezeršek. Podrobneje so predstavili tudi družino Jezerškovih dobaviteljev, ekipo ter sam kulinarični prispevek podjetja Jezeršek gostinstvo kot uradnega ponudnika cateringa Slovenske hiše na olimpijskih igrah v Parizu 2024, ki bodo med 26. julijem in 11. avgustom 2024.

Edinstvena kulinarična izkušnja

Cilj Jezeršek gostinstva je prispevati k edinstveni kulinarični izkušnji vseh gostov, ki bodo bogato kulturno dediščino Slovenije raziskovali skozi njene okuse. »Gostom bomo postregli pravo slovensko 'južino', ki bo vsebovala suhomesnate dobrote, izbrane sire z vseslovenskih gričev ter okusne tople jedi, med katerimi ne bodo manjkali idrijski žlikrofi, štruklji, ajdova ričota, piranski brancin, kranjska klobasa, jedi iz ponve, zmagovalne pogače in dobrote iz sladke 'špajze',« je pestro kulinarično ponudbo predstavil Luka Jezeršek. »Seveda pa nismo pozabili niti na prejemnike medalj, saj bomo ob njihovih izjemnih uspehih goste Slovenske hiše postregli z znamenito francosko sladico za slavnostne priložnosti – krokenbuš,« je še povedal.

Slovenska hiša pa bo poleg sprejemov slovenskih dobitnikov kolajn namenjena tudi poslovnim srečanjem in tujim delegacijam. Jezeršek gostinstvo bo v sodelovanju z najboljšo slovensko kuharsko mojstrico, prejemnico treh Michelinovih zvezdic in ene zelene zvezdice, Ano Roš in njeno ekipo iz Hiše Franko, v Slovenski hiši pripravilo tudi prav posebno kosilo za izbrane goste.

Štirje izbrani in ambasadorka gostoljubja

Podpisa pogodbe v Ljubljani pa so se udeležili tudi udeleženci finalnega izbora razpisa Z Jezerški v Slovensko hišo Pariz 2024, ki ga podjetje Jezeršek gostinstvo izvaja za promocijo gostinskega poklica med mladimi. Spoznali smo štiri kandidate, ki bodo z ekipo odšli na strokovno-delovno ekskurzijo v Slovensko hišo v Pariz. To so: Alja Potočar, Eliza Busija, Aljaž Ritmanič in Luc Jan Slapar. Z njimi bo v Pariz odšla tudi Klara Šmigoc, letošnja udeleženka priljubljenega televizijskega kuharskega šova MasterChef Slovenija. Kot prejemnici laskavega naziva ambasadorka gostoljubja 2024, ki ga podeljuje Višja šola za gostinstvo in turizem Maribor, so ji Jezerškovi za nagrado podarili odhod v Slovensko hišo.

Direktor Jezeršek gostinstva Martin Jezeršek se je ob podpisu zahvalil vsem, ki bodo skupaj z njimi v Slovenski hiši skrbeli za kakovostno ponudbo in izvedbo storitev. »Ponosni smo, da smo tudi letos partner Slovenske hiše, kjer bomo skupaj z dobavitelji poskrbeli, da bosta vrhunska slovenska kulinarika in kakovostna izvedba navdušili vse, ki bodo med olimpijskimi igrami obiskali Slovensko hišo,« je poudaril.

Jezeršek gostinstvo tako nadaljuje tradicijo sodelovanja na najpomembnejših športnih dogodkih na svetu – olimpijskih igrah.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / ponedeljek, 19. november 2018 / 17:06

Kmalu boljši pogoji za šport

Po dobrem letu dni od začetka gradnje je športna dvorana pri Osnovni šoli (OŠ) Stražišče že skoraj pripravljena, da odpre vrata šolarjem in drugim uporabnikom.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 10. december 2009 / 07:00

Dobrodelnost v Strahinju

Strahinj - Dijaki in profesorji Srednje šole Biotehniškega centra Naklo so konec novembra pripravili dobrodelni večer, ki so ga poimenovali Z obrazi in s srci. Svoje vrstnike, st...

Gospodarstvo / četrtek, 10. december 2009 / 07:00

Mešetar

Oktobra se je cena mleka še malo zvišala Po podatkih tržno informacijskega sistema, ki deluje pri Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja, je oktobra povprečna...

Nasveti / četrtek, 10. december 2009 / 07:00

Labirint življenja

Zdrav človek ima tisoč različnih želja, bolan eno samo: ozdraveti. Kdo je to misel prvi izrekel, ne vem, vsekakor drži.

Nasveti / četrtek, 10. december 2009 / 07:00

Začinimo zimo

Zakaj si ne bi hladnih zimskih dni popestrili z uporabo nekaterih začimb in zelišč, ki pogrejejo in poživijo naše telo in dušo. V času praznikov, ko načeloma zaužijemo več jedače in pijače, poskrbijo...

Gospodarstvo / četrtek, 10. december 2009 / 07:00

Zahtevajo še večjo natančnost

Evropska komisija zahteva od Slovenije še večjo natančnost pri plačilih na površino. Kmetje bodo v drugi polovici januarja prejeli izpiske posodobljenih Gerkov.