Radovljičan Damir Salkič od letošnjega poletja naprej vodi bistro Obla, restavracijo v novi stavbi radovljiškega kopališča. / Foto: Gorazd Kavčič

Od lokala ob bazenu v urbani bistro

Ko so v začetku letošnjega poletja odprli nov vstopni kompleks na radovljiško kopališče, je tam zaživel tudi novi gostinski lokal. Vodi ga domačin, izkušeni gostinec in sommelier Damir Salkič, ime pa nosi po hribu, pod katerega je umeščeno kopališče, to je Obla gorica ali na kratko Obla, kot ji rečejo domačini.

»Bistro Obla smo odprli sredi junija in čez poletje gostom ponujali kvalitetnejšo različico hitre hrane – pinse, to so pice v rimskem slogu, nekaj različnih vrst burgerjev z bombetkami, ki jih izdeluje ena od okoliških pekarn, rebrca, perutničke in seveda nekaj standardne ponudbe za otroke.«

Restavracija ostaja odprta tudi po koncu poletne kopališke sezone, a se iz poletne preusmerjajo v sodobno bistrojsko ponudbo. Prepričani so, da bodo predvsem domačini zadovoljni tudi s ponudbo kosil, ki jih pripravljajo vsak dan med enajsto in drugo uro; na jedilniku so priljubljene solatne bovle, ena od različnih pins, burger ter vsak dan tudi jed, ki je sicer ni na standardnem jedilniku. V jesenski ponudbi pa boste lahko za hladno predjed dobili tudi dimljeno postrv, ki jo bo moda kdo izbral tudi namesto glavne jedi. Pod jedi se podpisuje kuharski mojster Luka Zagorc.

Tokrat iz Bohinja v Radovljico

Prihodnji teden pa se tudi bistro Obla vključuje v zdaj že tradicionalni Teden restavracij. Salkič namreč vodi tudi uspešno in priljubljeno restavracijo Triglav v Stari Fužini v Bohinju, in ker so se tam prav to jesen lotili obsežnejših obnovitvenih del, se je odločil, da vso ekipo – in ponudbo Tedna restavracij z njo – za en teden preseli kar v Radovljico.

»Nočemo biti konkurenca obstoječim lokalom, želimo le dopolniti ponudbo v mestu in biti domačinom prijazen lokal.« Da si tega res želijo, v Obli dokazujejo tudi z zelo lokalnimi imeni nekaterih jedi, kot so sendviča Radolčan in Fuksova brv, solata Linhart in pinsa Dobrča.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 10. oktober 2022 / 13:17

Spet porast lubadarja na Zgornjem Gorenjskem

V gozdovih na Zgornjem Gorenjskem po lanskem upadu lubadarja letos zaradi poletne suše spet beležijo porast. Do 28. septembra so izdali odločbe za posek sedemdeset tisoč kubičnih metrov smreke, ki jo...

Objavljeno na isti dan


Radovljica / sobota, 18. julij 2015 / 19:29

V Kropi zelo zadovoljni s sezono

Obisk kopališča je zelo pogojen z vremenom, pravi Tomislav Kržišnik, predsednik Športnega društva Kropa, in pri tem dodaja, da so z letošnjo poletno sezono zadovoljni. Sploh v primerjavi z lansko.

GG Plus / sobota, 18. julij 2015 / 19:21

Janševo Noriško kraljestvo

»Iz ozadja se je prebil Aulus Manlius, si popravil togo in potisnil svoj orlovski nos tik k predsedujočemu. Nato je stopil na rostrum in počakal, da se je curia malo umirila. 'Senatorji Rima, imam...

Nasveti / sobota, 18. julij 2015 / 19:19

Marmeladni večer

Vroč poletni večer. Čeprav je to naš vsakoletni prvi marmeladni večer, marmelad ne jemo. Po ustaljeni navadi vsaka od treh gospa prinese štiri majhne lončke marmelade, lepo opremljene z nalepkami,...

Zanimivosti / sobota, 18. julij 2015 / 19:18

Poletne nevihte

Poletne nevihte so minuli teden postregle s pravimi svetlobnimi in zvočnimi predstavami, ponekod po Sloveniji pa so strele zanetile tudi nekaj požarov. Takšno predstavo je nevihta uprizorila nad Je...

Gospodarstvo / sobota, 18. julij 2015 / 19:16

Predlagajo oblikovanje »mesne verige«

Kranj – Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je ob nedavni objavi poročila o zlorabah glede porekla in zagotavljanja sledljivosti mesa inšpekcijo in druge državne organe pozvala, da naj na trgu u...