Tedenski horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.)

Pamet v glavo, jezik za zobe, molk je zlato. To so trije nasveti, ki ta teden za vas ne samo gorijo kot neonski napisi, temveč še utripajo v živih barvah. Zdaj ni čas, da bi bili površni in se vtikali tja, kamor se ne bi smeli. Počakajte.

Bik (22. 4.–20. 5.)

Kje se konča vaša samozavest, je zdaj vprašanje za vas. Če ste v nesrečnem partnerskem odnosu, vam tokrat ne bo lahko, saj bodo planeti to poudarili in razgalili vse tisto, kar ste sami sebi prikrivali in si metali pesek v oči, češ saj bo šlo. Ne bo!

Dvojčka (21. 5.–21. 6.)

Zakopali se boste v delo, saj kljub svoji dvojnosti znate krepko poprijeti za delo, kadar je to potrebno. Bodite previdni pri splošnem komuniciranju, saj vam včasih kakšna od vaših izjav povzroči veliko popolnoma nepotrebnih težav.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Spoznavanje novih ljudi in oblikovanje novih socialnih omrežij, v živo ne po spletu, vam lahko prinese veliko koristnega in odpre nova obzorja v življenju, predvsem pa v kreativnem ustvarjanju. Ne umikajte se jim in se jim pridružite.

Lev (23. 7.–23. 8.)

V tem času se družite samo z ljudmi, ki veliko uporabljajo odgovor da in izžarevajo pozitivo. Z njimi se vam bodo odprle nove možnosti spoznavanje sebe. Tiste, za katere čutite, da jih ne želite izpustiti, ohranite na dosegu rok.

Devica (24. 8.–23. 9.)

Edina duša, za katero morate poskrbeti, je svoja. Ni potrebe, da skrbite za kogarkoli drugega. Ponovno vzpostavite stike s sorodniki ali prijatelji, ki so nekako padli iz vaše socialne mreže. In ne jezite se zaradi posla. Ni vredno!

Tehtnica (24. 9.–23. 10.)

Čas je, da zastarela razmišljanja prepustite zgodovini. Dobro razmislite, katera vaša stališča so že tako stara, da ob vsaki uporabi potrebujete mehčalec, da jih sploh še lahko uporabite. Osvežite se, da ne boste nekoč tudi sami zarjaveli.

Škorpijon (24. 10.–22. 11.)

Meje, ki ste jih postavili, bo treba malo prilagoditi. Stvari so se spremenile in čas je, da nekatera svoja stališča malo prikrojite, da boste lažje komunicirali z okolico. Te spremembe vam bodo prinesle tudi nekaj olajšanja in sprostitve.

Strelec (23. 11.–21. 12.)

Začutili boste željo in potrebo, da se umaknete od sveta. Vendar vas bo samota spominjala na stvari, ki bi jih raje pozabili, zato se ne umikajte od ljudi, saj vam pogovor z njimi lahko prinese olajšanje in vedrino. Veselite se življenja.

Kozorog (22. 12.–20. 1.)

Ko bodo vaši dnevi postali zelo zmedeni in ne boste več vedeli, kje se vas glava drži, si vzemite čas zase in se odmaknite za korak ali dva. Ko boste vzpostavili distanco, vam bo lažje, kajti napetosti bodo povsod okoli vas in tega ne potrebujete.

Vodnar (21. 1.–19. 2.)

Če ste zadnje čase posvečali ves svoj čas predvsem družini in bližnji okolici, bodo zdaj planeti poskrbeli za vas in vam priskrbeli nekaj zabave. Izkoristite jo, saj boste pri vsem dogajanju okoli sebe še kako potrebovali sprostitev.

Ribi (20. 2.–20. 3.)

Tudi pri vas bo družina vir stresa, nervoze in konfliktov, zato si že sedaj poiščite svoj kotiček miru, kamor se lahko umaknete pred vsemi in v miru preživite nekaj lepih in pozitivnih trenutkov v dobri družbi – v svoji, seveda.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / ponedeljek, 5. december 2011 / 07:00

Nesreče

Zbila pešca Ševlje - V sredo popoldne se je v Ševljah v Selški dolini zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje ranil pešec. 38-letna voznica je z...

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / ponedeljek, 31. oktober 2022 / 18:32

Sredstva bodo namenili šoli

Škofja Loka – Projekt Manj svečk za manj grobov so mladi zasnovali leta 2009 in se je do letošnjega leta razširil že v 25 slovenskih občin ter tako postal vseslovenski. Je ekološko-humanitarne nara...

Kronika / ponedeljek, 31. oktober 2022 / 18:30

Trčil v odbojno ograjo

Kranj – Policisti so v sredo popoldan obravnavali prometno nesrečo na gorenjski avtocesti. Pri izvozu Kranj zahod je voznik z osebnim vozilom trčil v odbojno ograjo. Pri tem je ostal ujet v vozilu,...

Zanimivosti / ponedeljek, 31. oktober 2022 / 18:28

Na Pokljuki sadili drevesa

Rudno polje – Družba Slovenski državni gozdovi je v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS) in Pivovarno Laško Union v ponedeljek na Pokljuki posadila 1450 sadik različnih drevesnih vrs...

Zanimivosti / ponedeljek, 31. oktober 2022 / 18:27

Paplerjev bobovec ima tudi simbolno vrednost

Okroglo – Ob nedavnem svetovnem dnevu vida in mednarodnem dnevu bele palice je Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije pripravila več dogodkov, med drugim so v Domu oddiha na Okroglem skupaj...

Nasveti / ponedeljek, 31. oktober 2022 / 18:23

Tedenski horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.) Pamet v glavo, jezik za zobe, molk je zlato. To so trije nasveti, ki ta teden za vas ne samo gorijo kot neonski napisi, temveč še...