Londonske rezine

Londonske rezine so ena tistih slaščic, ki se pogosto znajdejo na mizah praznovanj. Kako ne, saj jih imajo radi tako mlajši kot tudi starejši.

Za pripravo londonskih rezin potrebujemo: za testo: 100 g moke, 50 g masla, 2 žlici mleka, 3 rumenjake, 40 g mletega sladkorja, 1 vaniljev sladkor, pol pecilnega praška, lupinica ene bio limone, ščep soli; za nadev: 150 g mletih orehov, 3 beljake, 70 g sladkorja v prahu, 1 žlico limoninega soka, 3 žlice marmelade.

Najprej se lotimo priprave testa: Skupaj zmešamo moko, pecilni prašek, limonino lupinico in sol. Maslo, sladkor in vaniljev sladkor penasto umešamo. Dodamo rumenjake in zmešamo v gladko zmes. Prilijemo še mleko in postopoma dodajamo mešanico moke ter vse skupaj zmešamo v testo. Srednje velik pekač prekrijemo s peki papirjem in nanj prestavimo testo. Z rokami ga pritisnemo ob dno pekača, tako da je celotno dno pekača enakomerno prekrito s testom. Po vrhu ga večkrat prepikamo z vilicami in pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 15 minut.

Medtem ko se testo peče, pripravimo nadev: Beljake stepemo do polovice, jim dodamo sladkor in stepamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Prilijemo limonin sok in stepamo, dokler sneg ne postane kompakten. V sneg z lopatko vmešamo mlete orehe.

Pečeno testo premažemo z marmelado ter ga enakomerno prekrijemo s pripravljenim nadevom. Pekač postavimo nazaj v pečico, ki smo ji predhodno znižali temperaturo na 160 °C. Vse skupaj pečemo še 30 minut pri 160 °C. Pri peki pazimo, da se povrhu ne zapečejo preveč, in jih po potrebi pokrijemo z aluminijasto folijo. Pečeno pecivo ohladimo na sobni temperaturi ter narežemo na rezine.

Nasvet: V nadevu lahko uporabimo tudi lešnike ali mešanico lešnikov in orehov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / / 17:01

Ustvarjajo v tehniki rišelje

Vezilje, pretežno Kamničanke, ki ustvarjajo pod mentorstvom Majde Vavpetič, se decembra s svojimi izdelki predstavljajo v stavbi Občine Kamnik.

Objavljeno na isti dan


Kranj / petek, 25. maj 2007 / 07:00

Kranjski vrtci so najdražji

Zaradi visoke nagrade ravnateljici Kranjskih vrtcev za delovno uspešnost smo naredili primerjavo cen vrtcev v Kranju, na Jesenicah in v Radovljici.

Kranj / petek, 25. maj 2007 / 07:00

Še večja knjižnica

Svetniki so soglašali s povečanjem površine za novo Osrednjo knjižnico Kranj v prostorih Globusa. Odprtje naj bi bilo konec leta 2008.

Splošno / petek, 25. maj 2007 / 07:00

Izjemna udeležba kolesarjev na maratonu Mirka Krakerja

V nedeljo, 20. maja, je potekal že 4. kolesarski maraton Kranj–Jezersko v organizaciji Kolesarskega kluba Sava in Zavoda za turizem Kranj. Lepo vreme je prav gotovo pripomoglo k izjemni udeležbi ko...

Splošno / petek, 25. maj 2007 / 07:00

Študentov je vse manj

Letošnji odziv za vpis na fakultete je bil zanimiv. Podatki so pomembni tako za tiste, ki boste letos postali študentje, kot tudi za tiste, ki se vam to obeta v prihodnjih letih.

Splošno / petek, 25. maj 2007 / 07:00

Slava narodu in Ozari

Akademska folklorna skupina Ozara s Primskovega se je ob 55-letnem jubileju vrnila v čas čitalnic in pripravila Veliko besedo, s plesom, petjem, recitacijo, vznesenimi besedami ...