Kostanjev piknik v Čenči

V vrtcu Čenča v Kranju so sredi oktobra organizirali Kostanjev piknik, nanj pa so vzgojiteljice in mali vrtičkarji povabili starše, stare starše, bratce, sestrice in prijatelje. »Kostanj so prinesli starši, ki so pomagali tudi pri rezanju in pečenju. Izbrali smo zares prečudovit dan, starejša skupina naših vrtičkarjev je bila dopoldne že v Kekčevi deželi v Kranjski Gori,« je povedala Stanka Poljanec, vodja vrtca Čenča. Ta vrtec velja za enega najbolj zasedenih v kranjski občini, pohvalijo se lahko z velikim vrtom in igriščem, pred kratkim so dobili tudi novo asfaltno površino. Želijo si le še ene večnamenske sobe za prireditve.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / sobota, 23. februar 2019 / 11:56

Bojevnica za zgled

»Vlade, ki se ne odzivajo na podnebne spremembe, so zločinske.« Tako pravi islandski režiser Benedikt Erlingsson. V svojem filmu z naslovom Bojevnica pa pokaže, kako se lahko ekološkim grožnjam upre p...

Objavljeno na isti dan


Šport / sreda, 20. julij 2016 / 14:19

Najboljša Anja in Robert

Na jubilejnem, štiridesetem mednarodnem plavalnem mitingu Telekom Slovenije 2016 v Radovljici so se izkazali zlasti gorenjski olimpijci, med njimi sta blestela domačina Anja Klinar in Robert Žbogar.

Kronika / sreda, 20. julij 2016 / 14:16

Zaidejo zlasti neizkušeni planinci

Zadnje tri primere, ko so v bohinjskih gorah na brezpotje zašli tuji planinci, lahko pripišemo njihovi gorniški neizkušenosti.

Žirovnica / sreda, 20. julij 2016 / 14:06

Tržna znamka Žirovnica

Izbrali so slogan Žirovnica – Srce kulture in čebelarstva.

Gospodarstvo / sreda, 20. julij 2016 / 14:01

Spodbujajo razvoj »pametnih« vasi

V Poljanski dolini so pretekli četrtek v okviru prvega uradnega obiska v Sloveniji gostili evropskega komisarja za kmetijstvo in razvoj podeželja Phila Hogana.

Mularija / sreda, 20. julij 2016 / 13:59

Pice za starše

V Medgeneracijskem centru Kranj so v petek otroci pripravili presenečenje za starše in stare starše.