Delavci so obrnili hrbet direktorju, Florijan Bulovec odhaja.

Bulovec odhaja iz komunale

Delavce Komunalnega podjetja Tržič je direktor Florijan Bulovec seznanil, da bo zapustil kolektiv. To ne bo rešilo vseh nakopičenih problemov.

Tržič – V četrtek je direktor Florijan Bulovec pred večino zaposlenih ugotovil, da je zbor posledica anonimnih obtožb na njegov račun, za katere je izvedel iz medijev. Po njegovem je situacija v njihovi firmi podobno kritična kot v večini slovenskih komunalnih podjetij. Ker cene storitev ne pokrivajo stroškov, so lani imeli 80 milijonov tolarjev izgube. Pokrili so jo z odpisom amortizacije, kar je zakonsko dovoljeno. Težava je, da jim Občina Tržič dolguje prek sedemsto tisoč evrov za opravljeno delo, kar bi imeli za plače v skoraj osmih mesecih. Za zagotovitev likvidnosti so morali najeti prek 542.000 evrov posojila. Potem ko je zanikal očitke glede nižanja plač večini in okoriščanja vodilnih, je kot razloge za nezadovoljstvo navedel ukinitev nekaterih neupravičenih dodatkov in uvedbo sledenja službenih vozil. Ker ob pritiskih za njegov odstop ne more ostati v podjetju, se je dogovoril za sporazumno prenehanje delovnega razmerja.

Tržiški župan Borut Sajovic je izrazil obžalovanje, da se niso zaposleni že prej pogovorili o nastalih težavah. Občina bo vrnila podjetju po 41.729 evrov dolga na mesec, odkupila pa bo tudi štiriodstotni delež državnih družb KAD in SOD. Tako bo imela v lasti 81 odstotkov podjetja. Leta 2008 naj bi bilo javno podjetje v celoti last občine. Kdo in kako bo vodil podjetje v prihodnje, bo jasno po majski skupščini. Ker zbor ni dal odgovorov o domnevnih zaposlitvah po zvezah, vzvišenem obnašanju šefov in drugih slabostih, čaka novega direktorja tudi skrb za izboljšanje vzdušja v kolektivu. Spori med zaposlenimi na srečanju so potrdili, da odnosi niso skrhani le z direktorjem, ampak tudi z drugimi vodilnimi.

                 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / četrtek, 18. april 2013 / 07:00

Slovenska veselica leta

V soboto se je pod velikim šotorom za športno dvorano v Komendi zaključil Glasbeni praznik v Komendi 2013, ki je trajal vse od začetka marca in v tem času zajel štiri velike koncerte in privabil več k...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 5. maj 2008 / 07:00

Opremljeni za nove čase

V teh dneh mineva leto dni od vrnitve legendarne skupine Pop design na glasbeno sceno. Za božič nameravajo izdati nov album, na katerem bo kajpak tudi Božična noč.

Prosti čas / ponedeljek, 5. maj 2008 / 07:00

Nad dvesto glasbenikov na Alpskem večeru

Prireditev bo v soboto, 10. maja, ob 20. uri v športni dvorani na Bledu.

Prosti čas / ponedeljek, 5. maj 2008 / 07:00

Krajcarji in Notranjci

Nadaljujemo s predstavitvami ansamblov, ki bodo nastopili na osmem Večeru slovenskih viž v narečju, ki bo 13. junija v Škofji Loki. Tokrat so na vrsti Krajcarji in Notranjci.

Splošno / ponedeljek, 5. maj 2008 / 07:00

Obnovljeni kipi že v Spominskem parku

Doprsne bronaste kipe, ki so jih ukradli in vandalsko uničili, so obnovili in vrnili v Spominski park.

Splošno / ponedeljek, 5. maj 2008 / 07:00

Partizanske ob dnevu upora

Osrednja proslava ob 27. aprilu, dnevu upora proti okupatorju, je bila prejšnjo nedeljo zvečer v Gledališču Toneta Čufarja. Slovesnosti so dali naslov Partizanske, nastopili pa so Pihalni orkeste...