Pri ropih trgovin uporabljal nož

Segledina Kurbegovića, ki je na začetku leta oropal več trgovin, so na kranjskem okrožnem sodišču obsodili na skoraj štiri leta zapora.

Kranj – Na kranjskem okrožnem sodišču so pred kratkim 40-letnega Segledina Kurbegovića s Ptuja obsodili na enotno kazen treh let in deset mesecev zapora, ker je storil tri kazniva dejanja ropa ter kaznivi dejanji drzne tatvine in tatvine. Konec januarja in na začetku februarja je namreč ropal živilske trgovine na območju Gorenjske, pri tem pa je dvema trgovskima podjetjema povzročil škodo v skupni višini dobrih 3100 evrov. V enem ropu je trgovko, ki ji je zagrozil z nožem, tudi lažje poškodoval. Dejanja je obtoženi priznal, s kranjskim tožilstvom tudi sklenil sporazum o priznanju krivde, ki ga je sodnica Andrijana Ahačič potrdila in izrekla takšno kazen, kot jo je predlagala tožilka Lea Martinjak.

»Dejanje priznam, ga obžalujem, vanj pa sem bil prisiljen, vzrok je bil dolg denarja,« je na sodišču povedal Kurbegović, ki je poročen in ima štiri otroke. Zatrdil je namreč, da je bila njegova družina v nevarnosti, da so jo spravljali v prostitucijo, o čemer da je obvestil tudi Policijsko postajo Ptuj, a mu niso verjeli. »Zato sem se tudi izselil s Ptuja, zasledovali so me, ustrahovali, tudi če sem menjaval stanovanje. Ponoči so me zbujali. Otroci mi pomenijo vse,« je nekoliko zmedeno pripovedoval.

Tožilka Lea Martinjak je za obtoženega predlagala v sporazumu dogovorjeno kazen. Pri njeni višini je upoštevala tako olajševalne kot oteževalne okoliščine. Med oteževalnimi je omenila, da je obtoženi pri ropih trgovkam grozil z nožem, eno je tudi poškodoval. »Nož ji je prislonil na vrat, jo s tem življenjsko ogrozil in posledično spravil v izrazito psihično stisko,« je povedala. Zaradi ponovitvene nevarnosti je predlagala tudi podaljšanje pripora do pravnomočnosti sodbe, kar je sodnica pri izreku sodbe tudi upoštevala. Priznala je tudi premoženjskopravna zahtevka oškodovanih trgovskih družb.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / petek, 1. oktober 2010 / 07:00

Revija zborov iz mest z usnjarsko tradicijo

Člani Društva upokojencev Komenda bodo jutri, 2. oktobra, prevzeli organizacijo že 27. revije pevskih zborov slovenskih mest z usnjarsko tradicijo, ki bo potekala v Športni dvorani Komenda od 16....

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 25. februar 2011 / 07:00

Razglasili najboljše plesalce

Plesna zveza Slovenije je minuli teden v Festivalni dvorani v Ljubljani podelila nagrade in razglasila najboljše plesalce za leto 2010.

Prosti čas / petek, 25. februar 2011 / 07:00

Sproščeno in brez balasta

V nedeljo se bo deset glasbenih izvajalcev potegovalo za nastop na letošnji Evroviziji v nemškem Düsseldorfu.

Prosti čas / petek, 25. februar 2011 / 07:00

Včasih je luštno b´lo

Najprej smo v petek obiskali dobrodelni koncert na Kokrici, potem smo se ustavili na Stavrosovem nastopu, v soboto pa obiskali še Košnikovo gostilno in prisluhnili Gašperjem s prijatelji v Preddvoru.

Zanimivosti / petek, 25. februar 2011 / 07:00

Dnevom narodnih noš mednarodni status

Kamnik - Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine, ki so jih lani jeseni v Kamniku organizirali že štiridesetič, so pridobili status mednarodnega folklornega festivala. Tako so...

Nasveti / petek, 25. februar 2011 / 07:00

Je bila res na jedilniku Aleksandra Velikega?

Kakšna jed? Katera jed? Če bi se odpravili s karavano na Svilno cesto, bi to trdili marsikje v Uzbekistanu, v Samarkandu, v Buhari in še kje, kjer radi pripravljajo plov, turško pilav....