Horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.)

Obremenjevali se boste z denarnimi zadevami, na koncu pa spoznali, da vaše finančno stanje niti ni tako slabo. Pri pomembni odločitvi vam bo pomagal pogovor z nekom, ki le od daleč spremlja tok dogajanja.

Bik (22. 4.–20. 5.)

Jezili se boste, ker boste malce izgubili nadzor nad dogajanjem v bližnji okolici. Če boste le hoteli, boste hitro nadoknadili zamujeno. Ta teden boste izkoristili za prijetno druženje z prijatelji, ki vas že prav pogrešajo.

Dvojčka (21. 5.–21. 6.)

Vrstili se bodo dogodki, tako pričakovani kot tudi ne. Ker se vam bo odprlo veliko vprašanj, se boste v želji po odgovorih zagnali v akcijo. V prihodnjih dneh bodo mnogi od vas pričakovali več pozornosti.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Teden boste preživeli v iskanju novih prijateljev v želji, da bi obnovili stare vezi iz preteklosti in vzpostavili nove za prihodnost. Kajti ljudje se skozi življenje spreminjamo, naučimo se odpuščati in sprejemati ljudi, kakršni pač so.

Lev (23. 7.–23. 8.)

Nepričakovani dogodki vam bodo odprli nove možnosti, katerih niti pod razno ne pričakujete. Prvotni načrt se bo v celoti spremenil, za trenutek se bo sprožila slaba volja, a zmaga bo na vaši strani in to bo najpomembnejše.

Devica (24. 8.–23. 9.)

Zamera, ki jo držite v sebi, vam samo vedno bolj načenja živce. Vprašali se boste, ali je to pametno, in končno uredili stare račune. Želja po uspehu vas bo gnala naprej in v prihodnjih dneh boste aktivni kot že dolgo ne.

Tehtnica (24. 9.–23. 10.)

Odvrgli boste bremena preteklosti in se soočili z vsemi strahovi, zaradi katerih vam je ušla marsikatera priložnost. Res, da bo prvi korak še nekoliko previden in negotov, a bo pa le. Vabljeni boste v družbo. Vabilu se odzovite.

Škorpijon (24. 10.–22. 11.)

V kratkem času se vam bo razvrstil niz nepričakovanih dobrih dogodkov. Vedno ni dobro razmišljati z glavo, včasih je pametno poslušati tudi srce. Kar se tiče vašega izobraževanja, je skrajni čas, da zavihate rokave. Obeta se vam daljša pot.

Strelec (23. 11.–21. 12.)

Ker boste zopet pretiravali pri zapravljanju denarja, se pripravite na posledice. V družini boste naleteli na veliko nerazumevanje in vložiti boste morali precej truda, da bodo poslušali vaše načrte. Preveč se prilagajate.

Kozorog (22. 12.–20. 1.)

V bližnji prihodnosti bo končno prišla do izraza vaša kreativnost. Pri tem je mišljena tako v ljubezni kot na delovnem področju. Glejte le, da vam zanos ne zamegli občutek za pravo mero. Pred vami je daljša pot. Ne oklevajte!

Vodnar (21. 1.–19. 2.)

Spet se boste presenetili, pa ne tako sebe kot druge, ki so o vas že malo dvomili. Iz nič vam bo uspelo vse oziroma največ, kar se bo dalo, in občutek zmage bo nepopisno lep. Ste v obdobju, ko vam bo ta potrditev veliko pomenila.

Ribi (20. 2.–20. 3.)

Znova boste morali dokazovati svoje sposobnosti. Ker se zavedate, da je vsaka stvar ob svojem času, se ne boste pustili zmesti in se ne boste pretirano obremenjevali. Tveganje je včasih neizbežno, kar boste kmalu spoznali.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / četrtek, 19. julij 2012 / 07:00

Ščepec ozračja iz ateljejev velikih

V Galeriji Prešernovih nagrajencev za likovno umetnost v Kranju je čez poletje na ogled razstava z naslovom 8 ateljejev Prešernovih nagrajencev.

Objavljeno na isti dan


Bohinj / sobota, 18. maj 2013 / 19:46

Udeležencev vreme ni pregnalo

Bohinjska Bistrica - Četrtega zelenega vikenda v Bohinju minuli konec tedna se je kljub slabemu vremenu udeležilo približno devetdeset ljudi iz vse Slovenije. Akcijo sta v sodelovanju z dr...

Gospodarstvo / sobota, 18. maj 2013 / 19:37

Podnebne spremembe: kakšno izbiro imamo

Zbilje - Društvo Sorško polje bo v nedeljo, 19. maja, ob 16. uri pripravilo na Vaškem trgu ob Zbiljskem jezeru predavanje klimatologinje Lučke Kajfež Bogataj o podnebnih spremembah, zlasti...

Gospodarstvo / sobota, 18. maj 2013 / 19:35

Spomladansko cepljenje lisic proti steklini

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je prejšnji teden začela s spomladanskim cepljenjem lisic proti steklini, ki bo trajalo vse do konca junija. V tem času bodo letala, ki bodo...

Kronika / sobota, 18. maj 2013 / 19:35

Trava že, a gozdna

Na sojenju v zadevi Očistimo Slovenijo so znova poslušali prisluhe telefonskih pogovorov.

Šport / sobota, 18. maj 2013 / 19:29

Zgodovinska točka in slovo od hokejske elite

Kranj - S porazom proti ekipi Kanade po podaljšku se je v ponedeljek pozno zvečer v Stockholmu za naše hokejiste končalo letoš­nje svetovno prvenstvo elitne skupine. Čeprav varovancem Matj...