Ločeno obravnavajo le covidne bolnike

Kranj – Iz Zdravstvenega doma (ZD) Kranj so sporočili, da v zabojnikih na dvorišču zdravstvenega doma ohranjajo le še ločeno obravnavo covidnih pacientov, tako otrok kot odraslih. Ostale preglede otrok z drugimi infektivnimi stanji so vrnili v obstoječe čakalnice, kjer jih bodo dosledno ločili od neinfektivnih pacientov tako, da jih bodo na preglede naročali v posebnem časovnem intervalu, npr. dve uri na dan, ko v čakalnici ne bo drugih pacientov. »S toplim vremenom in višjimi temperaturami pričakujemo manj virusnih obolenj, ki so bila v zadnjem času v velikem porastu predvsem pri otrocih, najranljivejši skupini, ki je najbolj dovzetna za okužbe ter morebitne zdravstvene zaplete,« so pojasnili.

Vodstvo ZD Kranj znova pojasnjuje, da kratkoročne rešitve za ločene infektivne ambulante znotraj zdravstvenega doma niso možne. Skupaj z Mestno občino Kranj, lastnico objektov in zemljišč okoli stavbe, zato intenzivno preučujejo možnosti in iščejo ustrezno dolgoročno rešitev. ZD Kranj se namreč nahaja na gosto naseljenem urbanem območju, kjer je za vsak poseg v prostor zaradi spremembe občinskih prostorskih načrtov potrebno široko soglasje in potrditev. »Rešitev bomo predvidoma poiskali znotraj projekta novega Satelitskega urgentnega centra, začetek gradnje bo morda konec tega leta, zagotovo pa v letu 2023,« so napovedali.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jezersko / petek, 20. junij 2014 / 07:00

Pr' Jezer, št. 2

Pr' Jezer, 20. junij 2014, št. 2

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

Jezerske ovce spet v dolini

Tradicionalni ovčarski bal na Jezerskem prirejajo že pol stoletja. Scenarij zanj je napisal domačin Vencij Krč, uprizarja pa stare običaje ob jesenskem prigonu ovc v dolino.

Kranj / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

Temeljni kamen za obnovo šole v Žabnici

Kranj - Na Podružnični šoli Žabnica je bilo v preteklosti že nekaj obnov, ki pa so bile preskromne ali preveč časovno oddaljene, da bi še lahko ustrezale sodobnemu pouku. Zato so...

Zanimivosti / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

Pripravljajo se na jubilej

V Domu starejših občanov Preddvor se pripravljajo na šestdesetletnico ustanove, ki jo nameravajo praznovati oktobra.

Zanimivosti / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

Na razglednici tudi Marija Terezija

Turistično društvo Šenčur bo v začetku septembra izdalo razglednico s kipom Marije Terezije.

Zanimivosti / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

V Gorjah se je razlegalo ubrano petje

V počitniškem domu v Gorjah je minuli teden letovalo 35 varovancev društva Sožitje z ducatom spremljevalcev. Vsi navdušeni nad glasbenim taborom.