Poslanski kandidati Slovenske demokratske stranke (SDS) v volilni enoti Kranj so se v petek predstavili na Bledu.

Za nadaljevanje razvoja

Kandidate, ki se bodo na prihajajočih državnozborskih volitvah v volilni enoti Kranj potegovali za mesto v državnem zboru, je predstavila tudi Slovenska demokratska stranka (SDS). Posebno pozornost posvečajo ohranjanju vrednot in nadaljevanju razvoja, kot ga je zastavila trenutna vlada.

Bled – Irena Pfeifer (Jesenice 1) se bo kot poslanka zavzemala za projekte, kot so obvoznica v Vrbi, pločnik do Rodin v občini Žirovnica ter prenova srednje šole in nadgradnja železniške postaje na Jesenicah. Bogomir Vnučec (Radovljica 1), aktualni državni svetnik, je poudaril pridobitev gradbenega dovoljenja za južno blejsko obvoznico, kar šteje kot enega večjih uspehov trenutne vlade, kot tudi nedavno uvrstitev gorenjske regijske bolnišnice v načrt razvojnih programov.

Mark Toplak (Radovljica 2), direktor Splošne bolnišnice Jesenice, je opozoril na podhranjenost Gorenjske na področju bolnišnične oskrbe. Da bi realizirali načrtovano gradnjo nove regijske bolnišnice, vlada pod vodstvom SDS potrebuje vsaj še en mandat, je prepričan.

Nataša Jenkole (Kranj 1) se bo zavzemala za nadaljnjo rast blaginje ter za ohranjanje temeljnih vrednot, na katerih je bila ustanovljena Slovenija, Bojan Homan (Kranj 2) pa želi Slovenijo, ki se razvija po evropskih vrednotah.

Tudi aktualni poslanec Branko Grims (Kranj 3) se zavzema nadaljevanje razvoja, kakršnega je zastavila trenutna vlada. »Kandidiram zato, da bi živeli v varni Sloveniji, v kateri bi lahko ohranili svojo identiteto, kulturo in državo blaginje, okrepili podjetništvo, odprli nova delovna mesta in sprostili razvojni potencial.«

»Vrednote, ki jih zastopa SDS, tudi sama živim, zato jih kot poslanka želim širiti med ljudmi,« je poudarila Lucija Zalokar (Tržič), ki se bo posebej zavzemala tudi za naravne danosti Tržiča.

Andrej Hoivik (Škofja Loka 1) si bo prizadeval za mlade, energetsko in prehransko samooskrbo ter mir in varnost, na lokalnem nivoju pa za nov zdravstveni dom v Škofji Loki, navezavo na avtocestni križ ter obnovo starološkega gradu. Žan Mahnič (Škofja Loka 2), državni sekretar, poudarja protipoplavno varnost v Železnikih, cesto od Podlubnika do Praprotna, drugo fazo žirovske obvoznice in projekte, kot je kulturni center v poljanski dolini ter cesta med Gorenjo vasjo in Hotavljami.

Nežka Poljanšek (Kamnik) se bo zavzemala za nadaljevanje vlaganja v občini Kamnik, za pravično oskrbo starejših, za mlade ter za naložbe v turizem ob nujnem spoštovanju slovenskega kmeta.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Žirovnica / ponedeljek, 4. oktober 2021 / 09:13

Župan v Završnici sprejel prostovoljce

Završnica – Žirovniški župan Leopold Pogačar je prejšnji teden v Završnici sprejel prostovoljce, ki vsak dan na različne načine pomagajo soobčanom. Med njimi so članice Društva upokojencev Žirovnic...

Objavljeno na isti dan


Kranj / nedelja, 2. marec 2008 / 07:00

Praznovali ob bograču in klobasi

Krajani Tenetiš so ob koncu mediacije in podpisu poravnave glede odlagališča pripravili veliko praznovanje kar pred smetiščem.

Splošno / nedelja, 2. marec 2008 / 07:00

Naveza za vrhove prihodnosti

O projektu izgradnje Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani smo se pogovarjali z vodjo projekta Mirom Erženom.

Kranjska Gora / nedelja, 2. marec 2008 / 07:00

Štirje dnevi poletov v Planici

Od 13. do 16. marca bo v Planici znova finale letošnjega svetovnega pokala v poletih, slovenski športni praznik pa bo spremljala tudi vrsta zabavnih prireditev.

Splošno / nedelja, 2. marec 2008 / 07:00

Prihajajo najboljši smučarji sveta

Na poligonu v Podkorenu bo 8. in 9. marca 47. Pokal Vitranc.

Splošno / nedelja, 2. marec 2008 / 07:00

Rajanje s smučarskimi legendami

Letos je bilo tekmovanje smučarskih legend v Kranjski Gori oziroma Ski Legends Hit Challenga (by Jure Košir) na pustno soboto, ki je bila žal deževna, v večernih urah pa je dež prešel v sneg. Zmagala...