Poslanski kandidati Slovenske demokratske stranke (SDS) v volilni enoti Kranj so se v petek predstavili na Bledu.

Za nadaljevanje razvoja

Kandidate, ki se bodo na prihajajočih državnozborskih volitvah v volilni enoti Kranj potegovali za mesto v državnem zboru, je predstavila tudi Slovenska demokratska stranka (SDS). Posebno pozornost posvečajo ohranjanju vrednot in nadaljevanju razvoja, kot ga je zastavila trenutna vlada.

Bled – Irena Pfeifer (Jesenice 1) se bo kot poslanka zavzemala za projekte, kot so obvoznica v Vrbi, pločnik do Rodin v občini Žirovnica ter prenova srednje šole in nadgradnja železniške postaje na Jesenicah. Bogomir Vnučec (Radovljica 1), aktualni državni svetnik, je poudaril pridobitev gradbenega dovoljenja za južno blejsko obvoznico, kar šteje kot enega večjih uspehov trenutne vlade, kot tudi nedavno uvrstitev gorenjske regijske bolnišnice v načrt razvojnih programov.

Mark Toplak (Radovljica 2), direktor Splošne bolnišnice Jesenice, je opozoril na podhranjenost Gorenjske na področju bolnišnične oskrbe. Da bi realizirali načrtovano gradnjo nove regijske bolnišnice, vlada pod vodstvom SDS potrebuje vsaj še en mandat, je prepričan.

Nataša Jenkole (Kranj 1) se bo zavzemala za nadaljnjo rast blaginje ter za ohranjanje temeljnih vrednot, na katerih je bila ustanovljena Slovenija, Bojan Homan (Kranj 2) pa želi Slovenijo, ki se razvija po evropskih vrednotah.

Tudi aktualni poslanec Branko Grims (Kranj 3) se zavzema nadaljevanje razvoja, kakršnega je zastavila trenutna vlada. »Kandidiram zato, da bi živeli v varni Sloveniji, v kateri bi lahko ohranili svojo identiteto, kulturo in državo blaginje, okrepili podjetništvo, odprli nova delovna mesta in sprostili razvojni potencial.«

»Vrednote, ki jih zastopa SDS, tudi sama živim, zato jih kot poslanka želim širiti med ljudmi,« je poudarila Lucija Zalokar (Tržič), ki se bo posebej zavzemala tudi za naravne danosti Tržiča.

Andrej Hoivik (Škofja Loka 1) si bo prizadeval za mlade, energetsko in prehransko samooskrbo ter mir in varnost, na lokalnem nivoju pa za nov zdravstveni dom v Škofji Loki, navezavo na avtocestni križ ter obnovo starološkega gradu. Žan Mahnič (Škofja Loka 2), državni sekretar, poudarja protipoplavno varnost v Železnikih, cesto od Podlubnika do Praprotna, drugo fazo žirovske obvoznice in projekte, kot je kulturni center v poljanski dolini ter cesta med Gorenjo vasjo in Hotavljami.

Nežka Poljanšek (Kamnik) se bo zavzemala za nadaljevanje vlaganja v občini Kamnik, za pravično oskrbo starejših, za mlade ter za naložbe v turizem ob nujnem spoštovanju slovenskega kmeta.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / sobota, 26. maj 2007 / 07:00

Neprijetni opomin

Vsakdo, ki želi ugajati, dobro ve, da lahko zadah iz ust pokvari vse, čeprav so njegovo telo in oblike še tako skladne.

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / petek, 2. december 2016 / 00:42

Pasijon na Unescovem seznamu

Škofja Loka – Škofjeloški pasijon je vpisan na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine. To radostno novico je v četrtek pozno popoldne javnosti sporočil predsednik Muzejskega društva Škofja Loka...

GG Plus / četrtek, 1. december 2016 / 22:24

Čipka ima prihodnost

Veliko je odličnih klekljaric, na prste ene roke pa lahko preštejemo tiste, ki znajo tudi narisati avtorski vzorec za čipko. Škofjeločanka Vida Kejžar je mojstrica za vzorce in tudi ve, kaj s čipko po...

Razvedrilo / četrtek, 1. december 2016 / 22:15

Veliko lepih spominov

Sošolci iz osnovne šole v Poljanah so se po šestdesetih letih od zaključka šolanja zbrali v Škofji Loki in uživali tudi ob obujanju spominov.

GG Plus / četrtek, 1. december 2016 / 22:08

Čipka ima moč, da spregovori z vsakim

Ljubljana, Dunaj in New York so mesta, v katerih živi in ustvarja mlada multimedijska umetnica Eva Petrič. Svojo umetnost na ogled in v razmislek postavlja tako v Sloveniji kot v svetu. Maja letos se...

Kronika / četrtek, 1. december 2016 / 22:06

Nova vozila tudi na Gorenjsko

Gorenjski policisti so svoj vozni park posodobili z dvema motorjema in službenim vozilom, v kratkem pa bodo prevzeli še šest avtomobilov.