Kokosove potičke
Prikupne male kokosove potičke. Že sliši se dobro, a kako šele je.
Za pripravo kokosovih potičk potrebujemo: za kvašeno testo: 0,5 kg moke, pol kocke kvasa, 1 jajce, 2,5 dl mleka, 60 g masla, dve žlici sladkorja, lupinico ene limone, 1 zravnano žličko soli; za kokosov nadev: 12 zvrhanih žlic kokosove moke, 2 praška za vaniljev puding, 7 žlic sladkorja, 9 dl mleka.
Moko presejemo in na sredini naredimo jamico, kamor nadrobimo kvas. Kvas zmešamo z eno žličko sladkorja ter zalijemo z mlačnim mlekom. Pustimo, da vzhaja od 10 do 15 minut. K moki dodamo preostale sestavine: jajce, stopljeno maslo, sladkor, limonino lupinico in sol. Vse skupaj zgnetemo v testo. Testo pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati 1 uro.
Medtem ko testo vzhaja, pripravimo nadev: Skupaj zmešamo prašek za puding in sladkor. Prilijemo 2 dl hladnega mleka in zmešamo v gladko zmes. Preostalo mleko zavremo in vanj zakuhamo zmes vaniljevega mleka. Pri nižji temperaturi kuhamo še nekaj minut, da se puding zgosti. Nato vanj vmešamo kokosovo moko in pustimo, da se nekoliko ohladi in strdi.
Vzhajano testo razdelimo na dva enaka dela in vsak del razvaljamo v pravokotnik, pri čemer naj bo ena stranica precej daljša od druge. Vsak pravokotnik namažemo s kokosovim nadevom in zavijemo v tanek svaljek. Vsak svaljek narežemo na 3 centimetre debele dele, da dobimo majhne potičke. Potičke polagamo na pekač, prekrit s peki papirjem, kjer naj vzhajajo še 15 minut. Premažemo jih s stepenim jajcem in v pečici, ogreti na 200 °C, pečemo 30 minut.