Nasilneža odstranili

Kamnik – Kamniški policisti so bili obveščeni o nasilju v družini, kjer je bil kršitelj do svoje zunajzakonske partnerice fizično in psihično nasilen, jo žalil, zmerjal ter ji večkrat grozil zoper njeno telo in življenje. Oškodovanka se je morala zaradi neprimernega vedenja tudi večkrat umakniti iz lastne hiše, nasilnež jo je s tem dejanjem spravljal v podrejeni položaj.

Osumljencu so policisti odredili prepoved približevanja do oškodovanke. V nadaljevanju sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / petek, 1. februar 2008 / 07:00

Največ dela z neprijavljenimi tujci

V dobrem mesecu dni delovanja Policijska postaja za izravnalne ukrepe Kranj, ki so jo ustanovili po ukinitvi mejne kontrole na mejah z Avstrijo in Italijo, ni imela pretiranega dela.

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / sreda, 10. september 2008 / 07:00

Cerklje čakajo zahtevni projekti

Rekonstrukcijo ceste Spodnji Brnik-Vopovlje bodo vendarle pričeli še letos, ob bližajočem se občinskem prazniku napoveduje cerkljanski župan Franc Čebulj.

Mularija / sreda, 10. september 2008 / 07:00

Anketa: Najbolj so pogrešali sošolce

Prvi šolski teden je že minil. Nekateri učenci so se težje poslovili od počitnic, spet drugi so že težko čakali, da spet vidijo vrstnike. In kaj so povedali naši mladi sogovorniki?

Mularija / sreda, 10. september 2008 / 07:00

Otroška peresa

Če bi izginili vsi prometni znaki Prometni znak pove vsak: Kje hitrost se omeji, kje nevaren ovinek stoji? Ko na semafo...

Mularija / sreda, 10. september 2008 / 07:00

V soboto Živ žav na Pungertu

V soboto bo na Pungertu, na koncu starega dela Kranja, otroški Živ žav. Ob 10.30 bodo obiskovalce v starem mestnem jedru pričakali klovni Teatra Cizamo in kranjska godba na pihala MO Kranj ter ji...

Avtomobilizem / sreda, 10. september 2008 / 07:00

Drugo evropsko pomlajevanje

Kia je v kratkem času že drugič osvežila svoj športno terenski model Sportage.