Marica (sicer Marija) in Filip Urh

Zakonca Urh praznovala železno poroko

Zadnjo soboto v oktobru sta obnovila življenjski zaobljubi Marica in Filip Urh iz Radovljice. On šteje 90 let, ona 86. Poročna maša ob častitljivi železni poroki je bila v cerkvi na Bregu ob Savi, v kraju, kjer je ženin odraščal. Jubilejnih 65 let poroke sta zakonca praznovala v krogu najbližjih, v dar pa sta dobila tudi dražgoški kruhek, na katerem dvoje src in veriga predstavljajo trdnost njunega zakona.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / ponedeljek, 2. marec 2015 / 11:13

Pijan sredi popoldneva

Šutna – Škofjeloški policisti so v torek popoldne v Šutni iz prometa izločili 56-letnega Kranjčana, ker je vozil avtomobil močno vinjen. Alkotest je namreč pokazal, da je imel v krvi skoraj dva pro...

Objavljeno na isti dan


Jesenice / četrtek, 19. julij 2018 / 22:28

Obnova Ruardove graščine

V teh dneh poteka zahteven projekt selitve muzejskih zbirk, na pomoč so z dvigalom priskočili celo jeseniški gasilci. Obnovljena graščina naj bi vrata spet odprla leta 2020.

Kranjska Gora / četrtek, 19. julij 2018 / 22:27

Namesto term vendarle obnovljen počitniški dom

Slovenske železnice namenjajo milijon evrov za obnovo Železničarskega doma, nekdanjega počitniškega doma za otroke in mladino v središču Kranjske Gore. Obnova bo po načrtih zaključena do konca leta.

Razvedrilo / četrtek, 19. julij 2018 / 22:26

Gostovali v Franciji

Folklorno društvo Bled in Duo Nota iz Tržiča sta v družbi pevcev s Krasa gostovala v francoskem Amillyju, kjer so uspešno predstavili Slovenijo. Francozi so v čast gostujoči državi pripravili poseben...

Škofja Loka / četrtek, 19. julij 2018 / 20:32

Evropska unija in varovanje okolja

Pod okriljem informacijske točke Evropske unije (EU), ki deluje v okviru Razvojne agencije Sora, so pretekli teden v Škofji Loki pripravili Poletno šolo EU za otroke.

Zanimivosti / četrtek, 19. julij 2018 / 20:30

»Gomazeča« razstava na Bledu

Na Bledu si je do konca avgusta mogoče ogledati razstavo največjih ptičjih pajkov in škorpijonov na svetu, razstavljene so tudi različne vrste črnih vdov in strupenih strig.