Rezine pina colada

Rezine pina colada so sočna in lahka sladica, v kateri se prepletajo okusi ananasa in kokosa, objeti med dve plasti sočnega biskvita.

Za pripravo rezin pina colada potrebujemo: za biskvit: 200 g moke, 4 jajca, 4 žlice sladkorja, 4 žlice olja, 1 vaniljev sladkor, polovico pecilnega praška; za kremo: 0,5 dl smetane, 350 g kremnega jogurta, 6 listov želatine, 4 žlice sladkorja, 350 g odcejenega ananasa iz kompota, 50 g kokosove moke; dodatno: ananasov sok iz kompota, 4 žlice marmelade, 100 g kokosove moke.

Priprava biskvita: Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem ter prilijemo olje. Vmešamo polovico beljakov ter nato še mešanico moke in pecilnega praška. Maso za biskvit zlijemo v velik pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 20 minut. Pečeni biskvit vzamemo iz pečice ter ga ohladimo.

Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo kremo. Želatino za 10 minut namočimo v hladni vodi ter jo ožamemo. V kozici segrejemo 1 dl smetane do vretja ter odstavimo. Še v vročo smetano vmešamo ožeto želatino in mešamo, da se želatina povsem raztopi. Preostalo smetano stepemo. V večji posodi skupaj zmešamo jogurt, sladkor, kokosovo moko in smetano z raztopljeno želatino. Nato primešamo še na kocke narezan ananas in stepeno smetano.

Sestavljanje rezin: Biskvit prerežemo čez polovico, tako da dobimo dva pravokotnika. En del biskvita postavimo v pekač ter ga namočimo s sokom, premažemo z dvema žlicama marmelade in posujemo s kokosovo moko. Po njem razporedimo kremo ter jo prekrijemo s preostalim delom biskvita, ki ga po vrhu navlažimo s sokom, premažemo z marmelado in posujemo s kokosovo moko. Pekač postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Cerklje na Gorenjskem / torek, 12. december 2023 / 16:28

Na Krvavcu pripravljeni

Na Krvavcu je nova šestsedežnica že pripravljena na začetek letošnje smučarske sezone.

Objavljeno na isti dan


Kranj / četrtek, 8. september 2016 / 15:00

Pohvala za Medobčinski inšpektorat Kranj

Kranj – V jeseniški dvorani Kolpern je konec avgusta potekalo izobraževanje redarjev in inšpektorjev občinskih in medobčinskih inšpektoratov in redarstev Slovenije. Udeleženci so se seznanili z izb...

Rekreacija / četrtek, 8. september 2016 / 14:59

Je b'lo pasje vroče

Storžič (2132 m) – Gora piramidaste oblike je priljubljen vrh v vseh letnih časih. Gora, ki je na vseh panoramskih razglednicah Kranja.

Slovenija / četrtek, 8. september 2016 / 14:57

Zasvojeni z igrami

Dva in pol odstotka slovenskih osmošolcev ustreza diagnozi zasvojenih z računalniškimi igrami. Med delovnimi dnevi temu namenijo kar 5,4 ure na dan, ob koncu tedna pa 6,9 ure na dan.

Tržič / četrtek, 8. september 2016 / 14:57

Prvi jesenski Alzheimer café

V Domu Petra Uzarja v Tržiču bo 29. septembra ob 17. uri na temo Skrb za svojce z demenco v domačem okolju predavala Barbara Pajk, diplomirana medicinska sestra in magistrica zdravstvene nege.

Rekreacija / četrtek, 8. september 2016 / 14:56

Osteoporoza ne izbira let

Zanimivo, da o nekaterih boleznih ne razmišljamo, dokler ne potrkajo na vrata. Po vsej verjetnosti velika večina ženske populacije ve, kakšna bolezen je osteoporoza, dejstvo, da za osteoporozo lahk...