Rezine pina colada

Rezine pina colada so sočna in lahka sladica, v kateri se prepletajo okusi ananasa in kokosa, objeti med dve plasti sočnega biskvita.

Za pripravo rezin pina colada potrebujemo: za biskvit: 200 g moke, 4 jajca, 4 žlice sladkorja, 4 žlice olja, 1 vaniljev sladkor, polovico pecilnega praška; za kremo: 0,5 dl smetane, 350 g kremnega jogurta, 6 listov želatine, 4 žlice sladkorja, 350 g odcejenega ananasa iz kompota, 50 g kokosove moke; dodatno: ananasov sok iz kompota, 4 žlice marmelade, 100 g kokosove moke.

Priprava biskvita: Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem ter prilijemo olje. Vmešamo polovico beljakov ter nato še mešanico moke in pecilnega praška. Maso za biskvit zlijemo v velik pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 20 minut. Pečeni biskvit vzamemo iz pečice ter ga ohladimo.

Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo kremo. Želatino za 10 minut namočimo v hladni vodi ter jo ožamemo. V kozici segrejemo 1 dl smetane do vretja ter odstavimo. Še v vročo smetano vmešamo ožeto želatino in mešamo, da se želatina povsem raztopi. Preostalo smetano stepemo. V večji posodi skupaj zmešamo jogurt, sladkor, kokosovo moko in smetano z raztopljeno želatino. Nato primešamo še na kocke narezan ananas in stepeno smetano.

Sestavljanje rezin: Biskvit prerežemo čez polovico, tako da dobimo dva pravokotnika. En del biskvita postavimo v pekač ter ga namočimo s sokom, premažemo z dvema žlicama marmelade in posujemo s kokosovo moko. Po njem razporedimo kremo ter jo prekrijemo s preostalim delom biskvita, ki ga po vrhu navlažimo s sokom, premažemo z marmelado in posujemo s kokosovo moko. Pekač postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / torek, 4. november 2008 / 07:00

Mesto mrtvih v mestu živih

V zadnjih dneh smo množično obiskovali pokopališča, med svetovno najbolj obiskanimi pa je zagotovo pokopališče Pere-Lachaise v Parizu. Tu je zadnje počivališče številnih svetovno znanih osebnosti, med...

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 2. julij 2014 / 21:14

V južni steni Planjave umrl alpinist

Kamnik - Med plezanjem v južni steni Planjave v Kamniško Savinjskih Alpah je danes umrl alpinist. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je alpinistu spodrsnilo, nato pa je omahnil...

Bled / sreda, 2. julij 2014 / 12:46

Novo turistično središče na Bledu

Bled - Regijsko turistično in naravovarstveno središče Triglavska roža. V sodobnem info središču so za obiskovalce na 700 kvadratnih metrih uredili skupen informacijski pult Turizma Bled,...

Razvedrilo / sreda, 2. julij 2014 / 11:31

Simpatičen v jerharicah in barman v najljubši družbi

Na enem zadnjih nastopov Alpskega kvinteta na Gorenjskem smo njihovo simpatično pevko Anito Zore v zaodrju ujeli v fotografski objektiv v družbi njenega najljubšega moškega; zanimivo dogajanje ob B...

Jezersko / sreda, 2. julij 2014 / 11:28

Jezerjanke razstavljajo ročna dela

Na Jezerskem bosta do konca turistične sezone v preddverju turistično informativnega centra v Korotanu dve zanimivi razstavi.

Rekreacija / sreda, 2. julij 2014 / 11:27

Vsako leto več oviratloncev

Na sobotnem oviratlonu na Pokljuki se je z deset kilometrov dolgo progo z dvajsetimi ovirami spopadlo kar 2608 oviratloncev in oviratlonk, ki so navdušili s svojo vztrajnostjo, pogumom, dobro voljo in...