Rezine pina colada

Rezine pina colada so sočna in lahka sladica, v kateri se prepletajo okusi ananasa in kokosa, objeti med dve plasti sočnega biskvita.

Za pripravo rezin pina colada potrebujemo: za biskvit: 200 g moke, 4 jajca, 4 žlice sladkorja, 4 žlice olja, 1 vaniljev sladkor, polovico pecilnega praška; za kremo: 0,5 dl smetane, 350 g kremnega jogurta, 6 listov želatine, 4 žlice sladkorja, 350 g odcejenega ananasa iz kompota, 50 g kokosove moke; dodatno: ananasov sok iz kompota, 4 žlice marmelade, 100 g kokosove moke.

Priprava biskvita: Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem ter prilijemo olje. Vmešamo polovico beljakov ter nato še mešanico moke in pecilnega praška. Maso za biskvit zlijemo v velik pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 20 minut. Pečeni biskvit vzamemo iz pečice ter ga ohladimo.

Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo kremo. Želatino za 10 minut namočimo v hladni vodi ter jo ožamemo. V kozici segrejemo 1 dl smetane do vretja ter odstavimo. Še v vročo smetano vmešamo ožeto želatino in mešamo, da se želatina povsem raztopi. Preostalo smetano stepemo. V večji posodi skupaj zmešamo jogurt, sladkor, kokosovo moko in smetano z raztopljeno želatino. Nato primešamo še na kocke narezan ananas in stepeno smetano.

Sestavljanje rezin: Biskvit prerežemo čez polovico, tako da dobimo dva pravokotnika. En del biskvita postavimo v pekač ter ga namočimo s sokom, premažemo z dvema žlicama marmelade in posujemo s kokosovo moko. Po njem razporedimo kremo ter jo prekrijemo s preostalim delom biskvita, ki ga po vrhu navlažimo s sokom, premažemo z marmelado in posujemo s kokosovo moko. Pekač postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / petek, 19. november 2021 / 11:04

Mnogo stvari vpliva na pisanje

Vrhunec 51. Tedna slovenske drame je bila podelitev nagrade Slavka Gruma za najboljše izvirno slovensko dramsko besedilo preteklega leta. Nagrado je za besedilo z naslovom Tega okusa še niste poskusil...

Objavljeno na isti dan


Kultura / ponedeljek, 7. avgust 2017 / 16:36

Barviti slikarski cvetlični vrt

Kranj – V dvorani kranjske Mestne knjižnice bo do 20. septembra na ogled razstava ustvarjalcev Univerze za tretje življenjsko obdobje Društva upokojencev Kranj. Motivika razstavljenih del so cvetli...

Gospodarstvo / ponedeljek, 7. avgust 2017 / 16:36

Z avtom se je vozil po koruzi

Breg pri Žirovnici – Na Beravsovi kmetiji, kjer gospodarita Vinko in Barbara Toman, redijo okrog šestdeset goved in na leto namolzejo okrog tristo tisoč litrov mleka. Na takšni tipično živinorejski...

Zanimivosti / ponedeljek, 7. avgust 2017 / 16:34

Kranj nekoč in danes

Objekt Stara pošta je bil zgrajen v drugi polovici 18. stoletja. Svojega naziva ni dobil naključno, saj je iz arhivov znano, da je v letu 1770 habsburška cesarica Marija Terezija izdala dovoljenje...

Kranjska Gora / ponedeljek, 7. avgust 2017 / 16:30

Porušili propadajočo hišo ob cesti

Gozd - Martuljek – V torek zgodaj zjutraj so gradbeni delavci ob pomoči gasilcev porušili staro, propadajočo stanovanjsko hišo, ki je stala tik ob cesti skozi Zgornjesavsko dolino na vstopu v Gozd...

Gospodarstvo / ponedeljek, 7. avgust 2017 / 15:11

S pobarvanko do Applove nagrade

Ekipa mladih podjetnikov iz kranjskega tehnološkega parka je za aplikacijo za pobarvanke Lake prejela prestižno nagrado tehnološkega giganta Apple.