Rezine pina colada

Rezine pina colada so sočna in lahka sladica, v kateri se prepletajo okusi ananasa in kokosa, objeti med dve plasti sočnega biskvita.

Za pripravo rezin pina colada potrebujemo: za biskvit: 200 g moke, 4 jajca, 4 žlice sladkorja, 4 žlice olja, 1 vaniljev sladkor, polovico pecilnega praška; za kremo: 0,5 dl smetane, 350 g kremnega jogurta, 6 listov želatine, 4 žlice sladkorja, 350 g odcejenega ananasa iz kompota, 50 g kokosove moke; dodatno: ananasov sok iz kompota, 4 žlice marmelade, 100 g kokosove moke.

Priprava biskvita: Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem ter prilijemo olje. Vmešamo polovico beljakov ter nato še mešanico moke in pecilnega praška. Maso za biskvit zlijemo v velik pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 20 minut. Pečeni biskvit vzamemo iz pečice ter ga ohladimo.

Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo kremo. Želatino za 10 minut namočimo v hladni vodi ter jo ožamemo. V kozici segrejemo 1 dl smetane do vretja ter odstavimo. Še v vročo smetano vmešamo ožeto želatino in mešamo, da se želatina povsem raztopi. Preostalo smetano stepemo. V večji posodi skupaj zmešamo jogurt, sladkor, kokosovo moko in smetano z raztopljeno želatino. Nato primešamo še na kocke narezan ananas in stepeno smetano.

Sestavljanje rezin: Biskvit prerežemo čez polovico, tako da dobimo dva pravokotnika. En del biskvita postavimo v pekač ter ga namočimo s sokom, premažemo z dvema žlicama marmelade in posujemo s kokosovo moko. Po njem razporedimo kremo ter jo prekrijemo s preostalim delom biskvita, ki ga po vrhu navlažimo s sokom, premažemo z marmelado in posujemo s kokosovo moko. Pekač postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / petek, 18. november 2022 / 11:07

Rešila ju je baklava

Kranjčana Nina Flandija Kadunc in Rok Kadunc se lahko samo naključju zahvalita, da v nedeljo nista bila na kraju eksplozije bombe v Istanbulu. K sreči sta se ustavila v slaščičarni, da kupita baklavo.

Objavljeno na isti dan


Šport / torek, 23. junij 2015 / 07:00

Dnevi slovenskih vaterpolistov

Kamnik – Kamniško letno kopališče Pod skalco je bilo v soboto domačin vaterpolistom, ki so se zbrali na 22. dnevih slovenskih vaterpolistov. Kamnik, Mroži in Obla gorica bi morali že v petek odigra...

Razvedrilo / torek, 23. junij 2015 / 07:00

Maturirali pred petdesetimi leti

Pred časom so Gimnazijo Kranj obiskali dijakinje in dijaki, ki so maturirali pred petdesetimi leti, v šolskem letu 1964/1965. Takrat so bili razdeljeni v štiri razrede: v a, b, c in č. Sedanji gimn...

Šport / torek, 23. junij 2015 / 15:20

Kolesarji v Škofji Loki dan pred odločitvijo

Škofja Loka – V nedeljo se je v Novem mestu končala kolesarska dirka Po Sloveniji, ki se je tudi v 22. izvedbi ustavila na Gorenjskem. Start druge etape s ciljem v Kočevju je bil v petek v...

Rekreacija / torek, 23. junij 2015 / 15:17

Turizem smo Gorenjci, 4. del

»Gospa, ali lahko naročimo?« se zaderem čez celo teraso. »Počak'te, nimam samo vas!« se mi natakarica zadere nazaj. Potem čakam in še enkrat se na pamet naučim ves jedilnik in še enkrat pr...

Šport / torek, 23. junij 2015 / 15:15

Prvi dirkalno-družinski kolesarski dan

V sodelovanju z blagovno znamko Scott je Kolesarski klub Sava Kranj na Brdu organiziral pravo kolesarsko druženje za vse, ki imajo radi kolesarske dirke ali pa le sproščeno družinsko vožnjo.