Rezine pina colada

Rezine pina colada so sočna in lahka sladica, v kateri se prepletajo okusi ananasa in kokosa, objeti med dve plasti sočnega biskvita.

Za pripravo rezin pina colada potrebujemo: za biskvit: 200 g moke, 4 jajca, 4 žlice sladkorja, 4 žlice olja, 1 vaniljev sladkor, polovico pecilnega praška; za kremo: 0,5 dl smetane, 350 g kremnega jogurta, 6 listov želatine, 4 žlice sladkorja, 350 g odcejenega ananasa iz kompota, 50 g kokosove moke; dodatno: ananasov sok iz kompota, 4 žlice marmelade, 100 g kokosove moke.

Priprava biskvita: Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem ter prilijemo olje. Vmešamo polovico beljakov ter nato še mešanico moke in pecilnega praška. Maso za biskvit zlijemo v velik pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 20 minut. Pečeni biskvit vzamemo iz pečice ter ga ohladimo.

Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo kremo. Želatino za 10 minut namočimo v hladni vodi ter jo ožamemo. V kozici segrejemo 1 dl smetane do vretja ter odstavimo. Še v vročo smetano vmešamo ožeto želatino in mešamo, da se želatina povsem raztopi. Preostalo smetano stepemo. V večji posodi skupaj zmešamo jogurt, sladkor, kokosovo moko in smetano z raztopljeno želatino. Nato primešamo še na kocke narezan ananas in stepeno smetano.

Sestavljanje rezin: Biskvit prerežemo čez polovico, tako da dobimo dva pravokotnika. En del biskvita postavimo v pekač ter ga namočimo s sokom, premažemo z dvema žlicama marmelade in posujemo s kokosovo moko. Po njem razporedimo kremo ter jo prekrijemo s preostalim delom biskvita, ki ga po vrhu navlažimo s sokom, premažemo z marmelado in posujemo s kokosovo moko. Pekač postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / torek, 25. december 2007 / 07:00

Jedi za božične dni

Gnjatna pena z naribanim hrenom na rukoli Sestavine: 60 dag gnjati – praške šunke, 10 dag naribanega hrena, 1 dl bešamelove omake (maslo segrejemo, dodamo moko, jo...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sreda, 11. januar 2012 / 07:00

Živalske premije zadnjič po starem

Kranj - Rejci imajo do konca januarja čas, da na agencijo za kmetijske trge in razvoj podeželja vložijo zahtevke za živalske premije - za bike in vole, ki so bili v obdobju od 1....

Mularija / sreda, 11. januar 2012 / 07:00

Otroška peresa

Lepi prazniki Pod smreko si darila zaželim, zunaj pa snežaka naredim. V dolgem plašču in rdeči kapi k prijateljici pohitim in ji ves...

Bled / sreda, 11. januar 2012 / 07:00

Mali kuharji

Bled - Minulo nedeljo je v Hotelu Triglav na Bledu vnovič potekala za otroke brezplačna kuharska šola Uroša Štefelina. Najmlajši so se tako na zabaven način seznanili s poklicem...

Zanimivosti / sreda, 11. januar 2012 / 07:00

Delavnica o upravljanju Zelencev

Podkoren - Zavod RS za varstvo narave v okviru projekta WETMAN pripravlja niz delavnic, katerih cilj je priprava upravljavskega načrta za območje Zelencev. Prva delavnica bo v pe...

Gorenjska / sreda, 11. januar 2012 / 07:00

Novi projekti za kamniški šoli

Čeprav je občinski upravi ob koncu minulega leta uspelo pridobiti gradbeno dovoljenje za obnovo obeh mestnih šol, bo pred začetkom gradnje treba spremeniti neustrezen ureditveni načrt in zato gradbeno...