Rezine pina colada

Rezine pina colada so sočna in lahka sladica, v kateri se prepletajo okusi ananasa in kokosa, objeti med dve plasti sočnega biskvita.

Za pripravo rezin pina colada potrebujemo: za biskvit: 200 g moke, 4 jajca, 4 žlice sladkorja, 4 žlice olja, 1 vaniljev sladkor, polovico pecilnega praška; za kremo: 0,5 dl smetane, 350 g kremnega jogurta, 6 listov želatine, 4 žlice sladkorja, 350 g odcejenega ananasa iz kompota, 50 g kokosove moke; dodatno: ananasov sok iz kompota, 4 žlice marmelade, 100 g kokosove moke.

Priprava biskvita: Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem ter prilijemo olje. Vmešamo polovico beljakov ter nato še mešanico moke in pecilnega praška. Maso za biskvit zlijemo v velik pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 20 minut. Pečeni biskvit vzamemo iz pečice ter ga ohladimo.

Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo kremo. Želatino za 10 minut namočimo v hladni vodi ter jo ožamemo. V kozici segrejemo 1 dl smetane do vretja ter odstavimo. Še v vročo smetano vmešamo ožeto želatino in mešamo, da se želatina povsem raztopi. Preostalo smetano stepemo. V večji posodi skupaj zmešamo jogurt, sladkor, kokosovo moko in smetano z raztopljeno želatino. Nato primešamo še na kocke narezan ananas in stepeno smetano.

Sestavljanje rezin: Biskvit prerežemo čez polovico, tako da dobimo dva pravokotnika. En del biskvita postavimo v pekač ter ga namočimo s sokom, premažemo z dvema žlicama marmelade in posujemo s kokosovo moko. Po njem razporedimo kremo ter jo prekrijemo s preostalim delom biskvita, ki ga po vrhu navlažimo s sokom, premažemo z marmelado in posujemo s kokosovo moko. Pekač postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / petek, 21. december 2007 / 07:00

Lojze Lah,

glavni organizator sejmov

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / torek, 2. oktober 2012 / 07:00

Probanka z novim vodstvom

Vodenje Probanke je prevzel izkušeni bančnik Bogomir Kos, ki kot pomembno nalogo izpostavlja dokapitalizacijo banke.

Šport / torek, 2. oktober 2012 / 07:00

Tudi poraz ni neuspeh

Zagreb - S prvim krogom se je minulo soboto začelo vaterpolsko prvenstvo sezone 2012-2013 v Triglav Jadranski ligi. Kranjski Triglav, ki prvič nastopa v močni konkurenci osmih...

Gospodarstvo / torek, 2. oktober 2012 / 07:00

Cepljenje lisic proti steklini

Kranj - Republiška veterinarska uprava je v soboto začela z jesensko akcijo cepljenja lisic proti steklini, ki bo predvidoma trajala do 15. novembra. Posebej prirejena športna letala, ki b...

Prosti čas / torek, 2. oktober 2012 / 07:00

Še ena pomlad Nane Milčinski

V Stolpu kranjske Layerjeve hiše je nastopila mlada vsestranska umetnica Nana Milčinski, vnukinja legendarnega Frana Milčinskega - Ježka. »Lepo je imeti nekoga, ki ti piše pes...

Kultura / torek, 2. oktober 2012 / 07:00

Časopis v sliki

V Cafe galeriji najnovejša dela razstavlja Boleslav Čeru.