Rezine pina colada

Rezine pina colada so sočna in lahka sladica, v kateri se prepletajo okusi ananasa in kokosa, objeti med dve plasti sočnega biskvita.

Za pripravo rezin pina colada potrebujemo: za biskvit: 200 g moke, 4 jajca, 4 žlice sladkorja, 4 žlice olja, 1 vaniljev sladkor, polovico pecilnega praška; za kremo: 0,5 dl smetane, 350 g kremnega jogurta, 6 listov želatine, 4 žlice sladkorja, 350 g odcejenega ananasa iz kompota, 50 g kokosove moke; dodatno: ananasov sok iz kompota, 4 žlice marmelade, 100 g kokosove moke.

Priprava biskvita: Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem ter prilijemo olje. Vmešamo polovico beljakov ter nato še mešanico moke in pecilnega praška. Maso za biskvit zlijemo v velik pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 20 minut. Pečeni biskvit vzamemo iz pečice ter ga ohladimo.

Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo kremo. Želatino za 10 minut namočimo v hladni vodi ter jo ožamemo. V kozici segrejemo 1 dl smetane do vretja ter odstavimo. Še v vročo smetano vmešamo ožeto želatino in mešamo, da se želatina povsem raztopi. Preostalo smetano stepemo. V večji posodi skupaj zmešamo jogurt, sladkor, kokosovo moko in smetano z raztopljeno želatino. Nato primešamo še na kocke narezan ananas in stepeno smetano.

Sestavljanje rezin: Biskvit prerežemo čez polovico, tako da dobimo dva pravokotnika. En del biskvita postavimo v pekač ter ga namočimo s sokom, premažemo z dvema žlicama marmelade in posujemo s kokosovo moko. Po njem razporedimo kremo ter jo prekrijemo s preostalim delom biskvita, ki ga po vrhu navlažimo s sokom, premažemo z marmelado in posujemo s kokosovo moko. Pekač postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Avtomobilizem / četrtek, 1. december 2011 / 07:00

Dodatne začimbe

Test: Citroën C5 Tourer 2.2 HDI BVA Exclusive

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / nedelja, 12. april 2009 / 07:00

Pomoč v hrani za socialno ogrožene

Ljubljana - Evropska komisija je letos za pomoč v hrani najbolj ogroženim ljudem v državah Evropske unije namenila 500 milijonov evrov, od tega je Slovenija dobila nekaj manj kot 2,3 milij...

Gospodarstvo / nedelja, 12. april 2009 / 07:00

Mešetar

Po podatkih tržno informacijskega sistema, ki deluje v okviru agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja, je februarja povprečna odkupna cena za mleko s 3,7 odstotka maščobe in 3,15 odstotka...

Zanimivosti / nedelja, 12. april 2009 / 07:00

Za maturantski ples toliko kot za dopust

Maturantski ples je za družino precejšnja finančna obremenitev, saj v povprečju zanj odštejejo okrog osemsto evrov.

Slovenija / nedelja, 12. april 2009 / 07:00

Na izredni seji o odvetništvu

V sredo je državni zbor na izredni seji znova razpravljal o zakonu o odvetništvu.

Kranj / nedelja, 12. april 2009 / 07:00

Grenko veselje ob novi šoli

Kljub zamudi z gradbenimi deli se v Žabnici veselijo odprtja nove šole, žal pa ob njej (še) ne bo obljubljene telovadnice.