Preprosto pecivo
Kokosov kolač z gozdnimi sadeži in bananini mafini s čokolado. Ponovno nekaj preprostega, enostavnega in hitrega za pripravo. Pecivo, ki ga lahko spečemo za prav vsako priložnost.
Za pripravo kokosovega kolača z gozdnimi sadeži potrebujemo: 200 g moke, 100 g kokosove moke, 180 g sladkorja, lupinica ene limone, 1 pecilni prašek, 2 jajci, 100 g kisle smetane ali gostejšega jogurta, 1 dl olja, ščep soli, 250 g gozdnih sadežev (lahko zamrznjenih).
Skupaj zmešamo moko, kokosovo moko, pecilni prašek, limonino lupinico in ščep soli. Jajca penasto umešamo skupaj sladkorjem in nato primešamo kislo smetano ali jogurt ter prilijemo olje. Med stalnim mešanjem dodajamo še mešanico moke. Nazadnje vmešamo še gozdne sadeže. Maso prelijemo v pravokoten model, prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 45 minut.
Nasvet: V primeru, da uporabimo zamrznjene gozdne sadeže, jih predhodno ni treba odtaljevati. V maso vmešamo kar zamrznjene.
Za pripravo bananinih mafinov s čokolado potrebujemo: 3 srednje velike zrele banane, 300 g moke, 150 g sladkorja, 2 vaniljeva sladkorja, 1 pecilni prašek, 2 jajci, 1 dl olja, 120 g navadnega jogurta, ščepec cimeta, 150 g temne čokolade.
Skupaj zmešamo moko, pecilni prašek in ščep cimeta. Banane zmečkamo s pomočjo vilic ter jim primešamo jajci, sladkor, vaniljev sladkor, olje in jogurt. Nato postopoma vmešamo še mešanico moke in na kocke narezano čokolado. Pripravljeno maso nadevamo v modelčke za mafine. Modelčke napolnimo samo do treh četrtin. Mafine pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 25 minut.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke

