Preprosto pecivo

Kokosov kolač z gozdnimi sadeži in bananini mafini s čokolado. Ponovno nekaj preprostega, enostavnega in hitrega za pripravo. Pecivo, ki ga lahko spečemo za prav vsako priložnost.

Za pripravo kokosovega kolača z gozdnimi sadeži potrebujemo: 200 g moke, 100 g kokosove moke, 180 g sladkorja, lupinica ene limone, 1 pecilni prašek, 2 jajci, 100 g kisle smetane ali gostejšega jogurta, 1 dl olja, ščep soli, 250 g gozdnih sadežev (lahko zamrznjenih).

Skupaj zmešamo moko, kokosovo moko, pecilni prašek, limonino lupinico in ščep soli. Jajca penasto umešamo skupaj sladkorjem in nato primešamo kislo smetano ali jogurt ter prilijemo olje. Med stalnim mešanjem dodajamo še mešanico moke. Nazadnje vmešamo še gozdne sadeže. Maso prelijemo v pravokoten model, prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 45 minut.

Nasvet: V primeru, da uporabimo zamrznjene gozdne sadeže, jih predhodno ni treba odtaljevati. V maso vmešamo kar zamrznjene.

Za pripravo bananinih mafinov s čokolado potrebujemo: 3 srednje velike zrele banane, 300 g moke, 150 g sladkorja, 2 vaniljeva sladkorja, 1 pecilni prašek, 2 jajci, 1 dl olja, 120 g navadnega jogurta, ščepec cimeta, 150 g temne čokolade.

Skupaj zmešamo moko, pecilni prašek in ščep cimeta. Banane zmečkamo s pomočjo vilic ter jim primešamo jajci, sladkor, vaniljev sladkor, olje in jogurt. Nato postopoma vmešamo še mešanico moke in na kocke narezano čokolado. Pripravljeno maso nadevamo v modelčke za mafine. Modelčke napolnimo samo do treh četrtin. Mafine pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 25 minut.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Humor / ponedeljek, 20. oktober 2008 / 07:00

Še nekaj spominov

Od tajnega agenta 007 do žabe.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / torek, 10. december 2013 / 07:00

Kako prožno je naše ožilje

Novembra so naši bralci v Hiši zdravja prisluhnili zanimivemu predavanju o zgodnjem odkrivanju in preventivi pred srčno-žilnimi boleznimi ter o metodi meritev arterijskega ožilja, po kateri hitro in n...

GG Plus / torek, 10. december 2013 / 07:00

Velnes je izpopolnjen dan

Velnes je tisto, kar si človek zasluži. Marsikdo meni, da je danes to razvada, luksuz, vendar je to pregrob izraz.

Razvedrilo / torek, 10. december 2013 / 07:00

Praznovali s presno torto

Obiskovalci Ekološke trgovine v Škofji Loki so se ob praznovanju prvega rojstnega dne prepustili zdravim kulinaričnim dobrotam Julijane Krapež.

Razvedrilo / torek, 10. december 2013 / 07:00

Za Filipine in Gorenjsko

Rotary klubi Gorenjske bodo denar, zbran na dobrodelni večerji, namenili prebivalcem Filipinov in Gorenjcem, ki jim je škodo povzročil veter, organizatorji 12-urne dobrodelne zabave v baru Stara pošta...

Razvedrilo / torek, 10. december 2013 / 07:00

Radi obujajo spomine

Upokojeni predilci nekdanjega kranjskega Tekstilindusa že vrsto let ohranjajo prijateljske stike, enkrat letno pa se skupaj dobijo na predprazničnem kosilu. Letos se jih je druženja v gostilni Kot v K...