Robert Žbogar je zadovoljen zaključil nastope na domačem mitingu. / Foto: Gorazd Kavčič

Najboljša Anja in Robert

Na jubilejnem, štiridesetem mednarodnem plavalnem mitingu Telekom Slovenije 2016 v Radovljici so se izkazali zlasti gorenjski olimpijci, med njimi sta blestela domačina Anja Klinar in Robert Žbogar.

Radovljica – S podelitvijo nagrad za najboljše dosežke na dvodnevnem tekmovanju v bazenu pod Oblo Gorico se je končal letošnji mednarodni plavalni miting, ki ga je že štirideseto leto pripravil Plavalni klub Gorenjska banka Radovljica. Domači župan Ciril Globočnik in predsednik kluba Aleš Klement sta z nasmehom segla v roke tekmovalcema na najvišji stopnički zmagovalnega odra, Anji Klinar in Robertu Žbogarju, ki sta z dosežki v obeh dneh tekmovanja navdušila številne navijače. Žbogar, ki je zmagal v disciplinah 200 metrov delfin in 400 metrov mešano ter bil drugi na 100 metrov delfin in 50 metrov delfin, je namreč skupno zbral 3023 točk, Anja, ki je zmagala prav vsakič, ko je skočila v bazen, tekmovala pa je na 400 in 200 metrov mešano ter 200 in 400 metrov prosto, pa je zbrala 3216 točk.

»Zelo sem zadovoljen s tekmovanjem, saj sem 400 mešano in 200 delfin odplaval z vrhunskima rezultatoma in veselim se že zaključnih priprav in nastopa na olimpijskih igrah,« je povedal Robert Žbogar.

»Za menoj je naporen konec tedna, zelo sem zadovoljna z nastopom na 200 metrov mešano, malce slabše je šlo na 400 metrov mešano, vendar sem bila na zadnjem startu že kar utrujena. Za menoj je naporen teden treningov, sedaj se bom skušala spočiti in do olimpijskih iger dvigniti formo,« je po tekmovanju povedala Anja Klinar.

Dobro je šlo na tekmi tudi mladi radovljiški olimpijki Tjaši Pintar in Tjaši Vozel iz PK Zvezda.

»Šlo mi je solidno, morda sem pričakovala še boljše rezultate, vendar sem že v ritmu Ria in sem zadovoljna,« je povedala Tjaša Pintar, ki je bila v soboto najboljša na 50 metrov prosto, v nedeljo pa je slavila na 100 metrov prosto.

»Zame je bil miting dober trening in sem zadovoljna z rezultati, čeprav ne gre za presežke. Plavala pa sem po načrtu,« je povedala Tjaša, ki je v soboto slavila na 50 metrov prsno, v nedeljo pa dobila napeto tekmo z mladinsko reprezentantko Taro Vovk na 100 metrov prsno.

»Najlepša hvala plavalcem, trenerjem in spremljevalcem za dva dneva čudovitih nastopov. Prepričan sem, da boste iz Radovljice odnesli lepe vtise, vsem, ki greste na olimpijske igre, pa želim čim boljše nastope,« je za zaključek mitinga povedal radovljiški župan Ciril Globočnik.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Pisma bralcev / torek, 17. april 2007 / 07:00

Zaradi rudnika renta – popravek

Pri pripravi članka z naslovom Zaradi rudnika renta, objavljenem v Gorenjskem glasu 13. aprila, je pri povzemanju izjave, posnete na Občini Gorenja vas–Poljane, mestoma prišlo do necelovite predstavit...

Objavljeno na isti dan


Kultura / torek, 14. november 2006 / 06:00

Sandijevi utrinki

V avli Zdravstvene postaje na Selu pri Žirovnici so v petek odprli razstavo Utrinki jeseniškega fotografa Sandija Novaka.

Domžale / torek, 14. november 2006 / 06:00

Zanesljiva zmaga Tonija Dragarja

Domžale - Domžalski volivci so v drugem krogu lokalnih volitev za svojega novega župana izbrali Tonija Dragarja. Dragar, ki je bil doslej poklicni podžupan doseda...

Prosti čas / torek, 14. november 2006 / 06:00

Razigrano tekmovanje

Najbolj urejeni so na Ptuju, najlepši havajki pa sta letos Sabina Mali in Nina Stropnik. Ko je komisija slovenske superfinalistke izbora za Miss Hawaiien Tropic povprašala, kaj menijo o izboru, se je...

Prosti čas / torek, 14. november 2006 / 06:00

Zima trka na vrata

15. november je datum, ko morajo motorna vozila imeti zimsko opremo, kazni do 100 tisočakov.

Prosti čas / torek, 14. november 2006 / 06:00

Dvojna varčnost

Test: Dacia Logan 1.5 dCi Laureate