Skupinska fotografija najboljših. Edin Halačević je tretji z leve, tisti z največjim pokalom v roki; Draga Kepeš, ki je v obeh kategorijah stala na stopničkah, pa je rdečelaska. / Foto: arhiv organizatorja

Na Vrhniki se je letos ponovno mešalo

Pokal argonavtov, tekmovanje barmanov Fructal Trophy, so letos ponovno izpeljali. V začetku avgusta ga je gostil Športni park Vrhnika. Gorenjski predstavniki so bili odlični, skupno pa je bil najboljši Leščan Edin Halačević, sicer stari znanec pri osvajanju najvišjih mest na barmanskih tekmovanjih.

Po lanskoletnem odmoru so se barmani ponovno zbrali na Vrhniki, na tekmovanju za 22. Pokal argonavtov – Fructal Trophy 2021. Prišlo je dvanajst profesionalnih slovenskih barmanov. Za člane Društva barmanov Slovenije (DBS) je bilo to že drugo tekmovanje po vrsti v sklopu za izbor tekmovalca za udeležbo na svetovnem prvenstvu, ki bo naslednje leto na Kubi.

Barmani so tekmovali v dveh kategorijah: Cooler (Perfect Monologue & Dialogue G&T) za naziv naj gin tonik Slovenije 2021 in v kategoriji klasičnih dolgih mešanih barskih pijač oziroma Long drink classic.

Najboljši gin tonik je po izboru strokovne komisije tokrat pripravila barmanka Draga Kepeš, (Kavarna Lev, Vrhnika), drugo mesto je osvojila Tatjana Dobnikar, (Gostilna Dobnikar, Topol, Medvode), tretji pa je bil Franco Cruder, (CF Party, Sežana). V tekmovanju Long drink classic pa je bil najboljši Edin Halačević (Restavracija Cubis, Šenčur), drugo mesto je šlo v roke Tomaža Fartka (Koktajl, Mengeš), na tretjem pa je ponovno pristala Draga Kepeš. Nagrado za strokovno delo je letos prejel Lovro Vetrih (Piranha Coctail Berau, Maribor), za izvirnost in ime koktajla je šla nagrada v roke Lare Podlesnik (VSŠG Bled), za najbolj izvirno dekoracijo koktajla pa Benjamina Škafarja (Naturhotel Forsthofgut, Avstrija).

Skupni zmagovalec 22. Pokala argonavtov – Fructal Trophy 2021 je postal Edin Halačević, ki je tako svoji zbirki zmag dodal še eno. Za svojo pijačo je uporabil naslednje sestavine: 3 cl gina (Monologue gin, Fructal), 1,5 cl likerja ličija, 1,5 cl mangovega pireja, 1 cl sirupa bele breskve, 1 cl sveže stisnjenega limoninega soka in 10 cl tonika (Dialogue Tonic water Classic Bitter, Fructal). Za okras je uporabil sadno nabodalce, postregel pa ga je v večjem kozarcu s kockami ledu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 28. november 2017 / 16:54

Pijan ležal na cesti

Blejska Dobrava – Jeseniške policiste so v petek zvečer obvestili, da je po cesti na Blejski Dobravi pod vplivom alkohola nekdo nevarno hodil. Ko so policisti pešca izsledili, je ta zaradi pijanost...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 7. maj 2019 / 11:47

Stilska preobrazba za Kralje ulice

Kranj – Dijaki programa frizer s Srednje ekonomske, storitvene in gradbene šole Kranj so skupaj z mentorico Andrejo Grahek v aprilu gostili člane društva Kralji ulice. »Povabili so jih na stilsko p...

Kronika / torek, 7. maj 2019 / 11:44

Zdrsnila v visokogorju

Kranj – V četrtek je pri sestopu s Kredarice proti Vodnikovemu domu tuja planinka zdrsnila na trdni snežni podlagi in se pri petdesetmetrskem drsenju po strmem pobočju poškodovala. Posredovali so g...

Radovljica / torek, 7. maj 2019 / 11:40

Gasilci so romali na Brezje

Na godovni dan svojega zavetnika svetega Florijana so gasilci v soboto romali na Brezje.

Gospodarstvo / torek, 7. maj 2019 / 11:38

Kdaj in koliko regresa za zaposlene

Kako visok regres za letni dopust bodo prejeli zaposleni, smo povprašali v vodstvih nekaterih večjih podjetij na Gorenjskem.

Razvedrilo / torek, 7. maj 2019 / 11:32

Alpski večer je uspel

Dvorana Danica v Bohinjski Bistrici je v soboto gostila že 33. Alpski večer. Bohinjci se trudijo obdržati priljubljenost in ugled, ki ga je vsa ta leta gradila prireditev. In tudi letos ni bilo drugač...