Skupinska fotografija najboljših. Edin Halačević je tretji z leve, tisti z največjim pokalom v roki; Draga Kepeš, ki je v obeh kategorijah stala na stopničkah, pa je rdečelaska. / Foto: arhiv organizatorja

Na Vrhniki se je letos ponovno mešalo

Pokal argonavtov, tekmovanje barmanov Fructal Trophy, so letos ponovno izpeljali. V začetku avgusta ga je gostil Športni park Vrhnika. Gorenjski predstavniki so bili odlični, skupno pa je bil najboljši Leščan Edin Halačević, sicer stari znanec pri osvajanju najvišjih mest na barmanskih tekmovanjih.

Po lanskoletnem odmoru so se barmani ponovno zbrali na Vrhniki, na tekmovanju za 22. Pokal argonavtov – Fructal Trophy 2021. Prišlo je dvanajst profesionalnih slovenskih barmanov. Za člane Društva barmanov Slovenije (DBS) je bilo to že drugo tekmovanje po vrsti v sklopu za izbor tekmovalca za udeležbo na svetovnem prvenstvu, ki bo naslednje leto na Kubi.

Barmani so tekmovali v dveh kategorijah: Cooler (Perfect Monologue & Dialogue G&T) za naziv naj gin tonik Slovenije 2021 in v kategoriji klasičnih dolgih mešanih barskih pijač oziroma Long drink classic.

Najboljši gin tonik je po izboru strokovne komisije tokrat pripravila barmanka Draga Kepeš, (Kavarna Lev, Vrhnika), drugo mesto je osvojila Tatjana Dobnikar, (Gostilna Dobnikar, Topol, Medvode), tretji pa je bil Franco Cruder, (CF Party, Sežana). V tekmovanju Long drink classic pa je bil najboljši Edin Halačević (Restavracija Cubis, Šenčur), drugo mesto je šlo v roke Tomaža Fartka (Koktajl, Mengeš), na tretjem pa je ponovno pristala Draga Kepeš. Nagrado za strokovno delo je letos prejel Lovro Vetrih (Piranha Coctail Berau, Maribor), za izvirnost in ime koktajla je šla nagrada v roke Lare Podlesnik (VSŠG Bled), za najbolj izvirno dekoracijo koktajla pa Benjamina Škafarja (Naturhotel Forsthofgut, Avstrija).

Skupni zmagovalec 22. Pokala argonavtov – Fructal Trophy 2021 je postal Edin Halačević, ki je tako svoji zbirki zmag dodal še eno. Za svojo pijačo je uporabil naslednje sestavine: 3 cl gina (Monologue gin, Fructal), 1,5 cl likerja ličija, 1,5 cl mangovega pireja, 1 cl sirupa bele breskve, 1 cl sveže stisnjenega limoninega soka in 10 cl tonika (Dialogue Tonic water Classic Bitter, Fructal). Za okras je uporabil sadno nabodalce, postregel pa ga je v večjem kozarcu s kockami ledu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / torek, 2. junij 2020 / 11:49

Na Brniku dočakali prvo letalo

Kako hitro se bodo na brniško letališče vračali letalski prevozniki, je odvisno tudi od tega, kako hitro se bo država dogovarjala za odpiranje mej, je ob pristanku prvega letala povedal poslovodni dir...

Objavljeno na isti dan


Kronika / torek, 24. april 2018 / 15:20

Iskali pogrešano osebo

Na srečo je šlo tokrat samo za vajo. Reševalna postaja Kranj je na reki Savi organizirala letošnjo vseslovensko vajo ekip Podvodne reševalne službe Slovenije.

Gospodarstvo / torek, 24. april 2018 / 15:17

Jutri protest na letališču

Na brniškem letališču zaradi nove kolektivne pogodbe, ki je po mnenju sindikatov posegla v njihove pravice, zaposleni načrtujejo prvi protestni shod.

Rekreacija / torek, 24. april 2018 / 15:12

Dvajseta Skirca v Trzinu

V soboto je v Trzinu potekal dvajseti Tek Petra Levca Skirca, ki je tudi v letošnji sezoni štel za serijo Gorenjska, moj planet.

Komenda / torek, 24. april 2018 / 14:42

Nakopičeni odpadki vendarle iz Suhadol

Po več mesecih težav zaradi kopičenja lahke frakcije v zbirnem centru v Suhadolah bo Publikus problem v kratkem vendarle rešil.

Razvedrilo / torek, 24. april 2018 / 14:41

Pomlad je polna praznovanj

Miha Naglič je upokojen eno leto, ta teden praznuje tudi rojstni dan. Štirideset pomladi pa je dopolnila novinarska kolegica Maja Bertoncelj.