Skupinska fotografija najboljših. Edin Halačević je tretji z leve, tisti z največjim pokalom v roki; Draga Kepeš, ki je v obeh kategorijah stala na stopničkah, pa je rdečelaska. / Foto: arhiv organizatorja

Na Vrhniki se je letos ponovno mešalo

Pokal argonavtov, tekmovanje barmanov Fructal Trophy, so letos ponovno izpeljali. V začetku avgusta ga je gostil Športni park Vrhnika. Gorenjski predstavniki so bili odlični, skupno pa je bil najboljši Leščan Edin Halačević, sicer stari znanec pri osvajanju najvišjih mest na barmanskih tekmovanjih.

Po lanskoletnem odmoru so se barmani ponovno zbrali na Vrhniki, na tekmovanju za 22. Pokal argonavtov – Fructal Trophy 2021. Prišlo je dvanajst profesionalnih slovenskih barmanov. Za člane Društva barmanov Slovenije (DBS) je bilo to že drugo tekmovanje po vrsti v sklopu za izbor tekmovalca za udeležbo na svetovnem prvenstvu, ki bo naslednje leto na Kubi.

Barmani so tekmovali v dveh kategorijah: Cooler (Perfect Monologue & Dialogue G&T) za naziv naj gin tonik Slovenije 2021 in v kategoriji klasičnih dolgih mešanih barskih pijač oziroma Long drink classic.

Najboljši gin tonik je po izboru strokovne komisije tokrat pripravila barmanka Draga Kepeš, (Kavarna Lev, Vrhnika), drugo mesto je osvojila Tatjana Dobnikar, (Gostilna Dobnikar, Topol, Medvode), tretji pa je bil Franco Cruder, (CF Party, Sežana). V tekmovanju Long drink classic pa je bil najboljši Edin Halačević (Restavracija Cubis, Šenčur), drugo mesto je šlo v roke Tomaža Fartka (Koktajl, Mengeš), na tretjem pa je ponovno pristala Draga Kepeš. Nagrado za strokovno delo je letos prejel Lovro Vetrih (Piranha Coctail Berau, Maribor), za izvirnost in ime koktajla je šla nagrada v roke Lare Podlesnik (VSŠG Bled), za najbolj izvirno dekoracijo koktajla pa Benjamina Škafarja (Naturhotel Forsthofgut, Avstrija).

Skupni zmagovalec 22. Pokala argonavtov – Fructal Trophy 2021 je postal Edin Halačević, ki je tako svoji zbirki zmag dodal še eno. Za svojo pijačo je uporabil naslednje sestavine: 3 cl gina (Monologue gin, Fructal), 1,5 cl likerja ličija, 1,5 cl mangovega pireja, 1 cl sirupa bele breskve, 1 cl sveže stisnjenega limoninega soka in 10 cl tonika (Dialogue Tonic water Classic Bitter, Fructal). Za okras je uporabil sadno nabodalce, postregel pa ga je v večjem kozarcu s kockami ledu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 8. november 2018 / 13:07

Lea Sirk prihaja v Klubar

Kranj – V soboto, 10. novembra, bo ob 21. uri v Klubaru koncert priljubljene pevke Lee Sirk, naše letošnje predstavnice na festivalu pesmi Evrovizije z avtorsko skladbo Hvala, ne.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 10. julij 2008 / 07:00

Anketa: Gradnja na Rodinah

V središču Rodin v občini Žirovnica načrtujejo gradnjo sedmih petstanovanjskih objektov, čemur pa krajani nasprotujejo. Vprašali smo jih, kaj jih najbolj moti.

Zanimivosti / četrtek, 10. julij 2008 / 07:00

Zoisove igre v Bohinju

Ribčev Laz - V soboto popoldne so na prireditvenem prostoru Pod Skalco potekale druge poletne Zoisove igre, ki jih je s pomočjo Občine Bohinj organiziralo Turistično društvo Bohi...

Zanimivosti / četrtek, 10. julij 2008 / 07:00

Deseta obletnica Aljaževe poti

Gorniški klub Jakob Aljaž je ob 10. obletnici nastanka Aljaževe poti Od doma do doma pred njegovo rojstno hišo pripravil slovesno akademijo in razstavo. Podelili so 38 častnih znakov.

Prosti čas / četrtek, 10. julij 2008 / 07:00

Anketa: Znani Gorenjci na dopustu

V tokratni anketi nas je zanimalo, kje in na kakšen način bodo znani Gorenjci preživeli zaslužen dopust.

Zanimivosti / četrtek, 10. julij 2008 / 07:00

Družine na Jakobu

Preddvor - Turistično društvo Preddvor je organiziralo že 19. tradicionalni družinski pohod na Jakoba. Udeležilo se ga je veliko družin, tako mlajših kot starejših. Skupno je ta...