Nives Škrjanc in Andrej Vertačnik / Foto: arhiv mladoporočencev (Tomo Marinšek)

Bilo je pravljično

Ko sta Nives in Andrej prvič videla Žičko kartuzijo, ki stoji v bližini naselja Žiče v občini Slovenske Konjice, jima je ta takoj prirasla k srcu. Letos septembra se je par odločil in tam dahnil usodni da.

Bil je 16. september. »Lilo je kot iz škafa,« se spominja nevestina teta Urška Meglič. A to nikakor ni zmotilo razpoloženja – ne mladoporočencev kot tudi ne devetdesetih svatov.

Devetindvajsetletna Nives Škrjanc je doma iz Seničnega, 33-letni Andrej Vertačnik pa iz Stanežič, kjer par tudi živi. Diplomirana upravna organizatorka in logistik sta se najprej poročila cerkveno, in sicer v Špitaliču, v cerkvi Marijinega obiskanja. Poročil ju je bohinjski župnik Martin Golob. Obred je pospremila tudi glasba: na orgle je zaigrala in zapela 18-letna nevestina sestrična Nika Meglič iz Kovorja, ob petju pa jo je kasneje spremljal s kitaro še Kranjčan Karim Zajec.

Nives in Andrej sta si obljubila večno zvestobo, da si bosta pomagala v sreči in nesreči, zdravju in bolezni; sta se pa po obredu zahvalila tudi domačim in drugim prisotnim.

Ko sta Nives in Andrej prvič videla Žičko kartuzijo, sta se vanjo enostavno zaljubila. Pravzaprav je bil obisk danes turistične zanimivosti in edinstvenega kulturno-zgodovinskega spomenika del njunega prvega zmenka. Nevestini mami Ireni se po obrazu razleze nasmeh, ko razlaga, kako sta se Nives in Andrej spoznala. Pove zgodbo, ki so jo na poroki slišali tudi svatje. »Andrejev oče jo je srečal na obisku pri skupnih prijateljih v Radovljici. Povprašal jo je, ali je samska ali ima kakega fanta – in doma potem povedal Andreju, da je srečal dekle, ravno pravšnje zanj, ter organiziral srečanje … In od takrat do danes so minila že skoraj tri leta.«

Po cerkveni zaobljubi se je tako par poročil še civilno v Žički kartuziji. Po obredu so nazdravili, sledilo je povabilo v Otokarjevo vinsko oziroma peninsko klet, kjer so pripravili manjšo pogostitev za vse prisotne. Poročno slavje se je potem nadaljevalo kar v Žički kartuziji, pod paviljonom gostilne Gastuž. Po večerji je bil na vrsti ples, za kar je poskrbela skupina Casino. Nekaj minut preden je nebo razsvetlil ognjemet, sta mladoporočenca spustila v zrak tudi balone, kar je že tako veselemu in energičnemu vzdušju dodalo posebno čarobnost. Lovljenje nevestinega šopka in razrez poročne torte sta prišla na vrsto opolnoči, poročno slavje pa je trajalo do jutranjih ur naslednjega dne.

»Poročna organizatorja Luka in Ben sta poskrbela za pravljično poroko, ki jo bomo dolgo hranili v srcu. Pa tudi energija Nives in Andreja je bila ob njunem dogodku neverjetna,« pravita nevestina mama Irena in teta Urška, ki sta se odločili, da po vrnitvi s poročnega potovanja z Maldivov mladoporočenca na straneh Gorenjskega glasa pričaka presenečenje v obliki članka, saj bosta tudi tako ohranila spomin na svoj najlepši dan.

Vsi pa jima želijo veliko sreče, zdravja in medsebojnega razumevanja na njuni življenjski poti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 13. junij 2008 / 07:00

Prijetno druženje ob žlahtni kapljici

Bled - V nekdanjem baru Trst nasproti Grand Hotela Toplice bo družba Sava Hoteli Bled danes odprla novo vinoteko Vinarte. »Vinoteka bo kraj za prijetna druženja ob žlahtni kaplji...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Ponekod že zmanjkuje paše in vode

Na marsikateri planini imajo zaradi suše že probleme s pašo in z vodo za napajanje. Živino gonijo v višje ležeče predele.

Gorenjska / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Gorenjski kampi letos bolje obiskani

V gorenjskih kampih so z letošnjo sezono zelo zadovoljni, saj se je skoraj vsem povečal obisk, tudi do petindvajset odstotkov. K temu je pripomoglo tudi lepo in suho vreme.

Gospodarstvo / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Denar za naložbe v rastlinsko pridelavo

V Kranju bo v torek predstavitev razpisa za naložbe v sadjarstvo, vrtnarstvo in za nove izzive.

Zanimivosti / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Glasov jež: Kako hitro sedaj peljati?

Al` prav je voziti se 30 ali 40 na uro, bi prosto po Prešernu opisali dilemo, s katero se v Stražišču pri Kranju te dni srečujejo vozniki. Zaradi gradbenih del ob Jernejevi ulici so postavili zač...

Prosti čas / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Medene poletne noči

Tudi Šenčur očitno dobiva svoj poletni glasbeno-kulturni festival, ki privablja že z imenom. Že ves teden namreč poteka prvi Medeni festival, ki številnim obiskovalcem vsak večer ponuja koncerte, film...