Gradbeno dovoljenje za Laze pravnomočno

Kranj – Gradbeno dovoljenje za gradnjo prve faze fekalne kanalizacije na območju Industrijske cone (IC) Laze, ki ga je Mestna občina Kranj (MOK) pridobila marca v ponovljenem postopku, je pred dnevi postalo pravnomočno, so sporočili z MOK-a in napovedujejo, da bodo razpis za izbiro izvajalca objavili predvidoma junija.

MOK si od leta 2014 prizadeva za izgradnjo kanalizacijskega omrežja v IC Laze, za prvo fazo gradnje je leta 2018 že pridobila vsa soglasja in gradbeno dovoljenje, na katero pa se je pritožila okoljevarstvena organizacija Alpe Adria Green (AAG) v sodelovanju s Civilno iniciativo za zeleno Stražišče, ki se zavzema za izgradnjo kanalizacije od izliva do izvora. Ministrstvo za okolje in prostor je pritožbo zavrnilo, zato je AAG sprožil upravni spor na upravnem sodišču, ki je postopek vrnilo na upravno enoto v ponovno odločanje. Marca letos je bilo gradbeno dovoljenje vnovič izdano, zdaj je postalo pravnomočno.

V Lazah trenutno ni fekalne kanalizacije, lastniki poslovnih objektov in stanovanj pa odvod fekalne vode rešujejo parcialno – večinoma imajo vsi greznice, kjer voda pronica skozi netesne stene. Gradnja kanalizacije je zato nujna, poudarjajo na MOK. Da je izgradnja prava rešitev, so potrdile tudi ugotovitve vzorčenja in preiskave vode ter sedimenta na tem območju (potok Žabnica), ki jih je opravil Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, so dodali.

Gradnja fekalne kanalizacije v Lazah bo dvofazna: prva faza obsega gradnjo kanalizacije in ostale infrastrukture v coni in izgradnjo zadrževalnika pri Sorški reki. V drugi fazi naj bi zgradili povezavo med zadrževalnikom in obstoječo kanalizacijo na Ješetovi ulici ter infrastrukturo od zadrževalnika do Ješetove ulice.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / četrtek, 4. julij 2013 / 11:19

Rokomet je v Dupljah doma

Duplje – V Dupljah ne morejo brez rokometa, kar ni nič čudnega, saj so imeli v Dupljah prav v tej igri največ uspehov. Dokaz temu je tradicionalni rokometni turnir, ki ga vsako leto konec junija or...

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 28. april 2021 / 23:43

Manj prihodkov, manj projektov

V Kranju so lani zaradi zamude države pri objavi nekaterih razpisov realizirali le okoli sedeminsedemdeset odstotkov načrtovanih prihodkov, zato je na drugi strani trpela tudi izvedba večjih projektov...

Komenda / sreda, 28. april 2021 / 23:40

Podžupana Marinko in Štebe

Komendski župan Stanislav Poglajen je za podžupana imenoval svetnika Aleša Marinka in znova Igorja Štebeta.

Gospodarstvo / sreda, 28. april 2021 / 23:36

Vsak na svoji strani

Več kot leto dni po odhodu trinajstih dimnikarjev iz podjetja Dimnikarstvo Dovrtel so dimnikarji obeh strani še vedno sprti, vložena je tudi tožba.

Preddvor / sreda, 28. april 2021 / 23:34

Pospešeno obnavljajo grad

Občina Preddvor je za obnovo dela strehe, fasade ter oken in vrat gradu Dvor kandidirala tudi za sredstva Ministrstva za kulturo.

Škofja Loka / sreda, 28. april 2021 / 23:29

Glasovali bodo v projektu #Naša Loka

V sredo in nedeljo, 5. in 9. maja, bo potekalo glasovanje v projektu #Naša Loka, kar uresničuje participativni proračun.