Preiskovalna sodnica je za osumljenca poskusa uboja odredila pripor. Slika je simbolična. / Foto: Gorazd Kavčič

Zaradi poskusa uboja v pripor

Spor med brezdomcema pred tednom dni v Kranju se je sprevrgel v poskus uboja.

Kranj – Gorenjski kriminalisti so prejšnji teden s kazensko ovadbo na kranjsko okrožno sodišče privedli osumljenca poskusa uboja, za katerega je preiskovalna sodnica odredila pripor. Kaznivo dejanje so policisti obravnavali 28. decembra v Kranju, kjer je prišlo do spora med dvema moškima in posledično uporabo noža, po naših podatkih pa gre za brezdomca.

S Policijske uprave Kranj so zadnji dan minulega leta sporočili, da je podan utemeljen sum, da je osumljenec s kuhinjskim nožem in s povzročitvijo telesnih poškodb med prepirom poskušal vzeti življenje svojemu znancu, ki je bil po dogodku s hujšimi poškodbami odpeljan v zdravstveno ustanovo. Njegovo življenje zdaj ni več ogroženo.

»Kaznivo dejanje je bilo izvedeno v objektu. Oškodovanec je sam poklical policijo,« je razložil Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Kranj. Osumljenca so policisti prijeli na kraju dejanja, bil je pod vplivom alkohola.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sreda, 23. april 2008 / 07:00

Delnice Triglava na borzo

Ljubljana – Delničarji Zavarovalnice Triglav so na petkovi skupščini soglašali z uvrstitvijo delnic na organizirani trg Ljubljanske borze in hkrati sklenili, da mora uprava s postopki za u...

Objavljeno na isti dan


Splošno / petek, 16. november 2007 / 07:00

Katera lepotica bo merila vaš čas?

V Baslu se lahko spet pohvalijo z rekordnim obiskom. Na 35. sejmu ur in nakita so našteli 101.700 obiskovalcev (osemodstotno povečanje glede na lani). Sprehodili smo se skozi zavidljiv arhiv posame...

Jesenice / petek, 16. november 2007 / 07:00

Po Dunaju znova Dunaj

Potem ko so hokejisti Acronija Jesenic prejšnji petek v dramatičnem obračunu premagali ekipo Vienne Capitals, jih nov obračun z Dunajčani čaka že danes zvečer.

Splošno / petek, 16. november 2007 / 07:00

Jeseniški planinci obnavljajo postojanke

V prihodnje jih čaka velika ekološka investicija - gradnja čistilne naprave pri eni od postojank v Julijskih Alpah, najverjetneje pri Erjavčevi koči.

Splošno / petek, 16. november 2007 / 07:00

Razgibano leto za folkloriste

KUD Triglav Slovenski Javornik-Jesenice že 16 let skrbi za kvalitetno ljubiteljsko ustvarjalnost.

Jezersko / petek, 16. november 2007 / 07:00

Celo na Jezerskem oporečna voda

Oktobra so morali na Jezerskem teden dni prekuhavati vodo, ker je bilo zajetje Anclovo onesnaženo.