Ena izmed prednostnih nalog patrulje bo informiranje o primerni in obvezni opremi za varno pohodništvo, varnem gibanju na smučarsko-tekaških površinah in sprehajalnih ter kolesarskih poteh. / Foto: Suzana P. Kovačič

Turistična patrulja v Kranjski Gori

Turistično patruljo so uvedli z mislijo na varno in prijetno bivanje lokalnega prebivalstva ter obiskovalcev na destinaciji Kranjska Gora. Uredili so tudi skoraj štirideset kilometrov prog za tek na smučeh.

Kranjska Gora – Na božični dan so v Kranjski Gori t. i. turistično patruljo uvedli iz več razlogov. »V prvi vrsti je to skrb za varnost in dobro počutje lokalnega prebivalstva. Turistično patruljo smo uvedli tudi z namenom ozaveščanja obiskovalcev destinacije Kranjska Gora. Tako bo ena izmed prioritetnih nalog patrulje informiranje o primerni in obvezni opremi za varno pohodništvo, varnem gibanju na smučarko-tekaških površinah in sprehajalnih ter kolesarskih poteh. Obiskovalce bo patrulja informirala tudi o aktualnem dogajanju v naši destinaciji in v času prireditev nadzorovala prizorišča,« je sporočila Mojca Mežek iz Turizma Kranjska Gora.

Z nadzorom najbolj turistično obljudenih krajev na destinaciji in rednimi obhodi predvsem v obdobju praznikov, počitnic in ob koncih tedna bo patrulja preprečevala tudi morebiten vandalizem. V sodelovanju z redarsko službo pa bo nadzorovala in opozarjala na neprimerno parkiranje.

»S situacijo letošnjega leta smo varnost, skrb za sočloveka, solidarnost in zdravje ponovno uvrstili med prioritete naših življenj. Turistično patruljo zato uvajamo z mislijo na varno in prijetno bivanje lokalnega prebivalstva ter obiskovalcev,« je sklenila Mežkova.

Urejene so proge za tek na smučeh

V zadnjih dneh je na destinaciji Kranjska Gora zapadla velika količina snega, ki jim je omogočila, da so uredili večino tekaških prog. »Tako se dnevno ureja proga v tekaškem centru v Ratečah, kjer je letos tudi edina plačljiva proga. Za dnevno vstopnico boste odrasli odšteli 5 evrov, mladi in seniorji 3 evre. Lahko jo kupite v tekaškem centru v Ratečah ali v Baru Confine ob meji v Ratečah,« je pojasnila Mojca Mežek.

Dnevno urejena je tudi proga v dolžini pet kilometrov ter na novo urejen rekreacijski krog v dolžini 1,5 kilometra (lažja proga) v Nordijskem centru Planica, uporaba prog je v sezoni 2020/21 brezplačna. Tekaška proga proti Tamarju in Ratečam bo urejena dvakrat tedensko.

Smučine so urejene tudi nižje v dolini, v Gozdu - Martuljku in Mojstrani. Za vse, ki radi tečete ponoči, pa je za hotelom Kompas urejena krožna proga, ki je med 17. in 20. uro tudi osvetljena.

V naslednjih dneh se bo uredila še tekaška povezava med Podkorenom pod dvosedežnico Velika dolina in Ratečami ter naprej v Planico.

»Zaradi trenutne epidemiološke situacije smo v želji, da bi obiskovalcem in uporabnikom naših prog za tek na smučeh omogočili čim varnejšo rekreacijo, uredili skoraj štirideset kilometrov prog v celotni destinaciji,« je še dodala Mojca Mežek iz Turizma Kranjska Gora.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / nedelja, 20. maj 2007 / 07:00

Jesenice pestijo vlomi

Pomočnik komandirja Policijske postaje Jesenice Darjo Cizel med največjimi problemi omenja vlome, nasilna kazniva dejanja in vandalizem.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / petek, 1. januar 2021 / 00:56

Spletna premiera: Povest o dobrih ljudeh

Ljubljana – V letu 2019 smo v številnih kinodvoranah po Sloveniji praznovali stoto obletnico rojstva filmskega režiserja Franceta Štiglica. V Slovenski kinoteki so se velikemu klasiku in pionirju s...

Šport / petek, 1. januar 2021 / 00:55

V Kranju zmaga Hopsov

Košarkarji moštva ECE Triglav so doma morali priznati premoč Hopsov s Polzele, Helios Suns pa so izgubili v Podčetrtku.

Šport / četrtek, 31. december 2020 / 20:27

Pred rokometaši novi izzivi

Na prvi dan v novem letu se bo zbrala naša moška rokometna reprezentanca, ki bo začela priprave na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo ter nastop na svetovnem prvenstvu v Egiptu.

Slovenija / četrtek, 31. december 2020 / 20:26

Bog daj zdravja!

Če bi se v začetku leta 2020 vprašali, katere so najvišje vrednote večine ljudi na planetu, bi jih bilo gotovo več. Če si enako vprašanje postavimo konec tega leta, pa je zagotovo najvišja vrednota čl...

Nasveti / četrtek, 31. december 2020 / 20:20

Tatarski biftek »na žlico«

Trinajst sestavin? Ko sem pri naštevanju prišla komaj do četrte, sem si že mislila, kaj mi je tega treba … Med zapisovanjem recepta pa glasno komentirala, ali morda ne bi bilo enostavneje, da bi tatar...