Pomen pestre in zdrave lokalne prehrane za dobro počutje

Kranj – Center za trajnostni razvoj podeželja (CTRP) Kranj v okviru projekta Spoznajmo biodiverziteto v naseljih vabi na delavnici, ki bosta potekali v sredo, 15. julija, pri ekološki Gostilni Krištof v Predosljah. Prva, na temo pomena pestre in zdrave lokalne prehrane za dobro počutje, se bo začela ob 17.30. Predviden je ogled družinske ekološke gostilne, ki jo bo predstavil Tomaž Bolka, Primož Krišelj z ekološke permakulturne kmetije pri Šuštarju v Hotemažah se bo dotaknil biodiverzitete in njenega pomena za ohranjanje okolja, Polonca Novak, univ. dipl. inž. živ. teh., bo spregovorila o pomenu pestrosti prehrane za naše dobro počutje, Vlasta Juršak s CTRP Kranj pa o naravnih vrtovih, izboru naravi najbolj prijaznega gorenjskega vrta in projektu Spoznajmo biodiverziteto v naseljih. Ob 19. uri bo na vrtu ekološke gostilne sledilo še praktično usposabljanje na temo spiralnih gredic, ki ga bo vodil Primož Krišelj. Udeleženci se bodo poučili o pestrosti zelišč in začimb ter uvrščanju spiralnih gredic v vrt, lotili se bodo praktične izdelave zeliščne spiralne gredice, Vlasta Juršak pa jim bo predstavila aktualne dogodke v okviru omenjenega projekta.

Kot zanimivost dodajmo še, da je Gostilna Krištof prejela priznanje oz. piktogram trajnostnosti in priznanje za krožnik Michelin, s katerima so se vpisali na svetovni kulinarični zemljevid.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / torek, 19. maj 2020 / 09:10

Izvoljena je bila osamosvojitvena vlada

V soboto je v predsedniški palači potekala slovesnost v počastitev tridesete obletnice izvolitve slovenske osamosvojitvene vlade.

Objavljeno na isti dan


Splošno / nedelja, 1. januar 2006 / 06:00

Začimbe in zelišča tudi zdravijo

V katero jed dati to ali ono začimbo, da bo jed okusna, vabljiva, imela pravi »žmah«, kot pravimo, je vprašanje, ki pri vsakdanji kuhi najbolj tare mlade gospodinje. Sicer je zadnje čase...

Splošno / nedelja, 1. januar 2006 / 06:00

Silvestrovi čajni napitki

Imejte v zalogi baziliko, meto, meliso, peteršilj, janež, komarček ...

Splošno / nedelja, 1. januar 2006 / 06:00

Arcnije za vse sorte

Pa še nekaj o zdravilstvu naših babic, prababic ...

Splošno / nedelja, 1. januar 2006 / 06:00

Zeli z velikimi močmi

Z uporabo zelišč želi človek povečati kakovost svojega življenja. Odkriva nove poti, kako združiti znanje in izkušnje svojih prednikov z novimi znanstvenimi dognanji. Na domačem vrtu goji poprovo meto...

Splošno / nedelja, 1. januar 2006 / 06:00

Resnica in privid zdravil

Otok Kosu, Grčija, 5. stoletje pred našim štetjem; Hipokrat, zdravnik in oče načel o moralnem liku zdravnika, povišano telesno temperaturo in bolečino v sklepih lajša s salixom, izvlečkom iz vrbovega...