Nagrajenci fotografskega natečaja Dogodki v občini Radovljica z županom Cirilom Globočnikom

Priznanja za najboljše fotografije

Radovljica – Radovljiški župan Ciril Globočnik je v sredo podelil nagrade in diplome avtorjem nagrajenih fotografij na natečaju Dogodki v občini Radovljica 2019. Natečaj, že enajsti zapored, je izvedlo Fotografsko društvo Radovljica v sodelovanju z Občino Radovljica. Tudi tokrat je bila razpisana dodatna tema, in sicer Skriti arhitekturni detajli v okolici Radovljice, določena v sodelovanju z Muzeji radovljiške občine. Na natečaj je 12 avtorjev prijavilo skupaj 278 fotografij. Fotografije je pregledala žirija, ki je najboljše izbrala za digitalno prezentacijo in razstavo ter podelila šest nagrad in pet diplom. Nagrade na temo Dogodki v občini Radovljica so prejeli Marjan Resman, 1. nagrada za fotografijo Zajčka bi, Vida Markovc, 2. nagrada za fotografijo Vurnikova pot Radovljica, in Janez Resman, 3. nagrada za fotografijo Na pusta k pouku. Prejemniki nagrad na temo Skriti arhitekturni detajli v okolici Radovljice pa so: Tomaž Sedej, 1. nagrada za fotografijo Plečnik - Begunje, Vida Markovc, 2. nagrada za fotografijo Vrbnje, in Janez Resman, 3. nagrada za fotografijo V spomin postavljeno – Radovljica.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / sobota, 25. julij 2015 / 15:04

Odiseja v vesolju 2015

Sredi julija, ko se večina zahodnega sveta na severni polobli odpravlja na dopust, se je sklenilo eno največjih potovanj vseh časov: ameriška vesoljska sonda Nova obzorja je obletela Pluton in odletel...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 11. avgust 2008 / 07:00

Srečanje ljudskih pevcev in godcev

Prejšnjo nedeljo so pri Sv. Ožboltu nad Škofjo Loko semanji dan že tradicionalno združili s Srečanjem ljudskih pevcev in godcev, ki je bilo tokrat že dvanajsto po vrsti.

Prosti čas / ponedeljek, 11. avgust 2008 / 07:00

Na Kmetiji zadnje priprave pred snemanjem

Na Mrzlem vrhu nad Žirmi v teh dneh potekajo še zadnje priprave pred začetkom snemanja nove sezone resničnostnega šova Kmetija.

Prosti čas / ponedeljek, 11. avgust 2008 / 07:00

Eva Moškon odslej v E.V.A.

Evo Moškon smo v zadnjem času na glasbenih odrih lahko zasledili z novo zasedbo in precej drugačnim repertoarjem kot v preteklosti.

Zanimivosti / ponedeljek, 11. avgust 2008 / 07:00

Novo dvigalo za Anico Možina

Anica Možina je po hudi bolezni nenadoma postala odvisna od invalidskega vozička.

Zanimivosti / ponedeljek, 11. avgust 2008 / 07:00

Anketa: V lokalih je sedaj prijetneje

Leto dni je minilo od uvedbe kadilskega zakona, ki med drugim prepoveduje kajenje v vseh javnih notranjih prostorih, tudi v gostinskih lokalih. Ste se na novi zakon že navadili?