Prostočasnik: Voščilnice v prazničnem albumu

Pred časom je začela izhajati revija za ustvarjalno preživljanje prostega časa Prostočasnik. Izdaja Zima 2006 prinaša veliko idej, ki popestrijo letni čas in praznične dneve – podrobno so opisani postopki za izdelavo voščilnic, okraskov, prazničnih piškotov, darilnih vrečk … »Stvari, ki jih naredimo sami, imajo večji pomen in vrednost. Seveda pa idej nismo pripravili le za praznično ustvarjanje kot tudi ne le za tiste, ki so vešči ročnih spretnosti. Mislili smo tudi na take, ki jim delo z rokami ne leži. Ustvarjalni smo lahko tudi med vožnjo z avtomobilom ali na sprehodu po mestu. Zimska potovanja in izleti so nekaj posebnega,« pravita urednici Rada Kos in Špela Kuhar. V reviji boste našli ideje, kako pripraviti zanimivo novoletno zabavo ali zabavo za rojstni dan, kako lično zaviti darila, kako otroku na zanimiv način razkazati mesto in še in še.

In ker ste v tem času gotovo dobili veliko voščilnic in razglednic z lepimi mislimi, smo si v Prostočasniku »sposodili« zanimivo idejo, kako jih lahko shranite. V prazničnem albumu bodo voščilnice, ki so vam zelo dragocene, precej bolje shranjene kot pa v škatli. Potrebovali boste klasični album iz tršega papirja. Izbrane čestitke razporedite po papirju in pri tem upoštevajte barvno usklajenost voščilnic, njihovo vsebino ali velikost. Lahko izrežete motive, uporabite praznične znamke, ovojne papirje ali okrasne pentlje. Šele ko boste z razporeditvijo zadovoljni, voščilnice prilepite na papir, album pa nato obtežite, da se lepilo dobro sprime.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Mularija / četrtek, 5. december 2013 / 11:42

Dobrodelni učenci

Minulo sredo je na Osnovni šoli Staneta Žagarja Lipnica potekala dobrodelna prireditev šolskega sklada, kjer so zbirali denar za ureditev šolskega igrišča in za učence iz socialno ogroženih družin.

Objavljeno na isti dan


Gorje / četrtek, 18. oktober 2007 / 07:00

O delitvi posebna komisija

Župan Gorij Peter Torkar je imenoval komisijo, ki naj bi zbirala predloge, zahteve in mnenja o delitvi premoženja z blejsko občino.

Gospodarstvo / četrtek, 18. oktober 2007 / 07:00

Domel se postavlja na noge

Doslej ocenjena škoda dosega 9,4 milijona evrov. Kupcev niso izgubili.

Prosti čas / četrtek, 18. oktober 2007 / 07:00

Umrl je Toše Proeski

Za Makedonijo se je svet ustavil. Toše Proeski, njihov glasbeni ambasador, pop ikona, otrok z angelskim glasom je v sedemindvajsetem letu starosti v torek zjutraj na kraju prometne nesreče umrl. Maked...

Kranj / četrtek, 18. oktober 2007 / 07:00

V nedeljo volimo predsednika države

V nedeljo se bodo ob sedmih zjutraj po vsej državi odprla volišča, kjer bomo državljanke in državljani volili predsednika Slovenije.

Splošno / četrtek, 18. oktober 2007 / 07:00

Planinski dnevnik

Uslužbenci Gornjesavskega muzeja Jesenice so se povzpeli na Triglav.