Milijonti potnik Adrie Airways je bila tokrat potnica, Mojca Maležič, ki je z družbo potovala v Moskvo. (Foto: arhiv letališča)

Za novo leto avto

Jekleni konjiček po izboru žensk, atomična Špela ima nov avto, estradniki se pojavljajo na koledarjih, Oton Župančič bi bil ponosen, Omar Naber je postal platinast, milijonta potnica pa je letela v Moskvo.

Enega izmed novoletnih daril je dobila tudi Špela Grošelj, članica skupine Atomik Harmonik. V domžalski avtohiši so ji namreč za eno leto podarili malega jeklenega konjička yarisa. Atomična svetlolaska pravi, da je na cesti previdna voznica in da upošteva prometne predpise. Poleg avta pa je Špela nekaj dni nazaj dobila ključe svojega prvega stanovanja, ki ga je kupila s privarčevanim denarjem in z očetovo finančno pomočjo. Lepših daril si torej za novo leto res ni mogla želeti. V stanovanju pa ne bo sama, saj bo živela skupaj s fantom Mitjem, s katerim bo v začetku naslednjega leta za dobre tri tedne odpotovala na Tajsko in se odpočila od napornih decembrskih koncertov.

Svojega jeklenega zapeljivca so izbrale tudi predstavnice nežnejšega spola. Tokrat je največ glasov dobil najbolj slovenski kabriolet – oblikoval ga je namreč Slovenec Robert Lešnik - Volkswagnov Eos. Srečna izžrebanka Slavica Hajdinjak, ki je glasovala ravno za zmagovalni avto, se bo ravno tako lahko pol leta vozila v simpatičnem kabrioletu.

V začetku decembra sta v enem izmed ljubljanskih klubov Nika in Vino organizirala zabavo ob podelitvi platinaste plošče pevcu Omarju Naberju, dva znana Slovenca pa sta se odločila, da bosta svoje telo razkazovala kar vsak mesec naslednjega leta. Ena oblečena v stilu 30-ih oziroma 40-ih let prejšnjega stoletja, drugi pa kar v Adamovem kostumu in malo zakrit s šalom. Govorimo o letošnji Miss Slovenije Iris Mulej in mariborskem pevcu Sebastianu.

Pred nekaj dnevi je knjižnica Otona Župančiča postala največja donacija (kar 912 milijonov tolarjev) v zgodovini 'najboljšega soseda'. Konec decembra je Žiga Debeljak, predsednik uprave Poslovnega sistema Mercator, predal v uporabo prostore in popolnoma novo opremo Knjižnice Otona Župančiča na Kersnikovi ulici v Ljubljani. Dan pred slavnostnim odprtjem, 20. decembra, pa je z letališča Brnik poletela milijonta potnica družbe Adria Airways. Z družbo je potovala v Moskvo. »Milijonti potnik nas navdaja s ponosom. Uspelo nam je doseči že več let želeni cilj, ki nas uvršča med osrednje prevoznike v regiji. Tudi v prihodnjem letu bomo nadaljevali s širjenjem poslovanja, ki bo potekalo vzporedno z optimalizacijo flote. Z uvedbo novih letal bomo dosegli večjo prilagodljivost poslovanja in optimalnejše načrtovanje poletov. V letu 2007 načrtujemo nadaljnjo širitev naše mreže letov. Pomemben projekt, ki nas zaposluje že danes, je tudi predsedovanje Slovenije Evropski uniji v letu 2008,« je ob sprejemu povedal predsednik uprave družbe, Tadej Tufek.

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Pisma bralcev / ponedeljek, 5. december 2016 / 12:44

Zahvala osebju Doma dr. Janka Benedika

Ob praznovanju 39-letnice ustanovitve Doma dr. Janka Benedika Radovljica bi se rada zahvalila vsemu osebju, od čistilke do direktorice, za tako bogato in pestro prireditev, ki ste jo nam, oskrbovan...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / ponedeljek, 22. april 2019 / 18:27

Mati, kmetica, podjetnica in predsednica

Andreja Bogataj z Golčeve kmetije na Spodnjem Brniku je prva predsednica novoustanovljenega društva kmečkih in podeželskih žena iz cerkljanske in šenčurske občine.

Kultura / ponedeljek, 22. april 2019 / 18:26

Mehkoba pokrajin na filcu

Vtisi, risi, zapisi je Barbara Demšar naslovila svoj najnovejši cikel likovnih del na filcu, ki jih je večinoma ustvarila lani na umetniški rezidenci v Parizu. S slikami v tej tehniki se prvič javno p...

Medvode / ponedeljek, 22. april 2019 / 18:25

Obletnica Knjižnice Medvode

Knjižnica Medvode je praznovala deset let, odkar se je podala na samostojno pot. Prej je bila del Knjižnice Šiška. V desetih letih je zabeležila skoraj 1,9 milijona obiskovalcev.

Zanimivosti / ponedeljek, 22. april 2019 / 18:25

Poganjanje na mestu

Preden prispem do gradu, bo treba še precej poganjati. Pa saj to nikamor ne gre, pa naj še tako močno gonim. Seveda, saj gre za učni pripomoček, ki kaže, koliko fizične energije je potrebne za proi...

Gospodarstvo / ponedeljek, 22. april 2019 / 18:23

Okolju prijaznejši tovornjaki

V podjetju SIGR Bizjak z Jesenic so kot prvi v regiji kupili dve tovorni vozili na utekočinjen zemeljski plin, ki povzročata za dvajset odstotkov manj izpušnih emisij.