V rdečem tudi Maj Tavčar

V jeseniškem hokejskem klubu sestavljajo ekipo za novo sezono, v njej pa bo tudi Maj Tavčar.

Kranj – Ta teden skupne priprave začenjajo tudi igralci HDD SIJ Acroni Jesenice. V zadnjem času je pogodbe s klubom na novo podpisalo kar nekaj dosedanjih članov ekipe: Aljoša Crnovič, Blaž Tomaževič, Jaka Sodja, Jaka Šturm, Erik Svetina, Žiga Urukalo, Nejc Stojan, Andrej Tavželj, Gašper Seršen, Patrik Rajsar, Gašper Glavič in ob koncu minulega tedna še Andrej Hebar.

Kot je znano že od prejšnjega meseca, se je jeseniški ekipi znova pridružil vratar Žan Us, prav tako pa je v moštvu znova tudi Žan Jezovšek.

V novi sezoni bo prvič rdeči dres oblekel 20-letni Škofjeločan Maj Tavčar, ki je večji del hokejske kariere igral za kranjski Triglav. V zadnjih dveh sezonah se je preizkušal tudi v severnoameriški mladinski ligi NCDC, kjer je bil član ekip Boston Jr. Bruins in Utica Jr. Comets. Tavčar je tudi stalni član mladinske in mlade reprezentance Slovenije.

»V naslednji sezoni si želim čim večji ekipni in individualni napredek. Upam, da se bom čim bolje razvil kot igralec in s tem pripomogel ekipi. Všeč mi je, da veliko fantov že poznam, in vem, da so super igralci z ogromno željo po uspehu, zato se trdega dela z njimi in s štabom ob veliki podpori navijačev zelo veselim,« je ob podpisu pogodbe povedal Maj Tavčar.

»Maj je zanimiv igralec. Spremljam ga že lep čas. Všeč mi je njegov karakter. Zadnjo sezono in pol je odigral v Severni Ameriki, sedaj se vrača v domovino. Vesel sem, da smo v ekipo pripeljali mladega talenta tudi od drugod, ne le z Jesenic,« je ob podpisu pogodbe povedal športni direktor jeseniškega kluba Marcel Rodman.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / nedelja, 15. julij 2018 / 10:49

Največ je gradbenih odpadkov

V Sloveniji je v registru divjih odlagališč kot neočiščenih še vedno označenih prek osem tisoč odlagališč, odstranjevanja katerih se bodo znova lotili v okviru akcije Očistimo Slovenijo 2018.

Objavljeno na isti dan


Kamnik / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

V Snoviku že 350 postelj

V Termah Snovik so zaključili tretjo fazo izgradnje apartmajskega naselja. V juliju tudi blizu dva tisoč kopalcev dnevno.

Kranj / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Prihaja Kranfest

Konec prihodnjega tedna bo na kranjskih ulicah in trgih potekala že 25. Kranjska noč. Dogajanje se začenja že v četrtek, vendar pa bosta prava zabave polna dneva petek in sobota.

Zanimivosti / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Zlata poroka Gorenjke in Prekmurca

Ko sta se Jožica in Polde Ratnik z Bobovka 13. julija 1957 poročila, sta bila na občini samo s pričama, svatbo pa so pripravili doma.

Slovenija / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Državni zbor gre na dopust

Tudi poslanci državnega zbora gredo na dopust, medtem bodo prostore parlamenta obnovili, kar bo stalo okoli 310 tisoč evrov.

Kranj / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Prešernovci se še srečujejo

Kranj - V zaselku Zala pod Blegošem je bila 12. junija leta 1943 zaradi vedno številnejših borcev proti okupatorju ustanovljena 7. slovenska narodnoosvobodilna udarna brigada Fra...