Obnovili bodo cesto od Rov do Rafolč

Rova – Občina Domžale se bo to pomlad lotila obnove odseka občinske ceste Rova–Dolenje–Rafolče, ki je že zelo dotrajana. V dolžini slabega kilometra bodo cestišče tudi razširili za približno pol metra, za kar so že odkupili večino potrebnih zemljišč, uredili bodo tudi odvodnjavanje in celotno cesto na novo asfaltirali. Na javnem razpisu je bila za izvajalca izbrana družba Strabag, ki bo rekonstrukcijo ceste izvedla za dobrih 210 tisoč evrov. Dela bodo začeli predvidoma 2. marca.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / torek, 22. april 2008 / 07:00

Medvode krijejo izgubo v primestnem prometu

Medvode – Javno podjetje Ljubljanski potniški promet (LPP) z izvajanjem dejavnosti medkrajevnega linijskega prometa v večini od devetnajstih občin, v katerih se navedena dejavnost opravlja...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 15. avgust 2011 / 07:00

Na prvenstvu tudi šest slovenskih čolnov

Barve Slovenije bo na Bledu zastopalo šest slovenskih posadk, med njimi je tudi dvojni dvojec, ki bo nastopil v konkurenci invalidov.

Prosti čas / ponedeljek, 15. avgust 2011 / 07:00

Romantična večerja

Ni bilo valentinovo, bil je kulinarični večer z Miro Šemić v Vili Bled. Dobra vina in kuhinja Igorja Jagodica je prisotne popeljala v deželo razvajanja brbončic.

Nasveti / ponedeljek, 15. avgust 2011 / 07:00

Zbrušeni diamant

Jalovec (2645 m) - Pogled na goro iz doline Tamar je res čudovit. Mogočnež popolnih oblik je danes povsem zasluženo tudi v logotipu Planinske zveze Slovenije. Ena najlepših gora pri nas.

Humor / ponedeljek, 15. avgust 2011 / 07:00

Vozičkar´ce po vzoru Klobase

"Če teli avtoprevozniki loh afne guncajo pred Karavanškmo predoram, poj bomo pa tud` me svoje pravice zahtevale pred občino," sta v en glas povedali rahlo besni mamici Izabela in Evelina.

GG Plus / ponedeljek, 15. avgust 2011 / 07:00

Gradu so vrnili mladost

Znameniti grad, komenda imenovan, v Rebrci/Rechberg pri Železni Kapli/Eisenkappel je do prihoda mladega župnika Poldeja Zundra v Železno Kaplo več ali manj sameval. Po njegovi zaslu...