Topla predjed: gobe z jajci, postrežene s pastinakovim pirejem z rumenjakom in luštrekom. Pri pripravi in postrežbi so sodelovali dijaki Srednje gostinske in turistične šole Radovljica. /Foto: Tina Dokl

Gozdni okusi Radol'ce

Konec tedna so se z večerjo v Dragi začeli letošnji Okusi Radol'ce. Tema letošnjih menijev je gozd, zato bo tokrat na krožnikih veliko divjačine, kostanja, gob, gozdnih zelišč in celo želod.

Tudi letošnji no­­v­ember bo v restavracijah na ob­močju radov­ljiške občine v znamenju prireditve Okusi Ra­dol'ce. Lokalni meniji po enotni ceni 19 evrov za vsaj tri hode so v devetih izbranih restavracijah na voljo že od petka, tema letošnjih Okusov pa je gozd.

Prireditev se je tradicionalno začela z otvoritveno večerjo, na kateri so združili moči kuharski mojstri iz vseh sodelujočih restavracij. Letos so to Gostilna Avguštin, restavraciji Kunstelj in Vila Podvin, Gostišče Tulipan, gostilni Lectar in Tavčar, gostitelj letošnje otvoritvene večerje Gostišče Draga ter prvič sodelujoči restavraciji Center in Tabor.

Četrtkovo dogajanje v Dragi se je začelo s tržnico lokalnih dobaviteljev. Obiskovalci so lahko na stojnicah pred gostiščem izbirali med pestro ponudbo domačih izdelkov in pridelkov ter v prijetnem vzdušju uživali v degustacijah hrane in pijače.

Ko se je zvečerilo, pa so postregli z otvoritveno večerjo. Hladno predjed, poimenovali so jo srna in smreka, so skupaj pripravili mojstri Vile Podvin in Gostilne Avguštin. Posebno veliko zanimanja je vzbudila želodova juha, pod katero se je podpisala Restavracija Center. Sledila je po naslovu preprosta, po izvedbi pa inovativna topla predjed: gobe z jajci. Skupaj sta jo pripravili gostilni Lectar in Tavčar. Glavna jed je bila v domeni Gostišča Draga in enega od stebrov Okusov Radol'ce – Gostilne Kunstelj. Goste je navdušil jelenov osso buco s kostanjevim štrukljem, bučnim pirejem, hrustljavim ohrovtom in jerebiko. Sladico, gozdne skrivnosti so jo poimenovali, pa so pripravili v Gostišču Tulipan.

Za primerno vinsko sprem­ljavo je poskrbel Aleš Čebašek, Vinoteka Sodček.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jesenice / sreda, 26. maj 2021 / 13:04

Sistem alarmiranja za Koroško Belo

Jesenice – Občina Jesenice bo kupila 180 tisoč evrov vreden alarmni sistem za potrebe spremljanja plazov nad Koroško Belo. Gre za mobilni sistem, ki vsebuje elektronske sirene, senzorje za nadzor p...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 10. november 2008 / 07:00

Lahko sem strog urednik

Urednikovanje oddaje ŠKL, ki jo v nedeljo dopoldne predvajajo na POP TV, je v novi sezoni prevzel Kranjčan Adi Omerovič.

Prosti čas / ponedeljek, 10. november 2008 / 07:00

Prva glaska Gorenjske

Osemletni Ana Skumvač iz Zgornjih Gorij in Aleksandra Vovk iz Mojstrane sta zmagali na prireditvi Prvi glasek Gorenjske 2008.

GG Plus / ponedeljek, 10. november 2008 / 07:00

Stvarnost fantastike

Za t. i. zdravo pamet je fantastika nasprotje stvarnosti. Med slovenskimi umetniki pa smo imeli enega, ki je fantastiko doživljal kot stvarnost in jo zmogel kot tako tudi naslikati: Franceta Miheliča...

GG Plus / ponedeljek, 10. november 2008 / 07:00

Črno-belo v barvah

Nejč Slapar je eden tistih kranjskih umetnikov, ki ga poznajo vsi. Ljubitelji likovne umetnosti ne le po sivobradi pojavi, ampak tudi po njegovih delih, na primer črno-belih geometrijah, ki se v optič...

GG Plus / ponedeljek, 10. november 2008 / 07:00

Sedmica: Podalpski cinizem

Končno. Cirkusa je konec. Američani so izvolili štiriinštiridesetega predsednika po vrsti.