Posvet o dopolnilnih dejavnostih

Škofja Loka – V okviru Tedna podeželja na Loškem bo v torek, 6. junija, ob 10. uri v sejni sobi Upravne enote Škofja Loka posvet o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji. Vanja Bajd Frelih iz KGZ Kranj bo predstavila uredbo o dopolnilnih dejavnostih, Ana Demšar-Benedičič iz KGZ Kranj obdavčitev kmetijstva in dopolnilnih dejavnosti, inšPektorici za hrano Andreja Mesec in Andreja Tarman pa dobre higienske prakse in kontrolo na terenu. Desetega junija bo še ogled kmetij, ki se ukvarjajo z dopolnilnimi dejavnostmi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 16. avgust 2011 / 07:00

Koželjeve brazde so bile najlepše

Na gorenjskem tekmovanju v oranju je zmagal Anže Koželj, ki bo skupaj z Jerco Zaverl zastopal Gorenjsko na državnem tekmovanju.

Objavljeno na isti dan


Kronika / petek, 11. april 2014 / 11:53

Iskali so ga zaradi droge

Škofja Loka – Gorenjski policisti so ta teden zaradi kaznivih dejanj, povezanih z drogo, kazensko ovadili dve osebi. Brniški policisti so na letališču pri mejni kontroli obravnavali 60-letnega Alba...

Gorenjska / petek, 11. april 2014 / 11:50

Znano število prijav v srednjih šolah

Kranj – Na spletni strani ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so včeraj objavili stanje prijav za vpis v programe nižjega in srednjega poklicnega, srednjega strokovnega oziroma tehniškeg...

Razvedrilo / petek, 11. april 2014 / 11:12

Petdeset do sto

Slavc se vozi v spačku, ki od 0 do 100 km/h potrebuje 50 sekund. Sam jih ima do sto še enkrat toliko. Let.

Zanimivosti / petek, 11. april 2014 / 11:11

Neja med zajtrkom »prebere« Gorenjski glas

Ljubka Neja Havliček je tretjega aprila upihnila štiri svečke na torti in predvidevamo lahko, da je konec tedna izkoristila za praznovanje z družino in prijatelji. Da slučajno ne boste mislili, da...

Razvedrilo / petek, 11. april 2014 / 11:05

Iz gozda do gosta

Iz divjačine se da napraviti pravo kulinarično doživetje, kar so pokazali mojstri iz Kulinarične hiše Jezeršek ob obletnici podjetja Nimrod.