Igra za čisto petico na prvi pripravljalni tekmi

Kranj – Triglav Gorenjska, ki se je v torek skupaj z ljubitelji nogometa na Gorenjskem razveselil odločitve Nogometne zveze Slovenije, da obdržijo prvoligaški status, je v sredo odigral tudi prvo trening tekmo v pripravljalnem obdobju za začetek igranja v sezoni 2011 – 2012. Na nogometnem igrišču Zarica so za nasprotnika imeli prvoligaša CM Celje in ga premagali z kar 5 : 1 (2 : 1). Čeprav niso nastopili v udarni postavi, saj v moštvu ni bilo poškodovanih Gracarja, Smoleja, Stjepanoviča, Ovčine, Jelarja in Severja, so vsi, ki so stopili na igrišče, pokazali dober pristop in igro, čeprav so za njimi težki in naporni treningi. »Na vsaki tekmi moramo iti na zmago. Fantje so to dokazali in po štirih težkih treningih v dveh dneh so danes že imeli pravi pristop in odigrali kvalitetno tekmo. Upam, da bo še bolje, a rezultat ni najbolj realen, saj je tudi CM Celje v fazi priprav kakor tudi drugi klubi. Zadovoljen sem z igro novincev in naših mladih z dvojno licenco. Novinci se bodo morali še dokazati na drugih prvoligaških tekmah. Že v nedeljo igramo z Domžalami na njihovem igrišču in bomo tako že v ponedeljek lahko zaključili ožji krog igralskega kadra,« je po srečanju povedal Siniša Brkič. Triglav Gorenjska pa je srečanje začel napadalno že od prve minute, zato tudi zadetek v 11. minuti, ko je bil natančen Dimitrov. Napako obrambe je znal kaznovati Bezjak, a je na ta zadetek takoj odgovoril Dolžan. Po vodstvu z 2 : 1 pa je Triglav Gorenjska napadalno igro nadaljeval tudi v drugem delu. Že po dveh minutah je za 3 : 1 zadel Djurkovič, nato pa kar dvakrat tik pred koncem še Muhovič, in to prvič v 82. in drugič v 85. minuti. Triglav Gorenjska je nastopil v postavi: Pelko, Oblak, Gaberšek, Najdenov, Brajič, Dimitrov, Dolžan, Levstek, Krcič, Košnik, Burgar; igrali pa so še: Pečnik, Stanarevič, Jurič, Marijan, Djurkovič, Muhovič, Nezič, Krstev, Pirc.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / sreda, 29. februar 2012 / 07:00

Gorenjske tajnice še naprej vodi Tatjana Justin

Preddvor - Članice Kluba tajnic Gorenjske so se minuli petek zbrale na 17. redni skupščini. Letošnje leto je bilo volilno, zato so izvolile nove organe kluba, ki ga bo tudi priho...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 24. julij 2013 / 13:21

Ameriški animator in postavna Gorenjka

Nastja in Mike sta se spoznala pred dvema letoma, poročila pa sta se v soboto v objemu gorenjske narave in prijetnega slovensko-ameriškega razpoloženja.

Zanimivosti / sreda, 24. julij 2013 / 13:13

Kruh za izraelske turiste

V Žitovi leški pekarni pečejo kruh in pecivo košer za skupino izraelskih turistov, ki bivajo v Kranjski Gori. Peč je prišel prižgat rabin in bo gorela kar tri tedne.

Jezersko / sreda, 24. julij 2013 / 13:09

Za več pridelave doma

Evropska parlamentarka Zofija Mazej Kukovič je v okviru projekta in natečaja Hrana za zdravje in delovna mesta obiskala Dava Karničarja na Jezerskem.

Kultura / sreda, 24. julij 2013 / 13:05

Umetnost izpred tisočletij

V Stebriščni dvorani Mestne hiše v Kranju je na ogled gostujoča razstava z naslovom Življenje v glini, na kateri je predstavljena neolitska umetnost na tleh Beograda.

Šport / sreda, 24. julij 2013 / 12:59

Mladi hokejisti že vadijo na ledu

Od začetka julija je na Bledu znova ledena ploskev, na njej pa trenutno poteka tradicionalna poletna hokejska šola Cansport, ki jo vodijo priznani trenerji in demonstratorji.