Problem ceste Rakovnik–Goričane je gravitacijska kanalizacija, ki poteka zelo globoko pod cesto. Jaški so ostali na višini, cesta pa se je posedla. Kanalizacija se je na tem območju gradila v letu 1988.

Sanacija »dežele jaškov«

Občina Medvode je pristopila k težko pričakovani sanaciji ceste Rakovnik–Goričane. V teku je tudi obnova še nekaterih drugih poškodovanih odsekov cest v občini.

Medvode – Na slabo stanje ceste Rakovnik–Goričane krajani opozarjajo že dolgo. Voznikom nevšečnosti povzročajo jaški. Občina Medvode bo cesto sanirala.

»Zavedamo se pereče problematike in nevšečnosti, ki jih voznikom povzročajo jaški. Problem je gravitacijska kanalizacija, ki poteka zelo globoko pod cesto, in sicer v globini od 3,50 do 7,50 metra. Jaški so ostali na višini, cesta pa se je posedla. Kanalizacija se je na tem območju gradila v letu 1988, gradilo pa jo je podjetje SCT. Ker so ureditev ceste kot eno izmed najpomembnejših prioritet na tem območju večkrat poudarjale tako krajevne skupnosti kot tudi veliko število občanov, se trudimo, da s prerazporeditvami proračunskih sredstev v čim krajšem času zagotovimo sredstva za njeno celotno sanacijo,« pojasnjujejo na Občini Medvode. V proračunu za leto 2020 je za sanacijo zagotovljenih 150 tisoč evrov. V juliju so objavili javno naročilo za prvi del sanacije v dolžini štiristo metrov. Izbran je bil izvajalec KPL, ki je oddal najnižjo ponudbo v vrednosti slabih 108 tisoč evrov. Kot so povedali na občini, se bodo dela predvidoma izvedla jeseni. Pred kratkim so objavili še javno naročilo za drugo fazo projekta – za sanacijo še nadaljnjih devetsto metrov cestišča. Prva in druga faza tako obsegata sanacijo okrog 1300 metrov ceste, kar predstavlja obnovo skozi celotni naselji Rakovnik in Goričane. Terminski plan druge faze bo odvisen od poteka javnega naročila in vrednosti projektnih ponudb.

Na območju občine Medvode so že v teku tudi sanacije na nekaterih drugih odsekih cest. Začela se je obnova cestišč na relacijah Sora–Topol, Seničica–Medno in Tacen–Brezovec. Načrtujejo pa še asfaltiranje javne poti na Topolu ter sanaciji usada v Smledniku in plazu na Topolu. Dela intenzivno potekajo tudi v okviru projekta Čisto zate.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / sreda, 20. junij 2012 / 07:00

Mednarodno strokovno srečanje

Škofja Loka - Na Mednarodnem strokovnem srečanju Kulturna dediščina kot priložnost za aktivno staranje, ki bo potekalo med 21. in 26. junijem v Škofji Loki v okviru projekta Evropa za drža...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 24. avgust 2020 / 23:28

Narava in hribi so zanju najlepša pisarna

Zakonca Anita in Grega Kofler iz Mojstrane dobršen del svojega življenja in dela posvečata goram. Grega je alpinistični inštruktor, gorski vodnik z mednarodno licenco, Anita je sredi izobraževanja za...

Gorenjska / ponedeljek, 24. avgust 2020 / 23:25

Zaključujejo prenove šol in vrtcev

V Kranju je največja pridobitev pred novim šolskim letom dozidana in prenovljena Podružnična šola Center (Osnovna šola Simona Jenka), novi pa so tudi štirje oddelki vrtca. Potrebne obnove so potekale...

Gospodarstvo / ponedeljek, 24. avgust 2020 / 14:39

Zadovoljni s turistično sezono

Slovenci znova odkrivajo lepote svojih krajev, k temu jih spodbujajo tudi turistični boni. V največjih gorenjskih turističnih krajih so zadovoljni s sedanjim potekom poletne sezone.

Medvode / ponedeljek, 24. avgust 2020 / 14:21

Sanacija »dežele jaškov«

Občina Medvode je pristopila k težko pričakovani sanaciji ceste Rakovnik–Goričane. V teku je tudi obnova še nekaterih drugih poškodovanih odsekov cest v občini.

Gospodarstvo / ponedeljek, 24. avgust 2020 / 14:21

Rast premije in nižji dobiček

V Skupini Triglav so v letošnjem prvem polletju zbrali več premije kot v enakem lanskem obdobju, a pri tem ustvarili nekoliko manjši dobiček.