Zarica za obstanek

Kranj – Med tednom so nogometaši v prvi SNL Telekom odigrali tekme 34. kroga. Nogometaši Kalcerja Radomlje so igrali v Kraškem, domačini pa so zmagali z 2 : 0. Zaradi prenove igrišča so bili Domžalčani domačini na Ptuju, kjer so z Gorico igrali 2 : 2. Tekme predzadnjega kroga bodo odigrali v nedeljo ob 16.55. Pari so: Kalcer Radomlje – Maribor, Celje – Rudar, Aluminij – Domžale in Gorica – Olimpija.

Tudi v drugi SNL so na sporedu tekme predzadnjega kroga. Ekipa Triglava gostuje v Kopru pri ekipi Ankaran Hrvatini, Zarica Kranj pa odhaja v Novo mesto, kjer bo igrala s Krko. Že točka bi bila veliko, če pa bi osvojili kar vse tri, bi si že zagotovili obstanek v ligi.

V tretji SNL so s tekmami 25. kroga začeli včeraj, ko sta igrali ekipi AŠK Bravo in Šobec Lesce. Jutrišnje tekme se bodo začele ob 17.30, pari pa so: Zagorje – Bled Hirter, Velesovo – Jevnica, Rudar Trbovlje – Sava Kranj, Brinje Grosuplje – Kolpa in Ilirija 1911 – Ivančna Gorica. V nedeljo bo še obračun Komende in Tinexa Šenčur, ki se bo na nogometnem igrišču v Komendi začela ob 17.30.

V gorenjski nogometni ligi so nogometaši v skupini za uvrstitev od prvega do šestega mesta v sredo odigrali dve zaostali tekmi. Ekipa Visokega je s 6 : 1 premagala Naklo. Bolj vroče je bilo v Bohinjski Bistrici, kjer sta zaostalo tekmo 17. kroga odigrala prvi in tretji na lestvici. Nogometaši Bohinja so zmagali z 2 : 0. V vodstvu ostaja Bohinj s 45 točkami, na drugem mestu so Žiri s 40 točkami, kolikor jih ima na tretjem mestu tudi SIJ Acroni Jesenice. Konec tedna bodo nogometaši odigrali že tekme 20. kroga. V skupini za uvrstitev od prvega do šestega mesta se bodo srečali JuRentA Bitnje – Žiri, Visoko – Bohinj in SIJ Acroni Jesenice – Naklo. V skupini za uvrstitev od sedmega do 14. mesta pa so nogometaši Škofje Loke in Kondorja Godešič tekmo odigrali že včeraj, ostala sobotna para pa sta Niko Železniki – Preddvor in Zarica Kranj B – Britof. Vse sobotne tekme se bodo začele ob 17. uri. Tekma Polet – Jecom Sport DLN je prestavljena in jo bodo odigrali v sredo, 24. maja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / torek, 23. julij 2019 / 10:16

The Pocket Ensemble vrhunskih glasbenikov

Kranj – Jutri, v sredo, 24. julija, ob 20.30 bo v okviru Glasbenih večerov pod grajsko lipo na vrtu gradu Khislstein koncert zasedbe The Pocket Ensemble. V sestavu je pet vrhunskih slovenskih glasb...

Objavljeno na isti dan


Kranj / sobota, 3. januar 2015 / 23:23

Na Trsteniku za dober namen

Domači in gostujoči glasbeniki, pevci in humoristi so sodelovali na nedeljskem dobrodelnem koncertu trsteniškega Rdečega križa.

Nasveti / sobota, 3. januar 2015 / 23:18

Osamljeno smučišče

Šija (1880 m)

GG Plus / sobota, 3. januar 2015 / 23:09

Hararijev Sapiens

»Pred približno 13,5 milijarde leti so v prapoku nastali snov, energija, čas in prostor. Zgodba o teh temeljnih lastnostih našega vesolja se imenuje fizika. Snov in energija sta se približno 300.00...

Slovenija / sobota, 3. januar 2015 / 22:59

Novo leto po svetu

Očiščevanje od grehov, preganjanje zla, gašenje in ponovno prižiganje vseh ognjev, obhodi našemljencev – rajnikov, obredno pričakovanje prihoda duš prednikov … Za vse to naj bi šlo ob novem letu v sta...

Gospodarstvo / sobota, 3. januar 2015 / 22:57

V oglasih obvezni energetski kazalniki

Od 1. januarja dalje so pri oglaševanju stavb oz. stanovanj za prodajo ali za oddajo v najem obvezni tudi podatki o njihovi energetski učinkovitosti.