Razstava Kozolci je bila prenesena v Dom Taber v Šmartno pri Cerkljah.

Letna razstava likovnikov iz Cerkelj

Cerklje – V župnijski dvorani v Cerkljah je bila na ogled letna slikarska razstava Kozolci, 16 slikarjev Društva likovnikov Cerklje s 53 likovnimi deli, ki so nastala v letošnjem letu. Na razstavi so bili predstavljeni kozolci na Gorenjskem. Društvo likovnikov Cerklje organizira letno dve do štiri razstave, pravi predsednica društva Darinka Kralj. Ob odprtju razstave so s kulturnim programom, ki ga je domiselno vodila Tončka Perdan, nastopili člani Kulturnega društva Folklora Cerklje »Cerkljanski Gavnarji«, dr. Mojca Tercelj Otorepec iz Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Območne enote Kranj, je s predavanjem o kozolcih obogatila pogled na to našo dediščino, Branko Lozar je z diapozitivi prikazal slovenske kozolce, Ivan Kropivnik pa je predstavil lastno pesem o kozolcih. Od ponedeljka, 19. septembra do konca oktobra pa je razstava Kozolci na ogled v Domu Taber v Šmartnem pri Cerkljah.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranjska Gora / sreda, 5. december 2018 / 12:58

Strašljive pojave in romantična alpska vasica

Občina Kranjska Gora se je odela v decembrsko vzdušje – v središču kraja so odprli Alpsko vasico, Podkoren pa so obiskali parkeljni treh dežel.

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 1. september 2010 / 07:00

Kriminal

Devetnajstletnica organizirala prostitucijo Domžale - Policija je na pristojno tožilstvo v Ljubljani podala kazensko ovadbo zoper devetnajstletnico iz...

Mularija / sreda, 1. september 2010 / 07:00

Otroška peresa

Počitnice na morju Spakirali smo vse stvari in ati z avtom že hiti. Odpeljal nas je res na morje, da Gašper vklopi plavalne motorje.

Šport / sreda, 1. september 2010 / 07:00

Rekreatura se ne da opisati, treba ga je doživeti

Prvič smo za Rekreatur slišali leta 2005, ko se je skupina entuziastov in naših prijateljev odločila, da spelje kolesarjenje po Sloveniji. Rekreaturu smo se kot ekipa Kolovoz priključili leta 2007, po...

Kranj / sreda, 1. september 2010 / 07:00

Dvorana za občino predraga

Kranjska občina zaenkrat še ne bo odkupila ledene dvorane na Zlatem polju, kljub temu pa so se hokejisti dogovorili, da bodo do začetka nove sezone v dvorani imeli ledeno ploskev.

Prosti čas / sreda, 1. september 2010 / 07:00

Nova sezona razburljivega

Prihajajo nove epizode razburljivih in dramatičnih resničnostnih oddaj o življenju na robu. Neverjetno preživetje, Smrtonosni ulov, Mečarice in V stiski.