Bojan Černelč, Darko Klemen in Matjaž Erzar / Foto: A. B.

Masterchef v Kranju

Na Glavnem trgu v Kranju je bilo v soboto dopoldne kljub vročini pestro. Mesto je obiskal tudi Darko Klemen, zmagovalec zadnjega domačega kuharskega šova MasterChef. Z Darkom so v Kranj prišla tudi njegova tri dekleta: hčerki Ajda in Ida ter soproga Maja.

Simpatični Mariborčan, ki živi v Portorožu, kamor ga je pripeljala ljubezen, kot nam je zaupal, sicer živi popolnoma običajno življenje. Počne stvari, ki jih ljudje pač radi počnejo, le da obožuje kuho. Odkar je zmagal, se mu življenje sicer ni spremenilo, je pa res, da ga ljudje na cesti prepoznajo, mu čestitajo, ga ustavljajo in sprašujejo za nasvete. Darka sicer ni težko zgrešiti, saj nasmejani Štajerec ni ravno med najmanjšimi, smisla za humor pa mu tudi ne zmanjka zlahka. Rad je med ljudmi, tako da mu trenutno dela in druženja ne manjka. »Tega je veliko,« pove, potem pa mora kar pomisliti, kje je bil prejšnji teden in kje bo kuhal oziroma animiral ljudi po obisku Kranja. Prihodnosti ne načrtuje, bo videl, kaj mu bo življenje pripravilo. Ko pa ga povprašamo, kaj je storil z denarjem od zmage v šovu, se navihano zareži: »Zapravil sem ga, za to denar je.«

V Kranju ste lahko poklepetali z njim pri Matičkovi stojnici na Glavnem trgu, in sicer v družbi kuharjev Matjaža Erzarja in Bojana Černelča ter mladega pomočnika Luke Semeja. Tokrat ste lahko pri njih pokusili tri posebne jedi iz kranjske klobase. Znamenito klobaso – v soboto je bila iz Železnikov – so stregli na drugačen, masterchefovski način. Ljudje so lahko izbirali med kranjsko klobaso z ribano kašo, pripravljeno v siru, čipsom domače zelenjave in kranjske klobase v 'škrniclju' in hladno solato s kranjsko klobaso, lečo, rdečo čebulo in jajcem. Največ zanimanja sta poželi kranjska klobasa z ribano kašo in hladna solata.

Pri stojnici pa smo srečali tudi simpatično Kranjčanko Niko Ahčin v družbi fanta Roka, ki je pred kratkim zaključila enomesečno stažiranje oziroma je pridno pridobivala in nadgrajevala svoje kuharsko znanje v londonski kuhinji Hestona Blumenthala. Prav ste slišali: v edinstveni kuhinji slavnega angleškega kuharskega mojstra, katerega igrarije s hrano lahko spremljate tudi na 24Kitchen.

Na odru, v bližini kuharskega dogajanja, pa smo lahko spremljali še plesno razigranost. S pripravljenim programom je tako ljubljanska Plesna šola Diamant napovedala Kranj Open – 1st Diamant cup, ki ga bo gorenjska prestolnica gostila 3. in 4. septembra letos. Na odru smo tako videli kar nekaj zvrsti plesa, že tokrat pa so nastopili plesalci iz kar šestih držav, celo iz Kanade. Septembra tako obljubljajo očarljiv in energičen, zapeljiv in razigran plesni dogodek.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / nedelja, 25. december 2016 / 12:28

Center bi gradili skupaj

Občini Kamnik in Komenda bi do konca prihodnjega leta radi zgradili skupni zbirni center za zbiranje določenih vrst komunalnih odpadkov, a jim obstoječa zakonodaja tega ne omogoča. Poslanec mag. Matej...

Objavljeno na isti dan


Komenda / ponedeljek, 12. oktober 2015 / 15:02

Priložnost za težje zaposljive

Z željo ustvariti delovna mesta težko zaposljivim invalidom s podeželja v lokalnem okolju so v Komendi ustanovili zavod Grunt. Njegovi zaposleni opravljajo različna dela na kmetiji Zadrgal.

Gospodarstvo / ponedeljek, 12. oktober 2015 / 15:02

Žarek upanja za Zlatorog

Najemniki kampa Zlatorog so v sodelovanju s finančnimi partnerji na Občino Bohinj posredovali pismo o nameri za odkup kampa. Zanima jih tudi vlaganje v hotel Zlatorog.

Cerklje na Gorenjskem / ponedeljek, 12. oktober 2015 / 15:01

Veselih deset Pod Stražo

Cerkljanska dramska skupina Pod Stražo je praznovala deset let delovanja. Članom iz Poženika, Šmartnega in Pšate poseben izziv predstavlja uprizarjanje starih dramskih del, predelanih v cerkljansko na...

Gospodarstvo / ponedeljek, 12. oktober 2015 / 14:05

Pr' Šmajd pridelujejo industrijsko konopljo

Na kmetiji Pr' Šmajd v Predosljah pridelujejo industrijsko konopljo. Iz semena stiskajo konopljino olje, pripravljajo konopljine beljakovine in vlaknine ter konopljin čaj.

GG Plus / ponedeljek, 12. oktober 2015 / 14:01

Kranjski gospodje in tovariši

Osrednji razstavni projekt Gorenjskega muzeja v letošnjem letu, razstava Gospodje in tovariši s podnaslovom Kapitalistični in socialistični razcvet Kranja 1920–1980, je od maja do februarja prihodnje...