Koncesija za odpadne vode

Tržiški občinski svet je potrdil odlok, ki omogoča podelitev druge koncesije Komunali Tržič. Pred podpisom pogodbe o odvajanju in čiščenju odpadne vode seznanitev z vsebino.

Tržič – Na aprilski seji je občinski svet v Tržiču sprejel dopolnitev predpisov o izvajanju gospodarskih javnih služb, ki je osnova za podeljevanje koncesij podjetju Komunala Tržič. Potrdil je tudi odlok o koncesiji za preskrbo s pitno vodo v občini Tržič. Na seji konec maja je obravnaval odlok, ki bo omogočil podelitev koncesije za odvajanje in čiščenje odpadne vode v občini.

Odbor za gospodarstvo in gospodarske javne službe je soglašal s potrditvijo predloga omenjenega odloka. Kot je dejal predsednik Franci Praprotnik, pa odbor predlaga povečanje nadzora delavcev Komunalnega podjetja Tržič. Tudi odbor za prostorsko planiranje in varstvo okolja je prižgal zeleno luč za sprejem odloka in podelitev koncesije. Jože Kuhelj pa je poudaril, da odbor zagovarja enakomeren razvoj komunalnih storitev v občini in enako udeležbo občanov pri komunalnem prispevku. Svetnik SDS Pavel Rupar je opozoril, da mora občina s pogodbo preprečiti možnost prodaje koncesije. Zanimalo ga je tudi, koliko bodo dražje storitve. Sebastijan Zupanc iz Komunale Tržič je pojasnil, da lani sprejete cene še ne veljajo. To bo nujno, ker s kanalščino zberejo le 40 tisoč evrov na leto, stroškov pa imajo okrog 250 tisoč. Denar iz omrežnine bodo namenili za povračilo kreditov, ki jih bodo najeli za nove naložbe. Župan Borut Sajovic je zagotovil, da bo občinski svet seznanjen z najemom posojil za vsako investicijo posebej. Strinjal se je tudi s predlogom sklepa, da bo občinski svet pregledal vsebino pogodbe Občine Tržič s Komunalo Tržič o podelitvi koncesije za odvajanje in čiščenje odpadne vode pred njenim podpisom. Že sprejeti odlok določa dolžnosti obeh strani in načine prenehanja koncesijskega razmerja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sreda, 5. oktober 2011 / 07:00

Turki boljši v Kranju

Slovenska vaterpolska reprezentanca ima pred povratno tekmo dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo dva gola zaostanka za Turki. "Ni nam uspelo realizirati sposobnosti, ki jih imamo,"...

Objavljeno na isti dan


Kranj / četrtek, 2. julij 2009 / 07:00

Odkrili obnovljeni spomenik

V Goričah so odkrili obnovljeni spomenik padlim borcem NOV 1941-1945. Več dogodkov v sklopu praznika krajevnih skupnosti Golnik, Goriče in Tenetiše.

Cerklje na Gorenjskem / četrtek, 2. julij 2009 / 07:00

Na Krvavcu kopljejo arheologi

Na Krvavcu letos nadaljujejo arheološka izkopavanja območja srednjeveške pastirske poselitve. Iskali so sirarno, našli pa konjski hlev.

Zanimivosti / četrtek, 2. julij 2009 / 07:00

Anketa: Država pozabila na Železnike

Popoplavna sanacija bo odslej v občini Železniki očitno potekala precej počasneje, saj naj bi letos po predlogu drugega rebalansa državnega proračuna prejela 1,2 milijona evrov oz. samo četrtino oblju...

Tržič / četrtek, 2. julij 2009 / 07:00

Koncesija za odpadne vode

Tržiški občinski svet je potrdil odlok, ki omogoča podelitev druge koncesije Komunali Tržič. Pred podpisom pogodbe o odvajanju in čiščenju odpadne vode seznanitev z vsebino.

Nasveti / četrtek, 2. julij 2009 / 07:00

Širokopasovna omrežja in storitve

Slovenija se uvršča med prvih dvajset držav pri kakovosti širokopasovnega dostopa. Pri gradnji optičnega omrežja smo med najhitrejšimi v EU.