Osem izdelkov z najvišjo oceno

Osem mlečnih izdelkov z gorenjskih kmetij je na ocenjevanju za razstavo Dobrote slovenskih kmetij prejelo najvišjo možno oceno, to je dvajset točk.

Kranj – Včeraj so v Minoritskem samostanu na Ptuju odprli 27. državno razstavo Dobrote slovenskih kmetij, na kateri se s prehranskimi izdelki predstavljajo kmetije iz Slovenije in iz zamejstva. V okviru razstave, ki jo bodo zaprli v nedeljo, bodo razglasili tudi rezultate ocenjevanj izdelkov in podelili priznanja, med prejemniki bodo tudi gorenjske kmetije. Poglejmo, kdo jih bo prejel za mlečne izdelke! Najvišjo možno oceno, to je dvajset točk, in s tem tudi zlato priznanje bo dobilo pet gorenjskih kmetij za skupno osem izdelkov: kmetija Pr' Beravs z Brega pri Žirovnici za domači jogurt, domačo skuto in domače maslo, kmetija Pr' Selonc iz Martinj Vrha za Seloncov sir, kmetija Pr' Anžk iz Gorenje vasi za skuto, kmetija Pr' Petelin z Gorenjega Brda za surovo maslo, kmetija Dolenc iz Vrbenj za domači mladi sir z zelišči in kmetija Odems iz Predoselj za sadni jogurt. Kmetija Pr' Anžk bo poleg tega prejela še bronasto priznanje za navadni jogurt, kmetija Pr' Petelin srebrno za sir Tinček, kmetija Dolenc iz Vrbenj zlati za domačo kislo smetano in domače surovo maslo ter bronasta priznanja za domači jogurt z okusom borovnice, za domači jogurt z okusom vanilje s čokoladnimi kroglicami in za domačo skuto, kmetija Odems iz Predoselj pa še zlati priznanji za skuto in navadni jogurt. Kmetija Pr' Gabršk iz Češnjic v Tuhinju bo dobila zlato priznanje za sir trnič in bronasto za Gabrškov sir, kmetija Pr' Bezlu iz Suhadol zlato za sir za pečenje na žaru, kmetija Pr' Leskovc iz Gorenje vasi zlata priznanja za sir Pretovč, sir Janez in kislo kravje mleko, kmetija Pr' Janež iz Reteč zlati za skuto in za navadni jogurt ter srebrno priznanje za surovo maslo, kmetija Pr' Benk iz Poženika zlati za skuto iz kravjega mleka in za skuto iz kozjega mleka, Poličarjeva kmetija s Police pri Naklem zlato za skuto in bronasto za kajmak, kmetija Pr' Težič iz Mač pri Preddvoru zlato za sadni jogurt, kmetija Černivec iz Zgornjih Jarš zlato za domači jogurt in srebrno za sladko skuto, kmetija Pr' Španc iz Zgornjih Stranj zlato za sir trnič, kmetija Pr' Prangarčk z Broda v Bohinju pa zlato za poltrdi sir Gabrčk. Kmetija Pr' Tarman iz Loga pri Kranjski Gori bo dobila srebrno priznanje za skuto in bronasto za jogurt, kmetija Pr' Homarju iz Gradišča v Tuhinju srebrno za domači dimljeni sir in bronasto za domači sir s česnom.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / sreda, 16. maj 2007 / 07:00

Rokomet tudi na Orehku

Kranj – Rokometni klub Kranj sestavljajo štiri starostne kategorije: selekcija članov, ki nastopajo v 2.A državni rokometni ligi in si želijo priti v 1.B ligo, selekcija kadetov, t...

Objavljeno na isti dan


Kronika / ponedeljek, 23. marec 2009 / 07:00

Nesreče

Delavca zasula zemlja Podljubelj - V torek dopoldne se je v Podljubelju zgodila delovna nesreča. Med kopanjem jarka za vodovod Podljubelj-Tržič je dva...

Šport / ponedeljek, 23. marec 2009 / 07:00

Dejan živi za hokej

Dejan Pungaršek iz Zgornjih Gorij je član slovenske hokejske reprezentance do 18 let, ki se med 22. in 28. marcem v Mariboru bori za vrnitev v B-skupino svetovnega mladinskega hokeja. Medtem ko njegov...

Nasveti / ponedeljek, 23. marec 2009 / 07:00

Jedi za pomladne dni

Slastna korenjeva juha Sestavine: 2 žlici narezanih mandljev, 2 čebuli, 800 g mladega korenja, 2 žlici bio oljčnega olja, 600 ml bio zelenjavne juhe, sol, beli pope...

Nasveti / ponedeljek, 23. marec 2009 / 07:00

Računalnik in jaz: Do službe preko interneta

Iskanje službe. Veliko želja, vizij, potreb, a običajno le malo uresničitve želenega, saj sprejmemo tisto, kar je na voljo.

Nasveti / ponedeljek, 23. marec 2009 / 07:00

Čemaž

Sneg je skopnel in v gozdovih že najdemo čemaž, ki je prav zdaj, ko je mlad, najbolj aromatičen.