Praznovalca Petra in Jadran Tomšič v družbi sina Roka z izbranko Majo / Foto: arhiv praznovanja (Luka Ilinčič)

Praznujeta dvojni jubilej

Zakonca Petra in Jadran Tomšič iz Medvod sta v Klubu Jedro pripravila praznovanje z dvojnim razlogom: oba praznujeta okrogel osebni jubilej, letos pa minevajo tudi tri desetletja od njune poroke.

V soboto, 21. nov­embra, je bil medvoški Klub Jedro prizorišče veselega pr­aznovanja: Petra in Jadran Tomšič sta dosegla spoštovanja vredno število 130. Oba namreč letos praznujeta abrahama, mineva pa tudi trideset let, kar sta 5. oktobra 1985 na ljubljanskem Magistratu dahnila 'usodni da'.

Takrat sta se tudi preselila iz Ljubljane v Medvode, kjer živita še danes. Petra je učiteljica razrednega pouka, velika ljubiteljica knjig ter romantičnih sprehodov, medtem ko Jadrana celotna glasbena srenja pozna kot odličnega organizatorja koncertov ter drugih družabnih prireditev, sicer pa je že od nekdaj tudi zagrizen košarkar – nekaj potez 'v slogu profesionalne NBA-lige' je pokazal tudi na tokratnem praznovanju v Jedru. Tam so se zbrali njuni številni prijatelji in sorodniki in skupaj so se v sproščenem vzdušju poveselili ter se spominjali mnogih srečnih trenutkov, jubilanta pa sta ob tej priložnosti obnovila tudi poročno zaprisego ter sprejela poseben 'abrahamski certifikat'. Manjkala ni niti vrhunska glasba v živo, za katero so poskrbele glasbene skupine Prevara, Metalsteel in Back Up, ki so na odru skrbele za živahno vzdušje. S skupinami je nastopil tudi njun sin Rok, ki se vedno bolj uveljavlja v glasbenem svetu in na katerega sta starša upravičeno zelo ponosna.

Simpatična praznovalca sta se hvaležno razveselila družbe in dobrih želja vseh zbranih. Še naprej bosta ostala aktivna in ohranjala vrednote ljubezni in prijateljstva, na katerih sta svojo zvezo in odnose do drugih gradila tudi do sedaj.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Tržič / sobota, 21. maj 2016 / 12:44

Na ogled razstava in 'keudr ob skalc'

V Galeriji Dovžanova soteska, pri Šimnu, je na ogled razstava originalnih eksponatov, prikaz del in fotomateriala v obdobju od 1890 do 1950 pod naslovom Gozdarstvo in prevozništvo lesa.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / sreda, 2. december 2015 / 12:52

Vse, kar diši po svingu

Festivalna dvorana je v petek minila v znamenju glasbe izpred sedemdesetih in več let. Odlična In the Mood z radovljiškim Bid Bangom.

Kronika / sreda, 2. december 2015 / 12:43

Izsiljeval osamljene moške

Kranj – Ljubljanski policisti zaradi izsiljevanja obravnavajo 41-letnega moškega, ki je morda svoje žrtve našel tudi na Gorenjskem. V preiskanem primeru je osumljeni iskal moške, ki so preko oglasa...

Zanimivosti / sreda, 2. december 2015 / 12:19

Vsako jutro tisoč gibov

Jutranjo telovadbo na prostem po metodi dr. Nikolaya Grishina Tisoč gibov so začeli tudi v Žabnici. Razgibavajo se vsako jutro ob vsakem vremenu, le ob nedeljah si vzamejo prosto.

Razvedrilo / sreda, 2. december 2015 / 12:16

Praznujeta dvojni jubilej

Zakonca Petra in Jadran Tomšič iz Medvod sta v Klubu Jedro pripravila praznovanje z dvojnim razlogom: oba praznujeta okrogel osebni jubilej, letos pa minevajo tudi tri desetletja od njune poroke.

Šport / sreda, 2. december 2015 / 12:11

Plezalne legende znova v steni

Na desetih plezalnih dnevih Kranja so sezono zaključili športni plezalci, v steni in pod njo pa smo znova videli tudi številne legende slovenskega plezanja.