Blizu mu je azijska kuhinja
V enajstem tednu se je od šova Gostilna išče šefa poslovil Miha Hauptman, nekdanji tekmovalec slovenskega MasterChefa, ki si je dva tedna prej priboril mesto v Binetovi ekipi. Fant ima talent za kulinarično ustvarjanje, chef Bine tega ni skrival pa tudi z drugimi fanti oziroma tekmovalci v Gostilni se je Miha dobro ujel. In ker je prišel zadnji, so ga ob prvi priložnosti posedli na vroči stol.
V resničnostnem šovu Gostilna išče šefa se tekmovalci nenehno soočajo z izzivi. Preizkušali so sami sebe pri kuhi in kreiranju jedi za slovensko Dinner in the sky, tekmovali proti ekipi iz preteklih Gostiln, merili znanje z izbranimi tekmovalci slovenskega MasterChefa, dobili vajenke, se razdelili na rdečo in črno ekipo. Peščica izbranih, ki je ostala do 12. tedna, je oblekla celo uniformo kuharskega chefa. Vmes pa je marsikdo odrastel, čustveno dozorel, spoznal svoje šibkosti, ugotovil, kaj vse lahko prenese. Ta teden pa je spet na svoj način prelomen: če so do sedaj delali v ekipah, je prišel čas, ko se morajo izkazati kot posamezniki.
V Gostilni se je oglasil svetovno znani chef Sasu Laukkonen iz Helsinkov, ki je na primer povzročil ogromno ugibanja s preprosto rastlino, kot je cvetača. Na predstavitvi pred izzivom je namreč uporabil celo cvetačo, tudi liste. Ker pa ni bila videti kot tista iz oddelka z zelenjavo v supermarketu, so tekmovalci z vajenkami kar nekaj časa ugibali, kaj imajo pravzaprav pred seboj. Z izjemno dolgimi zelenimi listi je sicer navadna cvetača zelo dobro skrila svoj jaz. Vmes pa se je pri chefih na drugi strani pulta pojavilo celo humorno vprašanje, ali še nihče ni bil nikoli na njivi ...
Vendar pa so v 12. teden vstopili le tekmovalci, ki so v Gostilni že od začetka. Žanu je sicer ponagajala migrena, Robi je nekako izgubil motivacijo, Mido je s predstavljenim krožnikom na izzivu brcnil v temo. Žal pa tega tedna ni doživel Miha. Fant je – čeprav je začel svojo kuharsko pot kot ljubiteljski kuhar – tekmovalcem pravzaprav predstavljal močno konkurenco. Ko je v dvoboju premagal Tomaša, mu najprej sploh ni bilo jasno, da se je to zgodilo. »Tomaš je bil tisti trenutek res najmočnejši v ekipi in težak nasprotnik.« Je pa res, da se Miha na časovni pritisk odzove zelo dobro. Pravi pa, da kar se tiče stresa, ga v Gostilni ni čutil toliko kot pri MasterChefu, ker je v Gostilni vseeno deloval kot del skupine. Se je pa v obeh šovih veliko naučil. »Pri Masterchefu sem spoznal, da res znam dobro delati pod pritiskom, nadgradil sem svoje znanje v kreiranju; v Gostilni pa svoje sposobnosti za delo v profesionalnih kuhinjah. Predvsem sem se naučil dela na servisu, kjer moraš konstantno ohranjati mirne živce.« Spoznal je še, da je njegovo znanje o kulinariki kar bogato, da fantom lahko konkurira. Da ga je Bine pohvalil, mu pomeni veliko, saj je tako opazil njegov trud in ga motiviral za naprej. Ga je pa to seveda v Gostilni kaj hitro posadilo na vroči stol. »Na stol sem šel, ker naj bi zadnji prišel v ekipo. Seveda sem to pričakoval, saj nekega drugega tehtnega razloga pač niso imeli.«
Meni, da imata za zmago največ možnosti v letošnjem resničnostnem šovu Gostilna išče šefa Tomaš in Žan, bi pa zmago privoščil Robiju.
Miha sicer dela v eni od restavracij v Ljubljani kot njen vodja in kreativni vodja kuhinje. Je pa že veliko pred sodelovanjem v MasterChefu ugotovil, da mu kombiniranje okusov na krožniku leži. Že v srednji šoli je rad pekel in kuhal, najbliže pa mu je azijska kuhinja. Zato je v njegovih jedeh vedno prisotna zelenjava, stalna spremljevalka pa je tudi kurkuma.