Foto: Gorazd Kavčič

Največji cepilni center na Gorenjskem zapira svoja vrata

Kranj – Največji cepilni center na Gorenjskem, ki ga je Zdravstveni dom Kranj v sodelovanju s Slovensko vojsko odprl marca lani v kranjski vojašnici, skoraj po letu dni intenzivnega delovanja zapira svoja vrata. Povod za to je močno zmanjšan obseg števila cepljenj proti covidu-19 ob koncu epidemije, so danes sporočili iz kranjskega zdravstvenega doma.

Kot so pojasnili, se je prejšnji teden v kranjskem cepilnem centru cepilo le 100 oseb, medtem ko se je še pred dvema tednoma na cepilni dan cepilo od 350 do 400 ljudi. Rekorde so postavljali v cepilnih navalih lansko poletje in jesen, ko so na dan cepili celo od 1300 do 1400 ljudi. V mesecih največjih obremenitev so cepili tudi po šest dni na teden v dveh delovnih izmenah.

Praviloma je sicer cepljenje potekalo štiri ali pet dni na teden, kasneje so obseg dela skrčili na dva cepilna dneva, v zadnjem času pa zgolj na en cepilni dan v tednu. Zadnji cepilni dan v kranjski vojašnici bo to sredo, ko bo cepljenje potekalo le eno uro, in sicer od 13. do 14. ure za naročene in nenaročene, otroke in odrasle. Na voljo bodo vsa cepiva, vključno s cepivom proti gripi.

Ob zmanjšanem obsegu se cepljenje proti covidu-19 z naslednjim tednom nato seli nazaj v kranjski zdravstveni dom, in sicer v bel zabojnik, kjer so doslej izdajali potrdila PTC. Ob tem se bo nekoliko spremenil tudi urnik cepljenja. Od naslednjega tedna dalje bo cepljenje potekalo ob sredah med 14. in 15. uro ter ob petkih med 12. in 13. uro. Zaradi skromnega obsega se bodo naročeni in nenaročeni cepili istočasno. Cepljenje otrok od 5. do 11. leta pa se bo v celoti preselilo v pediatrične ambulante.

V jeseniškem zdravstvenem domu cepilni dan ostaja v četrtek, in sicer popoldan med 13. in 18. uro. V Tržiču bo cepljenje proti covidu-19 marca potekalo v treh četrtkovih popoldnevih, v Škofji Loki pa v treh sredinih popoldnevih.

Čeprav pogoj PCT za vstop v zdravstvene domove ni več potreben, vsi omenjeni zdravstveni domovi za zdaj še ohranjajo triažo na vhodih, kjer preverjajo morebitne infektivne znake in naročanje pri zdravnikih.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamničan-ka / petek, 2. april 2021 / 06:00

Kamničan-ka, št. 7

Kamničan-ka, 2. april 2021, št. 7

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / ponedeljek, 28. februar 2022 / 23:14

Poslovalnice Sberbank zaprle vrata, vloge državljanov naj bi bile varne

Ljubljana – Zaradi sankcij, ki so jih v Evropi uvedli proti Rusiji zaradi napada na Ukrajino, je poslovanje ruske banke Sberbank v Sloveniji omejeno le še na kartično poslovanje. Posledično prihaja...

Kranj / ponedeljek, 28. februar 2022 / 23:11

Največji cepilni center na Gorenjskem zapira svoja vrata

Kranj – Največji cepilni center na Gorenjskem, ki ga je Zdravstveni dom Kranj v sodelovanju s Slovensko vojsko odprl marca lani v kranjski vojašnici, skoraj po letu dni intenzivnega delovanja zapir...

Kronika / ponedeljek, 28. februar 2022 / 16:23

Ljubezenske prevare na spletu

Na Nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT vsako leto beležijo veliko ljubezenskih prevar, ki se za žrtve končajo z visoko finančno škodo in globokim razočaranjem.

Radovljica / ponedeljek, 28. februar 2022 / 16:20

Dovoljenje za prizidek

Občina Radovljica je pridobila gradbeno dovoljenje za načrtovano gradnjo prizidka k radovljiškemu vrtcu, ki jo načrtuje za prihodnji dve leti.

GG Plus / ponedeljek, 28. februar 2022 / 16:19

Vsako žival je vredno rešiti

Sabina Piber z Bleda je ustanoviteljica in vodja ekipe K9 iskanje pogrešanih – Slovenija, ki sodeluje z mednarodno skupnostjo K9. Specializirali so se za iskanje pogrešanih živali, predvsem psov in ma...