Prizidek bo zgrajen na severovzhodni strani vrtca v smeri proti osnovnima šolama.

Dovoljenje za prizidek

Občina Radovljica je pridobila gradbeno dovoljenje za načrtovano gradnjo prizidka k radovljiškemu vrtcu, ki jo načrtuje za prihodnji dve leti.

V prizidku bodo poleg treh igralnic še športna igralnica z osrednjim prostorom, igralnica razvojnega oddelka, prostor za dodatne dejavnosti in razvojna ambulanta.

Radovljica – V prizidku bodo poleg treh igralnic še športna igralnica z osrednjim prostorom, igralnica razvojnega oddelka, prostor za dodatne dejavnosti in razvojna ambulanta. V razvojni ambulanti je načrtovanih pet terapevtskih prostorov, ambulanta s sestrskim prostorom in spremljajoči prostori. V prizidku bo tudi prostor za razvojni oddelek. Ker ga v radovljiških vrtcih ni, so otroci s težjimi in težkimi motnjami v razvoju vključeni v redne oddelke ali v razvojni oddelek v Kranju ali na Jesenicah.

Prizidek bo zgrajen na severovzhodni strani vrtca v dveh etažah s skupno površino približno 1250 kvadratnih metrov. Ocenjena vrednost gradnje znaša 2,2 milijona evrov. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo za investicijo prispevalo skoraj milijon evrov, občina pa je vlogo za sofinanciranje gradnje razvojne ambulante oddala tudi na javni razpis ministrstva za zdravje za sofinanciranje investicij na primarni ravni.

Kot pojasnjujejo na radovljiški občinski upravi, se radovljiški vrtci, skupaj je v vsej občini osem enot, že nekaj časa srečujejo s prostorsko stisko. Glede na trenutne potrebe po varstvu otrok bi tako potrebovali dva dodatna oddelka, vrtec v Radovljici pa tudi nima športne igralnice.

Začasna rešitev za starše najmlajših vpisani otrok, ki so čakali na prosto mesto, je dodaten oddelek, ki so ga v začetku tega meseca odprli v telovadnici vrtca v Begunjah. Da lahko vrtec obiskuje več otrok, pa občina za vsako šolsko leto pridobi tudi soglasje občinskega sveta in ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za manjšo notranjo igralno površino od predpisanih treh kvadratnih metrov na otroka, še pojasnjujejo na občinski upravi.

V vrtcu v Radovljici je v tem šolskem letu odprtih 11 oddelkov, ki jih lahko obiskuje 210 otrok, v vseh osmih enotah Vrtca Radovljica pa je 45 oddelkov, ki jih lahko obiskuje 797 otrok. Kot ugotavljajo na Občini Radovljica, se vključenost otrok v vrtec povečuje. Predvsem najmlajših, ki jih starši dajo v vrtec takoj, ko izpolnijo minimalni starostni pogoj za vstop.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / sobota, 2. april 2022 / 13:53

Brda in Brici

Zdi se, da sva opremo za smučanje in smučarski tek za letos pospravila. Naj pade še toliko snega, mene smuka ne mika več. Za turno smuko bodo še nekaj časa idealni pogoji, nekateri gredo r...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / ponedeljek, 28. februar 2022 / 23:14

Poslovalnice Sberbank zaprle vrata, vloge državljanov naj bi bile varne

Ljubljana – Zaradi sankcij, ki so jih v Evropi uvedli proti Rusiji zaradi napada na Ukrajino, je poslovanje ruske banke Sberbank v Sloveniji omejeno le še na kartično poslovanje. Posledično prihaja...

Kranj / ponedeljek, 28. februar 2022 / 23:11

Največji cepilni center na Gorenjskem zapira svoja vrata

Kranj – Največji cepilni center na Gorenjskem, ki ga je Zdravstveni dom Kranj v sodelovanju s Slovensko vojsko odprl marca lani v kranjski vojašnici, skoraj po letu dni intenzivnega delovanja zapir...

Kronika / ponedeljek, 28. februar 2022 / 16:23

Ljubezenske prevare na spletu

Na Nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT vsako leto beležijo veliko ljubezenskih prevar, ki se za žrtve končajo z visoko finančno škodo in globokim razočaranjem.

Radovljica / ponedeljek, 28. februar 2022 / 16:20

Dovoljenje za prizidek

Občina Radovljica je pridobila gradbeno dovoljenje za načrtovano gradnjo prizidka k radovljiškemu vrtcu, ki jo načrtuje za prihodnji dve leti.

GG Plus / ponedeljek, 28. februar 2022 / 16:19

Vsako žival je vredno rešiti

Sabina Piber z Bleda je ustanoviteljica in vodja ekipe K9 iskanje pogrešanih – Slovenija, ki sodeluje z mednarodno skupnostjo K9. Specializirali so se za iskanje pogrešanih živali, predvsem psov in ma...