Najemnika kampa Zlatorog se zanimata za odkup kampa in vlaganja v hotel Zlatorog, katerega podoba je vse bolj klavrna.

Žarek upanja za Zlatorog

Najemniki kampa Zlatorog so v sodelovanju s finančnimi partnerji na Občino Bohinj posredovali pismo o nameri za odkup kampa. Zanima jih tudi vlaganje v hotel Zlatorog.

Bohinjska Bistrica – Po junijski seji občinskega sveta, na kateri so svetniki lastnika bohinjskih hotelov Zmaga Pačnika seznanili z ukrepi v primeru, da ne najde investitorjev za hotel Zlatorog, so dosedanji najemniki kampa Zlatorog v sodelovanju s finančnimi partnerji in Pačnikovim podjetjem Dunis na Občino Bohinj posredovali pismo o nameri za odkup kampa Zlatorog in vlaganja v Hotel Zlatorog. V pismu o nameri se tako podjetje Kamp Zlatorog v lasti Aca Trampuža in Mirana Taslidže zavezuje odkupiti kamp Zlatorog, če občina ne uresniči grožnje o spremembi pogojev za kamp, ter investirati v hotel Zlatorog najmanj do ureditve hotela s tremi zvezdicami pod pogojem, da jim banka odobri osemsto tisočakov kredita. Najemnik pa se bo z lastnikom dogovoril za večletni brezplačni najem na osnovi popisa gradbenih in obrtniških del. S tem naj bi po Pačnikovem mnenju izpolnili zahteve občinskega sveta.

Kot je za Gorenjski glas povedal Aco Trampuž, drži, da se zanimajo za odkup kampa Zlatorog in vlaganje v hotel Zlatorog, ki že vrsto let propada. »Hotel smo si ogledali. Streha pušča na več mestih, notranjost je uničena, saj je bil hotel dlje časa popolnoma odprt. Streha nad bazenom se je porušila, stene pa so dobre. Pripravljeni smo na vlaganja, ki bi omogočala odprtje trizvezdičnega hotela,« je dejal Trampuž, ki je v zadnjih letih skupaj s sodelavcem Miranom Taslidžo uspel oživiti tudi Ski hotel Vogel. Kot je še dodal Trampuž, so se za nakup kampa zanimali že prej, sedanja situacija z grožnjo občine o zmanjšanju interesnega območja kampa pa jim pomeni precejšnjo negotovost. »Želimo namreč izvesti dela, ki smo jih že načrtovali kot pripravo za naslednjo sezono, po obstoječih pogodbah o najemu. Letošnja sezona je bila dobra, saj smo kamp odprli v nekdanji velikosti. V uporabo smo pridobili dodatna zemljišča, ki so po zaključenem denacionalizacijskem postopku v lasti Nadškofije Ljubljana. Vreme nam je bilo naklonjeno, temu primeren pa je bil tudi obisk,« je povedal Trampuž in dodal, da so od prihoda v kamp obnovili strehe, sanitarije in kopalnice, kuhinjo, načrtujejo pa še obnovo točilnih pultov. Pri vseh načrtih pa jih sedaj skrbi razplet na junijski seji zastavljenega pritiska občinskega sveta na lastnika kampa.

Kljub smelim načrtom še naprej ostajajo tudi v Ski hotelu na Voglu, kjer pričakujejo, da bodo hotel odprli predvidoma sredi decembra.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Avtomobilizem / četrtek, 24. september 2009 / 07:00

Tretjič za boljše okolje

Toyota postavlja na ceste novo generacijo hibridnega Priusa.

Objavljeno na isti dan


Komenda / ponedeljek, 12. oktober 2015 / 15:02

Priložnost za težje zaposljive

Z željo ustvariti delovna mesta težko zaposljivim invalidom s podeželja v lokalnem okolju so v Komendi ustanovili zavod Grunt. Njegovi zaposleni opravljajo različna dela na kmetiji Zadrgal.

Gospodarstvo / ponedeljek, 12. oktober 2015 / 15:02

Žarek upanja za Zlatorog

Najemniki kampa Zlatorog so v sodelovanju s finančnimi partnerji na Občino Bohinj posredovali pismo o nameri za odkup kampa. Zanima jih tudi vlaganje v hotel Zlatorog.

Cerklje na Gorenjskem / ponedeljek, 12. oktober 2015 / 15:01

Veselih deset Pod Stražo

Cerkljanska dramska skupina Pod Stražo je praznovala deset let delovanja. Članom iz Poženika, Šmartnega in Pšate poseben izziv predstavlja uprizarjanje starih dramskih del, predelanih v cerkljansko na...

Gospodarstvo / ponedeljek, 12. oktober 2015 / 14:05

Pr' Šmajd pridelujejo industrijsko konopljo

Na kmetiji Pr' Šmajd v Predosljah pridelujejo industrijsko konopljo. Iz semena stiskajo konopljino olje, pripravljajo konopljine beljakovine in vlaknine ter konopljin čaj.

GG Plus / ponedeljek, 12. oktober 2015 / 14:01

Kranjski gospodje in tovariši

Osrednji razstavni projekt Gorenjskega muzeja v letošnjem letu, razstava Gospodje in tovariši s podnaslovom Kapitalistični in socialistični razcvet Kranja 1920–1980, je od maja do februarja prihodnje...