Ana in Jernej sta se poročila 20. junija letos. / Foto: arhiv mladoporočencev

Hvala za pravljično poroko!

Poročila sta se Ana Devayani Kersnik in Jernej Žvab. Civilni del poroke je bil v Preddvoru, cerkveni v Mojstrani, očka in mamico pa je na poroki spremljal tudi njun Jaka.

Konec junija sta v zakonski stan stopila Ana Kersnik, znana tudi kot Ana Devayani Kersnik, in Jernej Žvab. 26-letna plesalka in jogistka ter 28-letni vojak sta se spoznala že pred leti, a življenje ju je v par združilo približno pred dvema letoma. Junija lani sta se zaročila in čez leto dni dahnila usodni 'da'. Njuno življenje je nedavno polepšal tudi čudoviti sinček Jaka, ki je bil ravno tako prisoten na poroki. Prvi del poroke se je odvil v Preddvoru, drugi pa v cerkvi sv. Klemena v Mojstrani. Civilni del sta v preddvorskem gradu Hrib in spremstvu petih moških in petih ženskih prič in družic opravila pred prijatelji in svojci. Do matičarke ju je pospremil zvok koračnice na kitaro, pri podpisovanju pa sta z glasbo vzdušje nadgradila Aljaž in Kristina Ravnjak. Sprevod skozi grajski drevored naj bi bil po protokolu recept za dolgo in srečno zakonsko življenje. Jernej je v prisotnosti svatov svojo nevesto skozi drevored seveda nesel. Cerkveni del pa je bil obogaten z vojaško tradicijo, saj je obred vodil tudi vojaški duhovnik Milan Pregelj. Piko na i so dali s svojim nastopom Oktet 9, ki so poskrbeli tudi, da sta se mladoporočenca v prvem plesu zavrtela že pred cerkvijo, kar na prostem. Seveda tudi tu ni manjkal poseben sprevod: Jernej je svojo Ano odnesel skozi 'špalir' vojakov. Poročeno slavje se je nadaljevalo ob zvokih Anite in Francija, ki sta bila nekoč del glasbene skupine Krila. Ne bi bilo čudovite poroke brez torte, pri kateri se je tokrat s štirinadstropno torto izkazal kuhar Jernej Rac, prijatelj zakoncev Žvab.

Mladoporočenca sta bila polna vtisov in hvaležna vsem, ki so na kakršenkoli način prispevali k uresničitvi njune sanjske poroke. Še posebno pa domačim, svojcem in pričam: Evi, Tatjani, Jerneji, Almiri, Katarini, Aljažu, Jerneju, Aljažu, Jerneju in Anžetu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 19. julij 2022 / 12:47

V Domžalah brez zadetkov

V uvodnem krogu Prve lige Telemach so se nogometaši Domžal pomerili s Celjem in se na domačem igrišču morali zadovoljiti z delitvijo točk, ekipa Kalcerja iz Radomelj pa je v Mariboru ugnala državne pr...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 13. oktober 2008 / 07:00

S kuhalnico do olimpijske medalje

Na pobudo Janeza Lenčka so slovenski vojaški kuharji svoje znanje začeli predstavljati tudi svetu. Pred dvema letoma so na svetovnem prvenstvu osvojili srebro, sedaj se odpravljajo na olimpijado v Nem...

GG Plus / ponedeljek, 13. oktober 2008 / 07:00

Tudi slepi uživajo v lepotah

Petra Možina si je za diplomsko nalogo na oddelku za krajinarsko arhitekturo pri Biotehniški fakulteti izbrala ureditev parka pred Starološkim gradom ter vodilno pot za slepe in slabovidne v Škofji Lo...

GG Plus / ponedeljek, 13. oktober 2008 / 07:00

Učiteljski poklic je privilegij

Mirjana Pretnar, upokojena profesorica defektologije, je prejela državno nagrado za življenjsko delo na področju šolanja otrok s posebnimi potrebami.

GG Plus / ponedeljek, 13. oktober 2008 / 07:00

Nenavadna podražitev elektrike

Elektro Gorenjska se je reševanja prenizkih cen električne energije za gospodinjstva lotil na nenavaden način - odslej bodo zaračunavali stroške vodenja računa in kaznovali potratne uporabnike.

Kronika / ponedeljek, 13. oktober 2008 / 07:00

Planincu na skalah spodrsnilo

V ponedeljek dopoldne se je na pobočju Košute oziroma pod Košutnikovim turnom smrtno ponesrečil 26-letni planinec iz Dobove.