Samuel Hudl v elementu, v ozadju pleše kar cela dvorana.

Elvis je vstopil v hišo

V dvorani kulturnega doma Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici so v soboto obudili nora šestdeseta, saj je oživel kralj rokenrola Elvis Presley s skupino Sam’s fever.

Neverjetno vzdušje v dvorani kulturnega doma Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici je v soboto zvečer nekoliko pokvaril le slab obisk, vendar se ne zgodi prav pogosto, da na koncu koncerta z glasbeniki pleše kar vsa dvorana. To se je namreč zgodilo minulo soboto na koncertu skupine Sam’s Fever, slovenskih interpretov glasbe Elvisa Presleya, ki so s koncertom začeli evropsko turnejo ob 80-letnici rojstva kralja rokenrola.

Sam’s Fever so glasbena skupina pod vodstvom frontmana Sama oziroma Samuela Hudla, ki so sicer že znanci bohinjskega občinstva, saj so pred leti že nastopili na festivalu Kanal. Letos so bili izbrani med 10 skupin, ki bodo nastopile na tekmovanju izvajalcev interpretacij Elvisovih pesmi na 14. Elvis Festivalu v Bad Nauheimu v Nemčiji, kjer je Elvis služil vojsko. Samuel Hudl je za Gorenjski glas povedal, da so letos pripravili pravo evropsko turnejo: »Vrhunec turneje je nastop v Bad Nauheimu na tekmovanju Elvisovih interpretacij, torej ne kopij, kjer smo bili izbrani med 10 najboljših skupin, kar je precejšen dosežek. Pripravljamo tudi koncerte z Big bandom, predvidoma bo to avgusta, nato pa bomo z njim odšli tudi na turnejo.« Kot je še dodal Hudl, bo kmalu izšla njihova prva plošča: »Naredili bomo tudi LP-ploščo za ljubitelje vinilk, med katere spadam tudi sam, predvidoma pa bo plošča izšla nekje do prvega julija, ko se vračamo v Bohinj na prvi koncert festivala Kanal.«

V soboto so se Sam’s Fever na bohinjskem odru pridružile še pevke pevskega zbora Triglavske rožce in plesalke Plesalnice Bohinj ter plesalki Nina in Andreja, ki so skupaj pričarali pravo vzdušje 60. in 70. let preteklega stoletja, ko je glasbi vladal rokenrol in rokenrolu kralj Elvis Presley.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / sobota, 5. oktober 2019 / 11:46

Vse je narobe

Tako je švedska najstnica Greta Thunberg, ta čas najbolj odmevna okoljska aktivistka na planetu, začela svoj govor na zasedanju generalne skupščine Združenih narodov. V dvorani je sedelo šestdeset sve...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 7. maj 2015 / 19:18

Elvis je vstopil v hišo

V dvorani kulturnega doma Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici so v soboto obudili nora šestdeseta, saj je oživel kralj rokenrola Elvis Presley s skupino Sam’s fever.

Rekreacija / četrtek, 7. maj 2015 / 19:02

Vztrajal sedemdeset kilometrov

Dobrodelnega mednarodnega teka na krilih življenja ali Wings for Life World Run, ki je v nedeljo potekal na 35 lokacijah po vsem svetu, se je udeležilo tudi 2500 tekačev pri nas.

Kronika / četrtek, 7. maj 2015 / 19:01

Kranjčani urili turške reševalce

Sedem kranjskih poklicnih gasilcev se je pred kratkim vrnilo iz turške Antalije, kjer je potekalo zaključno usposabljanje tamkajšnjih reševalcev v okviru evropskega programa Leonardo da Vinci.

Šport / četrtek, 7. maj 2015 / 18:58

Gorenjca na italijanski pentlji

Na letošnjem Giru d'Italia bosta nastopila dva slovenska kolesarja, Gorenjca Luka Mezgec (Giant-Alpecin) in Grega Bole (CCC Sprandi Polkowice). Oba bosta kapetana v svojih ekipah.

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 7. maj 2015 / 18:52

Pohodnike je pričakala tudi medvedka Štefka

Letošnjemu pohodu skozi Zalo, ki ga je peto leto pripravilo Turistično društvo (TD) Žirovski Vrh, se je kljub kislemu vremenu pridružilo več kot tristo pohodnikov.