Aerodrom odslej družba z omejeno odgovornostjo

Zgornji Brnik – Skupščina Aerodroma Ljubljana, ki je v 100-odstotni lasti nemške družbe Fraport AG, je v sredo potrdila preoblikovanje iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo, hkrati pa so se odločili, da delnice umaknejo iz trgovanja na Ljubljanski borzi. Dosedanjemu nadzornemu svetu in tričlanski upravi so podelili razrešnico za leto 2014. Aerodrom Ljubljana bo po novem namesto tričlanske uprave vodil poslovodni direktor; skupščina je na to mesto za obdobje petih let imenovala Zmaga Skobirja, dosedanjega predsednika uprave, ki je bil na čelu družbe od leta 2007. Imenovali so tudi Odbor vlagateljev za mandat petih let, ki ga sestavljajo Pierre Dominique Prümm, Kai Peter Holger Zobel in Gudrun Telöken, vsi predstavniki Fraporta. Skupščina je še odločila, da ime družbe ostane Aerodrom Ljubljana, tudi osnovni kapital v višini okoli 15,8 milijona evrov ostaja nespremenjen.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 30. maj 2013 / 14:43

Da na dan mladosti

Zala je pred kratkim praznovala rojstni dan, svojemu Jožetu pa dahnila 'da' na dan mladosti.

Objavljeno na isti dan


Šport / četrtek, 20. marec 2014 / 19:34

Jakov Fak zmagal na Holmenkollnu

Slovenski biatlonec Jakov Fak je z enim zgrešenim strelom zmagal na tekmi svetovnega pokala na Holmenkollnu. Drugo mesto na današnjem sprintu je osvojil Rus Jevgenij Garaničev, ki je zaostal 13,9 seku...

Rekreacija / četrtek, 20. marec 2014 / 15:02

Pokljuški maraton Adriatic Slovenica

Maratonski tek na smučeh je spet zbral najboljše rekreativne tekače iz Slovenije in italijanskega Vidma.

Šport / četrtek, 20. marec 2014 / 14:38

Mladi drsalci za Pokal Slovenije

Več kot sto mladih tekmovalcev se je udeležilo letošnjega Pokala Slovenije v umetnostnem drsanju, ki je minuli konec tedna potekal na Jesenicah.

Gorenjska / četrtek, 20. marec 2014 / 14:37

Občine združuje tudi smuka

Na Krvavcu so v soboto pripravili veleslalom, ki so ga skupaj organizirale Občine Kranj, Vodice in Naklo. Prijetno druženje je bilo namenjeno tudi zbiranju sredstev za podporo smučarski dejavnosti.

Tržič / četrtek, 20. marec 2014 / 14:35

Čas merili z budilko

Ob šestdeseti obletnici prve organizirane smučarske tekme v Lomu pod Storžičem so se pomerili tudi smučarji, ki so bili na startu na prvi tekmi leta 1954.