S simboličnim prerezom traku so prenovljeni del Tunjiške ceste odprli: podžupan Matej Slapar, predsednik KS Tunjice Matjaž Sedušak, predsednica KS Kamnik-center Ivanka Učakar, župan Marjan Šarec in podžupan Igor Žavbi.

Odprli del Tunjiške ceste

Po večmesečnih zahtevnih gradbenih delih so v ponedeljek slavnostno odprli del prenovljene Tunjiške ceste. A gradnja kanalizacije proti Tunjicam se nadaljuje, zato se je župan zahvalil krajanom za potrpljenje.

Košiše – Krajani Košiš in Tunjiške Mlake so se razveselili tudi uradnega odprtja dela Tunjiške ceste od stavbe zavoda za gozdove do vrha klanca proti Tunjicam.

Kot je v svojem nagovoru poudaril župan Marjan Šarec, gre za pomemben projekt, na katerega se je čakalo vrsto let. »Po navadi odpiramo povsem zaključene investicije, danes pa odpiramo le del te ceste, ki pa naj nam bo spodbuda za naprej. Dela proti Tunjicam se namreč še vedno nadaljujejo. Resnično gre za velik projekt, na katerega se je čakalo dolga leta. Bilo je nemalo težav, a smo jih uspešno reševali. Pohvaliti moram izvajalce, ki so opravili korektno delo, prisluhnili so občini in tudi krajanom. To, kar vidimo nad zemljo, je za marsikoga veliko pomembnejše kot tisto, kar se skriva pod zemljo, številni so namreč zelo težko čakali spet prevozno cesto. Poudariti je treba, da je bil teren zelo naporen in smo napredovali praktično centimeter za centimetrom. Hvala krajankam in krajanom za njihovo potrpežljivost, saj so obvozi trajali precej časa. Hvala ekipi na Občini Kamnik, ki se je trudila za pridobitev vseh soglasij, da smo delo sploh lahko začeli. Kot veste, odločbe vlade o črpanju kohezijskega denarja kljub obljubam še niso izdane, tako da smo vse to naredili na lastne stroške,« je povedal župan.

Obnova ceste je sicer del večjega projekta izgradnje kanalizacije za komunalne odpadne vode v Tunjiški Mlaki. Izbrani izvajalec (Gorenjska gradbena družba s partnerjem SGP Graditelj in podizvajalcem Komunalnim podjetjem Kamnik) je na tem odseku izvedel rekonstrukcijo cestišča s hodnikom za pešce, v zemljo pa so poleg cevi za kanalizacijo položili še vode za televizijo, internet, vodovod in javno razsvetljavo. Vrednost investicije do vrha klanca je stala približno 340 tisoč evrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / sreda, 20. maj 2015 / 13:28

Odprli tematsko pot ob Savi

V četrtek so tudi uradno odprli novo, nekaj več kot pet kilometrov dolgo tematsko pot ob reki Savi od Fuksove brvi do Šobca.

Objavljeno na isti dan


Cerklje na Gorenjskem / sobota, 14. marec 2015 / 09:06

Poleg žičnice tudi postelje

V RTC Krvavec načrtujejo postavitev nove šestsedežnice na Jezercih, ki pa je ekonomsko upravičena le ob hkratni ureditvi dodatnih nastanitvenih kapacitet na tej planini.

Kronika / sobota, 14. marec 2015 / 16:21

V Kranju brutalno pretepli moškega

Kranj – Včeraj so v kranjskem mestnem jedru brutalno pretepli 37-letnega Jeseničana, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Moškega so hudo poškodovanega našli okoli 19. ure pred trafiko...

Bled / sobota, 14. marec 2015 / 10:29

Uspešno porabiti sredstva

Trajnostni razvoj in kohezijska politika v prihodnjih letih sta bila v središču letošnjega devetega srečanja županov in občin Slovenije ter razglasitve razvojno najbolj prodornih občin, ki se je odvij...

Naklo / sobota, 14. marec 2015 / 10:26

Spor zaradi prodaje zemljišč

Gorenjska gradbena družba in Občina Naklo se na kranjskem sodišču vzajemno tožita zaradi 1,6 milijona evrov vredne prodaje zemljišč v Gobovcih. Tožba tudi po več kot šestih letih še ni končana.

Kamnik / sobota, 14. marec 2015 / 10:23

Odprli del Tunjiške ceste

Po večmesečnih zahtevnih gradbenih delih so v ponedeljek slavnostno odprli del prenovljene Tunjiške ceste. A gradnja kanalizacije proti Tunjicam se nadaljuje, zato se je župan zahvalil krajanom za pot...